26 juni 2024 - Zoom

Webinar - Supporting attachment: single parent households and challenging parental behavior

Over ons

Het Euregionaal Congresburo (ECB) biedt sinds 2006 congressen, symposia en studiedagen aan voor hbo- en academisch opgeleide professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, leerlingenzorg en de zorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Wij zijn een CRKBO-geregistreerd scholingsinstituut, dat zich tot doel stelt om professionals mogelijkheden te bieden het maximale uit hun cliënten, patiënten en leerlingen, maar ook uit zichzelf te halen. Daarbij staan wij garant voor een hoogstaand en breed geaccrediteerd scholingsprogramma. Hierbij werken wij uitsluitend wordt samen met high profile sprekers, docenten, trainers en ervaringsdeskundigen, die vanuit verschillende hoedanigheden verbonden zijn aan Universiteiten, Lectoraten, Hogescholen en zorginstellingen verdeeld over Nederland en België.

Onze eigen medewerkers hebben ruime ervaring in de hulpverlening, welzijn, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, waardoor wij voortdurend de brug proberen te slaan tussen 'weten' en 'kunnen'. Daarvoor volgen wij nauwgezet alle ontwikkelingen en scholingsvragen afkomstig uit de praktijk en spelen daar tijdig en adequaat op in.

Voor vrijwel elk scholingsaanbod wordt accreditatie aangevraagd voor de meest voorkomende kwaliteitsregistraties. Wij hanteren het internetsysteem PE-online voor accreditatiezaken, waarin wordt samengewerkt met beroepsverenigingen.

De behaalde punten uit ons scholingsaanbod kunnen automatisch opgehaald worden uit het eigen elektronisch dossier van de deelnemers, nadat de presentie van desbetreffende deelnemers door ons is ingevoerd in PE-online. Ook voor hulpverleners aangesloten bij SKJ kunnen wij punten bijschrijven na deelname aan het scholingsaanbod.

Meer informatie over onze (online-) cursussen, (in company) trainingen en supervisie is te vinden bij het Centrum voor Educatie en Supervisie, onderdeel van het Euregionaal Congresburo.

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden klik hier.

 

Management


Guido van de Luitgaarden

Guido van de Luitgaarden

Dr. Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.

Guus Feron

Guus Feron

Drs. Guus Feron is opgeleid als jeugdhulpverlener en studeerde Comparative European Social Studies aan de University of North London. Op de werkvloer lag zijn hart bij het systemisch werken met (LVB-) jongeren met bijkomende psychiatrische problematiek en het begeleiden van gezinnen met complexe problematiek. Hij werkte regelmatig voor het consulententeam (het huidige CCE) en verzorgde gastcolleges in Nederland en België. Guus heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinggevende- en beleidsfuncties. Hij was onder andere manager, projectleider en directeur van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Guus is getrouwd, vader van twee kinderen en trotse grootvader van drie kleinkinderen.