22 september 2020 - Online scholing

Online congres - Multiprobleemgezinnen - 4e editie

1 oktober 2020 - Online scholing

Online congres - Hechtingsproblematiek - 7e editie

Vraag en antwoord


Live- of online

1. Congressen live als het kan, online als het moet!

Op het moment dat de overheid groen licht geeft voor het laten plaatsvinden van grotere evenementen, betekent dit niet dat onze live congressen per meteen weer doorgaan. 

 • Zolang sprekers en deelnemers zich onveilig voelen om naar een congreslocatie af te reizen, vinden onze congressen in 2020 plaats in de vorm van online congressen.
 • Hierbij gaat het om een beveiligde online leeromgeving, waarbij je als deelnemer vanaf de startdatum één maand toegang hebt tot een exclusieve professionele productie die speciaal voor dit congres is samengesteld. De presentaties van alle sprekers zijn hierin geplaatst, aangevuld met relevante extra informatie. Je kunt gedurende die maand zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak je alle bijdragen wilt bestuderen. 
 • Na afloop ontvang je een bewijs van deelname en schrijven wij indien van toepassing je registerpunten bij. 
 • Profiteer van 50 % voordeel 
 • We bieden je bij online congressen de mogelijkheid om een collega gratis te laten deelnemen. De collega dient zich met zijn/haar eigen gegevens wel in te schrijven vóór de startdatum (zie uitleg Aanmelding en toegang ONLINE congressen) en zal na deelname ook in aanmerking komen voor herregistratiepunten die door de accrediterende registers zijn toegekend aan dit online congres. Alle (verplichte) velden dienen te worden ingevuld, maar er zal voor de introducé geen factuur worden verstuurd.
 • Geen collega? Dan kun je in de plaats daarvan ook gratis jezelf inschrijven voor een tweede online congres op de ECB agenda.
 • Deelnemers die reeds hebben ingeschreven blijven verzekerd van een plaats en kunnen alsnog gebruik maken van de 50 % voordeelkortingen die gelden bij online congressen.
 • Raadpleeg de actuele regels van de belastingdienst inzake verrekening van BTW en scholingskosten om optimaal gebruik te maken van je scholingsbudget.

 

 

Aanmelding en toegang LIVE congressen

1. Hoe schrijf ik mezelf in?

Deelnemen kan alleen door je in te schrijven via het webformulier. Ga via de pagina Aanbod naar de betreffende scholingsdag en klikt rechtsboven op de knop Inschrijven.

Plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijving, waarbij geldt vol = vol. 

Voor sommige kortingstarieven gelden specifieke voorwaarden. Dat houdt in dat wij eerst de door jou ingevulde gegevens nakijken, waarbij wij het recht behouden de inschrijving te weigeren of om meer informatie te vragen. Je krijgt hierover altijd bericht via de mail.

Kom je als groep, dan dient iedere deelnemer zich apart in te schrijven met zijn/haar eigen e-mailadres. Zie alle voorwaarden voor groepskorting in het onderdeel Kortingen.

Als alle (verplichte) velden zijn ingevuld en je je akkoord hebt verklaard met de voorwaarden, ontvang je een overzicht waarin te zien is wat je hebt ingevuld. Check de velden en vraag (indien relevant) vooraf bij je administratie na welke gegevens er op de facuur dienen te staan. 

Daarna klik je rechtsonder op de knop Aanmelden. Er verschijnt meteen een bevestiging op je beeldscherm en er gaat een bevestiging naar je mailbox.

Je inschrijving is nu definitief. Kijk voor je inschrijfbevestiging eventueel in je spambox/ongewenste e-mailfolder.

 

2. Tot wanneer kan ik me nog inschrijven?

Zolang de knop Inschrijven zichtbaar is op de pagina van het desbetreffende congres, dan is er nog plaats. Als deze knop niet meer in beeld is, betekent het dat alle beschikbare plaatsen zijn bezet voor deze scholingsdag. Houdt er rekening mee dat bij sommige kortingsopties eerst gegevens worden gecontroleerd. Het kan dus zijn dat er een ander tarief berekend wordt. Wij werken niet met wachtlijsten.

3. Heeft mijn inschrijving jullie bereikt?

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging op je beeldscherm en in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan even je spam-/ongewenste e-mailbox. Twijfel je? Stuur dan een e-mail naar info@congresburo.com en je ontvangt snel antwoord op je vraag.

