Vraag en antwoord


Weerwaarschuwingen

Gaat een scholing door bij slecht weer?

Ja! Onze scholingsdagen gaan door, ook na een KNMI weer-alert. Het is wel aan te bevelen om hier tijdig op te anticiperen door bijvoorbeeld eerder van huis weg te gaan, de auto te kiezen in plaats van de trein, of een hotelovernachting (eigen kosten) te overwegen. Het blijft uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om tijdig aanwezig te zijn.

 

 

Aanmelding en toegang

Hoe dien ik me aan te melden?

Je dient je aan te melden via het webformulier. Je gaat gewoon naar de betreffende scholingsdag en klikt op de knop aanmelden. Als alle (verplichte) zijn ingevuld, dan kun je de aanmelding verzenden. Lees ook de voorwaarden goed door, zodat je weet hoe de spelregels zijn.

Na verzending ontvang je meteen een bevestiging van deze aanmelding op je beeldscherm. Plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijving, waarbij geldt: "vol = vol".

Tot wanneer kan ik me nog aanmelden?

Zolang de knop 'inschrijven' nog zichtbaar is op de website, is er nog plaats. Als deze knop niet meer in beeld is, betekent het dat alle beschikbare plaatsen bezet zijn voor deze scholingsdag. 

Hoe lang blijft mijn plaats gereserveerd na aanmelding?

Je plaats blijft gereserveerd, ook als de factuur niet tijdig betaald is. Zeker bij grotere organisaties is de doorlooptijd rondom betalingen langer dus geen zorgen, je blijft van harte welkom. Cancelen kan uitsluitend via de voorwaarden waar bij aanmelding mee akkoord gegaan is (zie de knop bovenaan de website).

Heeft mijn aanmelding jullie bereikt?

Na aanmelding krijg je meteen een bevestiging op je beeldscherm en vanaf dat moment wordt er een plaats voor je gereserveerd of ben je aangemeld voor een online leermodule.

De factuur wordt binnen enkele dagen verstuurd naar je e-mailadres en dat van de financiële administratie, mits dat dat bij aanmelding hebt ingevuld. Enkele weken voor de scholingsactiviteit ontvang je een reminder en een enquêteb per e-mail. Twijfel je, stuur dan even een e-mail en je ontvangt snel antwoord op je vraag.

Heb ik een ticket nodig om binnen te komen?

Nee. Als je onze mensen achter de inschrijftafel vertelt hoe je heet en waar je werkt, dan vinden we je naam terug op de deelnemerslijst en volgt de rest vanzelf. Je dient je dus wel persoonlijk aan te melden aangezien de aanwezigheid strak geregistreerd wordt.

Is er een kolfruimte beschikbaar?

Ja hoor! Geef dat 's ochtends even aan bij een van onze medewerkers aan de registratiedesk, dan wordt dit meteen voor je geregeld.

 

 

Accreditatie en bewijs van deelname

Accreditatie nog in behandeling, wat betekent dat?

Wanneer een aanvraag voor accreditatie is gedaan, gaat de betreffende beroepsvereniging beoordelen hoeveel registerpunten worden toegekend. Hoe snel dit proces doorlopen is, is verschillend per beroepsvereniging. Zodra de punten bekend worden gemaakt, zorgen wij voor bijschrijving in het register.

Waar kan ik zien of accreditatie is aangevraagd bij mijn beroepsregister?

Bij elk congres, symposium en studiedag staat onder het kopje "accreditatie" aangegeven bij welke registers accreditatie is aangevraagd, hoeveel punten zijn toegekend of dat de aanvraag nog in behandeling is. Deze gegevens worden bijgewerkt zodra de registerpunten door de beroepsverenigingen zijn toegekend.

Zijn mijn punten al in mijn beroepsregister bijgeschreven?

We voeren in de regel binnen vier weken na een scholingsdag de toegekende punten in in die registers die ons als organisator toestaan om dat te doen. Val je onder het lerarenregister of SRVB? Dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Hoe? Raadpleeg de website van je beroepsvereniging.

Ben je niet aanwezig geweest dan heb je uiteraard ook geen recht op bijschrijving van de punten. Ook niet als je de factuur betaald hebt, want punten zijn 'niet te koop.' 

Kunnen jullie ook accreditatie aanvragen bij mijn beroepsregister?

Meestal wel. Staat jouw register er niet bij onder het kopje “accreditatie” bij de dag van je keuze? Neem dan ruim voorafgaand aan de dag per e-mail contact met ons op. Dan bekijken we of we ook bij jouw register accreditatie kunnen aanvragen.

Ontvang ik een bewijs van deelname?

Ja. Iedereen die aan één van onze congressen, symposia en studiedagen deelneemt, ontvangt enkele dagen later een bewijs van deelname per e-mail, mits de totale scholingsdag is gevolgd.

