10 februari 2022 - Eindhoven

Jaarlijks Congres - Angst bij kinderen en jongvolwassenen - editie 2022

Jaarlijks Congres - Angst bij kinderen en jongvolwassenen - editie 2022

De live uitvoering van het jaarlijks congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen vindt dit jaar plaats in Eindhoven.

Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en/of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken. Somberheid, onzekerheid en faalangst zijn voorbeelden van problemen die dan kunnen ontstaan.

Wat verstaan we onder angst, hoe te signaleren en wat eraan te doen? Hoe kunnen ouders gedachten, wensen en emoties van hun kind herkennen als basis van een gezonde emotieregulatie? Zijn er algemeen werkzame principes die in verschillende situaties inzetbaar zijn in het begeleiden en behandelen van kinderen met angstproblematiek? Wat verstaan we onder sociale angst- en stemmingsproblemen en hoe een vroegtijdige aanpak in te zetten? Hoe om te gaan met angstige kinderen in de klas? Op welke manier het onderscheid te maken tussen sociale angst en autisme? Hoe om te gaan met angst als gevolg van gehechtheidsproblemen of trauma? En welke praktische toepassingen zijn beschikbaar voor ouders in de begeleiding van hun kind met een angststoornis.

Deze en andere praktisch relevante vragen staan centraal op dit geaccrediteerde, jaarlijkse congres. 

Selecteer een uitvoering: