Startdatum 6 februari 2024
Aanvangstijd 19:00 uur
Eindtijd 21:00 uur
Locatie Livestream - Zoom
Prijs € 89,00 ex. 21% BTW
Uiterste inschrijfdatum 6 februari 2024
Max. aantal deelnemers 500
Door het hanteren van een 'tekort-benadering', komen cliënten, patiënten en ouders van leerlingen aan de passieve/ontvangende kant te staan van een grotendeels verticale, top-down relatie met professionals. Deze masterclass biedt aan professionals een moment van reflectie over hun overtuigingen, houdingen en interacties met ouders. Er worden kaders voor reflectie geboden, evenals emancipatorische praktijkmodellen en bewijs uit onderzoek naar bevrijdende relaties tussen professionals en ouders.
In deze masterclass wordt ingegaan op de professional - ouder relatie binnen contexten van sociaal-economische en culturele achterstand; contexten waarbinnen asymmetrische machtsrelaties tussen ouders en professionals meer uitgesproken zijn.
Er loopt een automatische gegenereerde Nederlandse ondertiteling mee in deze Engelstalige masterclass.
Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Deze online masterclass is bedoeld voor hbo of academisch opgeleide hulpverleners en begeleiders die in hun werk te maken hebben met alle facetten van ouderschap. Denk daarbij aan jeugdzorgwerkers, leerkrachten, psychologen, (ortho)pedagogen, (jeugd)verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, cliëntbegeleiders, gezinshuisouders, etc.
Daarnaast dienen deelnemers liefst enkele jaren praktijkervaring te hebben. Deze masterclass is Engels gesproken, maar er loopt een automatische gegenereerde Nederlandse ondertiteling mee.
19.00 uur: Introductie door Dr. Guido van de Luitgaarden (Euregionaal Congresburo) en Wim Goossens (Zuyd Hogeschool)
19.05 uur: Lezing door Prof. Dr. Carmel Borg (Universiteit van Malta): "Productive Parent-Professional relations in Precarious Contexts"
20.15 uur: Korte pauze
20.25 uur: Gelegenheid voor het stellen van vragen en interactie
21.00 uur: Einde
Professor Dr. Carmel Borg leidt de Afdeling Kunst, Open Gemeenschappen en Volwassenenonderwijs aan de Faculteit voor Onderwijs van de Universiteit van Malta. Als pedagoog met 35 jaar ervaring, doet hij momenteel onderzoek, schrijft hij en geeft hij lezingen over onder andere ouderlijke vraagstukken in het onderwijs en daarbuiten. Borg geeft ook internationaal les en heeft eredoctoraten en academisch lidmaatschap in Nederland, Litouwen en Schotland.
Carmel Borg is de auteur, co-auteur en redacteur van tal van boeken en academische artikelen die de relatie tussen onderwijs, democratie en sociale rechtvaardigheid verkennen. Behalve associate editor van verschillende tijdschriften, is hij de hoofdredacteur van de Malta Review of Educational Research (MRER) en de Education Research Monograph Series (ERMS), en mederedacteur van de Postkoloniale Richtingen in Onderwijs (PDE). Als publiek intellectueel wordt zijn deskundige mening vaak gezocht door zowel nieuwe als traditionele media. Professor Borg is een langdurig lid van het International Parent Centred Network (IPCN) en de redacteur van de (2022) publicatie getiteld 'Vernieuwd Ouderschap in Diverse Contexten. Een Handboek voor Oudergerichte Benaderingen'. In december 2022, op de Republiekdag van Malta, werd hij onderscheiden met de Nationale Orde van Verdienste voor zijn langdurige bijdrage aan sociale rechtvaardigheid in het onderwijs.
Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.
Wim deed jarenlange ervaring op als ouderbegeleider. Bij Zuyd Hogeschool, faculteit Sociale Studies, heeft hij als expertdocent in het Initieel Onderwijs van de Social Worker (keuzemodules, minoren, gastcolleges) en in de Post-HBO (leergang ouderbegeleiding, basismodules, incompanytrajecten) als projectleider een belangrijke impuls gegeven en bijdrage geleverd aan het uitdragen van de ouderschapstheorie en de methodiek ouderbegeleiding. Wim is een van de initiatiefnemers bij het oprichten van een Europees samenwerkingsverband tussen 7 Europese Hogescholen over de het thema ouderschap: Het International Parenting Program i.s.m. het ECB ontwikkelde hij een on-line cursus + daaraan gekoppelde training over oudergericht werken. Regelmatig publiceert over thema’s rondom ouderschap en ouderbegeleiding.
Deelnemers ontvangen meteen na afloop een bewijs van deelname.
SKJ
In behandeling
NIP K&J / NVO-OG
In behandeling
Registerplein
In behandeling
De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.
Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.
Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.
Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.
Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!
Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!