Check in: het is belangrijk om je voor aanvang van de scholingsdag persoonlijk te melden aan de registratiebalie vlak voor de ingang van de zaal. Registratie vindt dan plaats via de barcode die op je badge staat.

Check out: na afloop van de scholingsdag dien je je ook te laten uitschrijven, wederom door je badge aan te bieden aan een van onze medewerkers.

Wanneer ik SKJ-geaccrediteerd ben als gedragswetenschapper, gelden SKJ-punten zoals vermeld bij jullie evenementen dan ook voor mij?

Nee. SKJ-punten zoals per evenement vermeld op deze site, betreffen hbo-jeugdzorgwerkers. Als gedragswetenschapper verzorgen NIP, NVO en FGzPt de herregistratie. Je moet dus kijken of het congres / symposium / de studiedag van je keuze door jouw eigen kwaliteitsregister geaccrediteerd is. Alleen dan kunnen jouw punten ook door SKJ bijgeschreven worden.

Gelden NVO-OG punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ?

Ja. Wanneer NVO-OG een bijeenkomst accrediteert, dan gelden die punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ.

 

 

Ontvangst van berichten

Ontvang ik nog informatie voorafgaand aan een scholingsdag?

Ja. Een week voorafgaand aan het evenement waarvoor je je inschreef, sturen we je bij wijze van service nog een geautomatiseerde herinnering. Het programma, de deelnemerslijst en andere informatie ontvang je op de dag zelf in je deelnemersmap. De beschikbare artikelen en presentaties ontvang je na de scholingsdag op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld.

Waarom een enquête ter voorbereiding?

Veertien dagen voorafgaand aan de scholingsdag ontvang je een enquête per e-mail, die je binnen vier dagen ingevuld terug kunt sturen. De informatie wordt daarna doorgestuurd naar de spreker(s) of docent(en), met het verzoek om waar mogelijk nog te richten op de specifieke vragen en interessegebieden. We proberen op deze manier maatwerk en interactie optimaal te stimuleren en de scholing tot een succes te maken.

Waarom heb ik de enquête niet ontvangen?

Als deelnemers de enquête voorafgaand aan een congres / symposium / studiedag niet ontvangen, dan komt dat meestal omdat ze zich korter dan twee weken voor aanvang van de scholingsdag hebben aangemeld. De enquêtes worden immers 14 dagen tevoren verstuurd. Heb je je na die tijd aangemeld en heb je prangende vragen aan de sprekers? Stuur ons dan even een bericht via het contactformulier. We sluiten je vraag of opmerking dan alsnog kort met de sprekers. Het komt ook voor dat deelnemers een fout maken bij het invoeren van hun e-mailadres bij aanmelding. Maar dat valt doorgaans snel op en kunnen we meteen corrigeren.

Waarom ontvang ik geen berichten (meer) van jullie?

Dat kan een paar oorzaken hebben. Misschien is er met je inschrijving iets misgelopen? Neem dan gewoon contact met ons op per e-mail. Een andere oorzaak kan gelegen zijn in het enthousiasme van je spamfilter. Kijk daarom in de map “ongewenste mail” of daar wellicht het bericht dat je zoekt terechtgekomen is. Vind je daar ook niets? Neem dan contact op met je systeembeheerder en vraag hem of alle berichten vanaf ons domein (congresburo.com) te “whitelisten”. Dat klinkt misschien als geheimtaal, maar je systeembeheerder zal je verzoek begrijpen. Echt!

Hoe weet ik aan welke deelsessies ik kan deelnemen?

Bij inschrijving kun je je voorkeur voor de deelsessies aanvinken. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, ontvang je hiervan meteen bericht tijdens het invullen van het webformulier.

Na bevestiging van je inschrijving ontvang je een bericht op je beeldscherm, waarop ook de deelsessies vermeld staan. Op de scholingsdag ontvang je bij registratie een badge, waarop de gekozen deelsessies staan gedrukt.

 

 

Vervoer en parkeren

Businformatie locatie Mercure - Zwolle

Tijdens congressen, symposia en studiedagen staat een bus van de firma Sallandtours om 9.15 uur klaar aan de achterzijde van station Zwolle. Om stipt 9.30 uur vertrekt deze bus naar Mercure waar u 10 minuten later arriveert. Na afloop vertrekt de bus om 16.45 uur vanaf de hoofdingang van Mercure naar station Zwolle.

Waar vind ik informatie over de parkeerkosten bij jullie locaties?

Bij de beschrijving van elke locatie is informatie opgenomen over parkeerplaatsen en -kosten.

Sta ik wel of niet aangemeld voor het gratis busvervoer op de locatie Zwolle?