4. Heb ik een ticket nodig om binnen te komen?

Nee. Op de dag zelf ligt een badge op naam voor je klaar bij onze registratiedesk. Deze dien je persoonlijk te laten scannen voor aanvang en na afloop van het congres weer in te leveren. De aanwezigheid wordt strak geregistreerd. 

Kom je in de plaats van een ander of kun je jouw badge niet vinden, meld je dan bij de ECB-organisatie.

5. Kan ik mijn keuze voor een deelsessie wijzigen?

Dat kan, tenzij de deelsessie is volgeboekt. De zalen waarin de deelsessies plaatsvinden, hebben een deelnemersmaximum. Dit maximum wordt bepaald door de locatie op basis van geldende veiligheidsvoorschriften. Plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijving, waarbij geldt: vol = vol. Wij werken niet met wacht- of reservelijsten. Op het inschrijfformulier staan de opties aangegeven. Deze opties kun je bekijken door rechtsboven op de webpagina van een congres op het blok Inschrijven te klikken. Scroll naar beneden en je ziet welke opties er (nog) beschikbaar zijn. Als er nog een mogelijkheid is om te wijzigen, mail ons dan even via info@congresburo.com. Wij regelen dit dan voor je.
 

6. Is het mogelijk te reserveren per e-mail of telefoon?

Nee, dat is niet mogelijk. Deelname is alleen mogelijk door je in te schrijven.

Let op:
Een inschrijving houdt in dat je een koopovereenkomst aangaat. Na inschrijving staat de plaats op jouw naam geboekt, dus lees de (annulerings)voorwaarden vooraf goed door.

7. Wat moet ik doen bij een foutmelding tijdens het inschrijven middels het webformulier?

Wis altijd eerst je browsergeschiedenis en schrijf je dan pas opnieuw in zonder het automatisch aanvullen te gebruiken, zodat mogelijke fouten definitief worden gewist. 

Andere oorzaken kunnen zijn:

- zijn alle verplichte velden ingevuld?
- zijn de e-mailadressen correct ingevuld?
- gebruik je een verouderde browser? Probeer dan eens via een andere computer, ipad of device in te schrijven.

Lukt het dan nog niet, dan zet het probleem kort op de mail naar info@congresburo.com. Onze technische mensen kijken dan graag met je mee.

8. Ik wil annuleren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Annuleren kan alleen schriftelijk. Stuur een mail naar info@congresburo.com en let erop dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spambox, neem dan telefonisch contact met ons op 043-2057962 

Houdt rekening met de (annulerings)voorwaarden, waarmee je bij inschrijving akkoord bent gegaan. Kosteloos annuleren/restitutie kan alleen maar tot een maand voorafgaand aan de scholingsdag. Daarna is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Hier wordt strak mee omgegaan om willekeur en precedenten uit te sluiten.

Je kunt uiteraard wel een vervanger sturen. Graag ontvangen wij dan naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer van je vervanger, en evt. het beroepsregister + het lidmaatschapsnummer. Je kunt deze informatie mailen naar info@congresburo.com 

De factuur blijft ongewijzigd, maar de rest passen wij aan in onze systemen.


 

9. Kan ik een vervanger sturen?

Je kunt een vervanger sturen, mits het geen student betreft die de studentenkorting heeft ontvangen. Hiervoor gelden de voorwaarden die gekoppeld zijn aan de kortingsvoorwaarden zoals genoemd bij Vraag en Antwoord - Kortingen - Hoe maak ik gebruik van de studentenkorting. 
 

Graag weten wij van tevoren als er een vervanger komt. Je kunt volgende info mailen naar: info@congresburo.com
- naam
- functie
- e-mailadres
- telefoonnummer
- evt. het beroepsregister + het lidmaatschapsnummer.

De factuur blijft gehandhaafd, maar de rest passen wij aan in onze systemen zodat voor je vervanger alles correct geregeld kan worden.

10. Is er een kolfruimte beschikbaar?

Ja hoor! Geef dat 's ochtends even aan bij een van onze medewerkers aan de registratiedesk, dan wordt dit meteen voor je geregeld.

 

 

Aanmelding en toegang ONLINE congressen

1. Hoe schrijf ik mezelf en een introducé in voor eenzelfde online congres?

Dat gaat heel gemakkelijk.

