Startdatum 19 november 2024
Aanvangstijd 10:00 uur
Eindtijd 12:00 uur
Locatie Livestream - Zoom
Prijs € 89,00 ex. 21% BTW
Uiterste inschrijfdatum 19 november 2024
Max. aantal deelnemers 200
In deze masterclass zal Howard ingaan op belangrijke veranderingen in de manieren waarop we kinderen in pleegzorg en residentiële zorg begrijpen en ondersteunen. In het licht van inzichten uit de praktijk, theorie en hedendaagse neurowetenschap worden zowel oude als nieuwe benaderingen van het ‘veiligheid’-principe, het omgaan met probleemgedrag en het belang en doel van verbindingen herzien.
Vanuit het perspectief van 45 jaar werken met kinderen en jongeren in de zorg, kijkt de presentator terug op de gangbare inzichten in het veld en hoe deze door theorie, onderzoek en hedendaagse neurowetenschap aanzienlijk zijn veranderd. Sommige oudere ideeën (zoals het belang van actief luisteren) hebben de tand des tijds doorstaan, terwijl andere (zoals de nadruk op gedragsstrategieën) zijn verlaten of sterk aangepast. De Masterclass zal ingaan op:
Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Deze online masterclass is bedoeld voor:
Na deelname aan deze online masterclass:
Inleiding door de host, Dr. Guido van de Luitgaarden | 5 minuten
Presentatie door Dr. Howard Bath (Brisbane Australië): "What we didn’t know then: Contemporary neuroscience and what really matters for children in care" | 90 minuten
Vraag en antwoord met Dr. Howard Bath | 25 minuten
Afsluitende opmerkingen | 5 minuten
Howard Bath is klinisch psycholoog. Hij was in Australië verantwoordelijk voor de kwaliteit van door de overheid beheerde en gefinancierde systemen voor kinderbescherming, jeugdrechtspraak, geestelijke gezondheidszorg en de zorg voor mensen met een beperking. Hij biedt momenteel een scala aan consultancy, training en klinische diensten in Australië en daarbuiten. Hij is co-auteur van het boek 'The Three Pillars of Transforming Care: Trauma and resilience in the other 23 hours'.
Op basis van zijn 45 jaar ervaring met kinderen en jongeren in de zorg start Howard Bath in deze masterclass met een inventarisatie van de ontwikkelingen in de pleeg- en residentiële zorg en hoe de praktijk in het licht van theorie, onderzoek en hedendaagse neurowetenschappen aanzienlijk is veranderd. Sommige oudere ideeën (zoals het belang van actief luisteren) hebben de tand des tijds doorstaan, terwijl andere (zoals het vertrouwen op gedragsstrategieën) zijn verworpen of aanzienlijk zijn gewijzigd. Tijdens de Masterclass wordt op basis van de actuele stand van het breinonderzoek gekeken naar:
Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.
Staat de aanvraag bij jouw register nog op "in behandeling"? Meld je dan toch risicoloos aan. Als je je aanmeldt onder vermelding van een geldig registernummer van een register waarbij de aanvraag in behandeling is, dan neem je gratis deel wanneer dat register (tegen iedere verwachting in) geen punten zou toekennen!
SKJ
2 punten voor jeugd- en gezinsprofessionals in de categorie Formeel leren - webinar
NIP K&J / NVO-OG
2 punten voor herregistratie
5 punten voor behandeling
0,5 punt voor diagnostiek
FGzPt
2 punten
Kwaliteitsregister V&V
2 punten voor:
Registerplein
In behandeling
Register Vaktherapie
2 punten
De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.
Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.
Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.
Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.
Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!
Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!