Sta je volgens jou niet aangemeld en wil je toch graag met de bus mee? Stuur ons dan even een bericht via het contactformulier. Dan zorgen wij er alsnog voor dat je mee kunt, mits er nog genoeg plaats is in de bus. Sta je wel aangemeld en kom je bij nader inzien toch liever met de auto, dan horen we dat ook graag via het contactformulier.

 

 

Dieetwensen

Kunnen jullie voor de lunch rekening houden met mijn dieet?

Wij doen onze uiterste best om rekening te houden met specifieke (medische) dieetwensen, mits je ons dat op tijd laat weten. Liefst meteen al via het aanmeldformulier middels het daartoe bestemde veld. En anders minimaal een week voor je naar onze scholingsdag komt via het contactformulier.

Hoe gaat dat op de dag zelf in z'n werk?

Bij aanvang van de lunch kun je je melden bij het personeel en na het noemen van je naam zal de lunch worden geserveerd.

 

 

Kortingen

Hoe maak ik gebruik van de groepskorting?

Door op dezelfde dag vijf mensen uit dezelfde organisatie aan te melden. Dat doe je door voor elke deelnemer, op dezelfde dag, apart in het inschrijfformulier met behulp van de daarvoor bestemde knop aan te geven dat hij of zij deel uitmaakt van een groep van 5 collega’s in het tekstblok 'opmerkingen'. Om fouten in registratie en facturering te voorkomen is het dus van belang dat de groepsaanmelding daadwerkelijk op eenzelfde dag plaatsvindt.

Wij regelen dan dat je maar voor vier mensen het vol- of vroegboektarief betaalt. Let op: studenten-, ZZP- en nieuwsbriefkortingen vallen niet onder groepsaanmeldingen.

Waarom moet iedere deelnemer apart worden aangemeld bij groepskorting?

Wij hebben je individuele gegevens nodig voor het correct afhandelen van je deelnamebewijzen en de eventuele accreditatieregeling. Ook ontvang je voorinformatie op je persoonlijk e-mailadres, zoals een reminder en een enquête ter voorbereiding op de scholingsactiviteit. In geval van deelsessies willen we ook graag weten waar je voorkeur naar uitgaat, zodat er een plaats voor je wordt vrijgehouden. Achteraf worden de beschikbare presentaties en artikelen in pdf naar je doorgestuurd, ook nu weer per e-mail.

Hoe maak ik gebruik van de vroegboekkorting?

Door vroeg te boeken. En onder “vroeg” verstaan we dan vóór de datum die bovenaan de pagina van het congres / symposium / de studiedag van je keuze aangegeven staat als deadline voor de vroegboekkorting.

Hoe maak ik gebruik van de studentenkorting?

Door een voltijdstudent zonder dienstbetrekking te zijn. We kunnen je vragen om daarvoor ter controle een kopie van een geldige collegekaart naar ons toe te mailen. Dat laten we je dan per mail weten. Zijn de beschikbare studentenplaatsen bezet, dan is dit ook niet meer zichtbaar op de website.

Hoe maak ik gebruik van Blik op Hulp korting?

Wie de nieuwsbrief van onze mediapartner www.blikophulp.nl reeds ontvangt, kan korting krijgen voor sommige van onze congressen / symposia / studiedagen. Bij die evenementen geef je dan middels de daarvoor bestemde knop in het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van de Blik op Hulp korting. Meld je dan wel aan met hetzelfde e-mailadres als waarop je de nieuwsbrief van Blik op Hulp ontvangt, zodat je de nieuwsbrief slechts een keer blijft ontvangen. 

Hoe maak ik gebruik van partnerkortingen?

Soms organiseren we evenementen in samenwerking met bijvoorbeeld een vakblad, waardoor abonnees van dat vakblad korting krijgen voor een bepaald congres / symposium / studiedag. Bij die evenementen geef je dan middels de daarvoor bestemde knop in het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van de partnerkorting. We vragen het vakblad dan om te controleren dat je abonnee bent.

Kan ik de deelnemersmap ontvangen als ik niet heb deelgenomen aan een scholingsdag?

De hand-outs van een evenement zijn voorbehouden aan de deelnemers. Maar via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen over (bijdragen aan) onze congressen, symposia en studiedagen gepubliceerd. We raden je dan ook aan om je op hun nieuwsbrief te abonneren.

 

 

Facturen

Wanneer ontvang ik de factuur?

Normaal gesproken binnen twee of drie dagen en uitsluitend per e-mail in pdf formaat. Heb je na die tijd nog geen factuur van ons gezien? Kijk dan eerst even in je “ongewenste mail”-folder. Overenthousiaste spamfilters zien onze rekeningen immers wel eens voor spam aan. Is daar ook niets te vinden? Neem dan contact met ons op.

