6 november 2023 - Zoom

Online Masterclass - Treating adults with Post Traumatic Stress Disorder from childhood

Online Masterclass - Treating adults with Post Traumatic Stress Disorder from childhood


Startdatum 6 november 2023

Aanvangstijd 14:00 uur

Eindtijd 16:00 uur

Locatie Livestream - Zoom

Prijs € 89,00 ex. 21% BTW

Uiterste inschrijfdatum 6 november 2023

Max. aantal deelnemers 500

De voertaal van deze scholing is Engels met keuzemogelijkheid voor Nederlandse vertaling.

Dr. Chris Lee (Perth, Australië) verzorgt een exclusieve online masterclass over de behandeling van volwassenen met PTSS die in hun jeugd getraumatiseerd zijn geraakt.

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die kan ontstaan bij mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt of daar getuige van zijn geweest. Kindermishandeling is een bijzonder belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van verschillende psychische aandoeningen later in het leven. Kindermishandeling kan fysieke, emotionele of seksuele mishandeling omvatten, verwaarlozing of blootstelling aan geweld.

Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!


Voor wie?

Deze online masterclass is gericht op behandelaren van (jong)volwassenen met PTSS, zoals:

 • Psychiaters
 • (GZ-)psychologen
 • Psychotherapeuten
 • Trauma- / EMDR-therapeuten
 • Schematherapeuten
 • Etc.

Er is Nederlandse vertaling beschikbaar: je kunt zelf schakelen tussen het geluid van de Engelstalige spreker en de Nederlandse vertaling.


Wat leer je?

 • De laatste stand van het wetenschappelijk bewijs voor wat betreft de behandeling van volwassenen met een PTSS die ze in hun jeugd hebben opgelopen;
 • Hoe welke therapiesoorten (waaronder schematherapie, EMDR en imagery rescripting) kunnen bijdragen aan positieve uitkomsten voor deze mensen;
 • Hoe je de meest geschikte therapievorm kiest voor iedere individuele cliënt / patiënt;
 • Hoe je tot maatwerk kunt komen voor je cliënt of patiënt door middel van het gebruik van visual memory maps.

Programma

14.00 uur: Introductie door de host, Dr. Guido van de Luitgaarden
14.05 uur: Kennisoverdracht door Dr. Chris Lee (Perth, Australië):

 • Wetenschappelijke 'state of the art' voor wat betreft de behandeling van volwassenen met een PTSS die in hun jeugd is ontstaan
 • Uiteenzetting over verschillende behandelopties en de mechanismen van iedere therapiesoort die kunnen bijdragen aan positieve uitkomsten voor mensen met een PTSS die zijn oorzaak vindt in hun jeugd
 • Overwegingen met betrekking tot de keuze voor een bepaalde therapievorm: hoe kom je tot een effectieve, zo goed mogelijk bij de persoon passende behandeling?
 • Uitleg over het op maat maken van de gekozen behandeling voor de individuele patiënt of cliënt en het gebruik van visual memory maps daarin.

15.30 uur: Vraag en antwoord
16.00 uur: Einde


Wie zijn de sprekers?

Chris Lee PTSS schematherapie EMDR webinar masterclassUniversity of Western Australia
Dr. Chris Lee
Bijdrage: Treating adults with Post Traumatic Stress Disorder from childhood

Dr. Christopher Lee werkt in een privépraktijk en is associate professor aan de Universiteit van West-Australië. Hij geeft therapeutische training workshops over onder meer traumabehandelingen in Australië en daarbuiten Hij is een gecertificeerde trainer door zowel de internationale vereniging van schematherapeuten als de internationale EMDR vereniging. Hij publiceerde over persoonlijkheidsstoornissen, depressie en PTSS. Hij was hoofdonderzoeker in drie internationale multi-center gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, twee over het behandelen van complexe PTSS en één over het behandelen van borderline persoonlijkheidsstoornis. Hij heeft twee prijzen ontvangen van de International Society for Traumatic Stress Studies en twee internationale EMDR vereniging awards voor excellent onderzoek. De meest recente in 2019. In 2011 kreeg hij van de Australian Psychological Society de Ian Campbell herdenkingsprijs voor zijn bijdragen als wetenschapsbeoefenaar aan de psychologie.

PTSS kan een diepgaande invloed hebben op het dagelijks leven van een individu, inclusief hun relaties, werk en algehele welzijn. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar om mensen met PTSS te helpen hun symptomen te beheersen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

In dit webinar zal Dr. Chris Lee de verschillende lessen verkennen die zijn geleerd uit internationale gerandomiseerde behandelingstests en dagelijkse klinische praktijk met betrekking tot de behandeling van PTSS bij volwassenen die trauma hebben opgelopen tijdens hun kindertijd. Hij zal de verschillende soorten therapie bespreken die kunnen bijdragen aan positieve resultaten, waaronder schematherapie, imagery rescripting en EMDR. Hij zal ook bespreken hoe de meest geschikte behandelaanpak voor individuele cliënten kan worden gekozen en de behandeling kan worden afgestemd op specifieke behoeften van cliënten door gebruik te maken van visual memory maps.


Accreditatie

Als je je voor deze masterclass aanmeldt en er zou tegen de verwachting in, geen accreditatie verleend worden door één van de onderstaande registers waarvan jij lid bent, dan storten we je deelnamekosten op jouw eerste verzoek direct naar je terug. Accreditatie is aangevraagd bij:

NVvP (KNMG/GAIA)
In behandeling

FGzPt
In behandeling

VEN
In behandeling

Vereniging Schematherapie
In behandeling


Prijs en korting


Prijs

De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.

Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.


Kortingen

Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.


Alle voordelen op een rij

 • Unieke masterclass door een internationale autoriteit op het vlak van PTSS-behandeling
 • Kies tijdens het webinar eenvoudig zelf of je naar de Nederlandstalige tolk luistert of naar de Engelstalige spreker
 • Bewijs van deelname
 • Interactief: kans om vragen te stellen
 • Registerpunten
 • Bewijs van deelname

Aanmelding

Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.

Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!

Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!