Ben ik verplicht om de BTW te betalen?

Het intellectueel eigendom van de inhoud van onze scholingen ligt niet bij ECB, waardoor de belastingwetgeving voorschrijft dat BTW-heffing verplicht is. Op de facturen worden de bedragen gesplitst aangezien voor veel cursisten de BTW aftrekbaar is.

Welke factuurdatum wordt gehanteerd?

De dag van inschrijving geldt als factuurdatum. Je kunt je dus ook aanmelden voor een congres dat in een volgend kalenderjaar gaat plaatsvinden, zodat het bedrag van het scholingsbudget in het huidige kalenderjaar kan worden betaald.

Achteraf wijzigen van facturen

Wanneer een factuur eenmaal is opgemaakt en verstuurd, kan het factuurbedrag niet meer gewijzigd worden. De factuur is administratief doorgeboekt en de BTW wordt automatisch verrekend. Het komt wel regelmatig voor dat deelnemers bij inschrijving een foutief factuuradres doorgeven, of kostenplaats en/of kostensoort vergeten te vermelden. Deze gegevens kunnen we wel achteraf aanpassen op de factuur.

Is mijn factuur betaald?

Als je factuur niet betaald is, dan sturen we je na verloop van tijd een herinnering. Ontvang je geen herinnering? Dan mag je ervan uit gaan dat je factuur betaald is. Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam gereserveerd, dus je kunt gewoon deelnemen. 

Klopt mijn factuurbedrag wel?

In de regel wel. Er ontstaat wel eens verwarring doordat de 21% BTW die wij van de overheid aan deelnemers in rekening moeten brengen, over het hoofd wordt gezien. Heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op, dan bekijken we wat er aan de hand is en hoe we dat kunnen oplossen.

Betaald en toch een betalingsherinnering ontvangen?

Betalingen worden automatisch getraceerd wanneer het factuur- en of debiteurennummer is vermeld bij overschrijving. Wanneer deze gegevens ontbreken of fout worden ingevuld wordt blijft de betaling openstaan in het betalingssysteem. Hierdoor ontvang je na verloop van tijd een betalingsherinnering. Mocht je toch betaald hebben, geef dan even per e-mail aan ons door wanneer het bedrag is overgeschreven, dan zoeken wij dit op en corrigeren wij dit handmatig. 

Ontvang ik een ontvangstbevestiging na betaling?

Nee, er wordt geen betalingsbevestiging verstuurd. Wanneer het bedrag langere tijd blijft open staan, dan sturen we je na verloop van tijd een betalingsherinnering. Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam gereserveerd.

Kan ik toch deelnemen als de factuur nog niet betaald is?

Ons vertrouwen in de mensheid is groot. Als je je dus relatief kort voor de datum van het congres, het symposium of de studiedag hebt aangemeld, dan begrijpen we dat er even tijd overheen kan gaan voordat de rekening betaald is. We gaan je dan aan de inschrijfbalie uiteraard niet wegsturen, dus je neemt gewoon deel aan de scholingsdag.

Ik heb niet deelgenomen, maar me wel aangemeld. Moet ik nu wel betalen?

Dat hangt ervan af of je je hebt afgemeld. Als je je meer dan 30 dagen voor de scholingsdag waarvoor je je inschreef, afgemeld hebt, dan krijg je het inschrijfbedrag (mits betaald) teruggestort. Meld je je korter dan 30 dagen van tevoren af of kom verschijn je niet zonder afmelding, dan ben je het totale rekeningbedrag verschuldigd. De financiële vordering komt dus niet te vervallen, aangezien de kosten volledig zijn / worden doorberekend naar de organisatie.

Je mag wel (eventueel zonder voorafgaande aankondiging) een vervanger sturen die in jouw plaats deelneemt. We zorgen dan dat we op de dag zelf de gegevens van je vervanger noteren en dragen dan zorg voor een op de juiste naam gesteld bewijs van deelname en eventuele bijschrijving van registerpunten voor hem of haar. Het gemakkelijkst is natuurlijk als je van tevoren wel even doorgeeft dat er iemand anders in je plek komt, zodat we alles voor je plaatsvervanger vooraf kunnen regelen. Een vervanger kun je doorgeven via het contactformulier. Kijk ook op de website onder het kopje voorwaarden, dan zal het duidelijk worden. 

 

 

e-Learning

Wanneer krijg ik toegang tot mijn e-learning?

Zodra je factuur betaald is, word je toegelaten tot de elektronische leeromgeving, waarvoor je dan een e-mail ontvangt. Wil je niet telang wachten? Stuur dan even een e-mail direct na je betaling, dan reageren wij zo spoedig mogelijk.