 • Klik op de knop inschrijven van het betreffende online congres en vul de verplichte velden in. Dit doe je dus zelf, maar ook de introducé (die gratis deelneemt) dient zich op deze manier in te schrijven, zodat we alle informatie hebben om het totale proces voor jullie beiden goed te verzorgen.
 • Onderaan de inschrijfpagina vink je 'Aanbieding Online congres' aan en vul vooral beide namen in bij 2-voor-de-prijs-van-1.
 • Wij regelen achter de schermen dat de eerste inschrijver de factuur ontvangt.
 • De introducé is dus gekoppeld aan hetzelfde online congres als de 'hoofdaanmelder'.
 • De introducé ontvangt ondanks het genoemde bedrag géén factuur.
 • De introducé dient zich in te schrijven vóór de startdatum van het online congres (daarna vervalt de knop inschrijven op de website)
 • Geen collega? Dan kun je zelf gratis deelnemen aan een tweede online congres. Schrijf je in en vul je eigen naam in bij 2-voor-de-prijs-van-1.
 • Stond al iemand ingeschreven toen er nog geen introducémogelijkheid was? Dan schrijft de introducé zich nog steeds in. Vul dan gewoon bij 2-voor-de-prijs-van-1 de naam in van de eerste inschrijver. Wij komen de naam achter de schermen vanzelf tegen zodat de introducé geen factuur krijgt.

2. Hoe werkt een online congres?

 • Een week voorafgaand aan de startdatum (zie website) ontvang je een e-mail met voorinformatie en praktische tips. Schrijf je daarom tijdig in!
 • Neem de tijd om de e-mail goed door te lezen. Bewaar hem desnoods totdat je het totale programma hebt doorlopen.
 • Op de startdatum heb je om uiterlijk 10 uur de mail met daarin de inloglink naar de digitale leeromgeving van Litmos via ecb.litmos.com 
 • Deze beveiligde online omgeving is vanaf dan precies één maand actief. Je kiest binnen die maand zelf wanneer het schikt om het programma te doorlopen. Alle deelsessies zijn te bekijken.
 • Na precies één maand is inloggen niet meer mogelijk, ook als je later inschrijft. Dus let op je planning!
 • Wanneer je het totale programma hebt gevolgd (monitoring vindt plaats via het gecertificeerd programma Litmos) en de factuur is betaald, ontvang je binnen een week na het einde van het online-congres per mail het bewijs van deelname.  
 • Daarna schrijven wij dan de toegekende accreditatiepunten bij in het kwaliteitsregister, mits je de correcte gegevens hebt ingevuld op je inschrijfformulier en het desbetreffende register ons toestaat bij te schrijven. 

3. Hoe gaat het technisch in z'n werk?

 • Je ontvangt van ons een inloglink op de startdatum van het online congres na 10 uur. Geen link ontvangen? Kijk eens in je spam- of ongewenste e-mailmap. Mocht je daar ook geen link vinden, vraag dan aan je ICT-collega om dit bericht op te zoeken en ook om toekomstige berichten door te laten. Is je link dan nog steeds niet terecht? Neem dan contact met ons op via info@congresburo.com
 • Nadat je op de inloglink hebt geklikt, kom je via ecb.litmos.com in de digitale leeromgeving terecht; de link is alleen bedoeld voor de eerste keer inloggen.
 • Je maakt daarna meteen een eigen wachtwoord aan. Samen met je e-mailadres (dat dient als gebruikersnaam) log je steeds rechtstreeks in op de digitale omgeving.
 • Vul de verplichte velden in (die aangegeven staan met een sterretje), de andere velden in dit systeem hoef je niet in te vullen.
 • Gebruik niet automatisch aanvullen. Hierdoor ontstaan weleens problemen als je daarna opnieuw wilt inloggen.
 • Het is handig om meteen een bladwijzer toe te voegen (met CTRL+D) zodat je de volgende keer snel kunt inloggen.
 • Wil je het online congres op je smartphone of tablet volgen? Ga dan naar de App Store of de Play Store en download de app "SAP Litmos Training". Vul bij "domain" in: ecb 
  Log vervolgens in met dezelfde gegevens als waarmee je op de leeromgeving inlogt. Daarna kun je ook via je mobiele devices aan de slag. 
 • Er gelden spelregels voor het afgeven van het bewijs van deelname en/of het bijschrijven van accreditatiepunten, deze worden in een video behandeld aan het begin van het online congres. 
 • Na elke presentatie wordt gevraagd om een korte evaluatie van de spreker te geven. Aan het eind van het congres wordt je gevraagd een overall-evaluatie in te vullen.
 • Het gecertificeerde programma Litmos registreert de procesgang van het online congres, waardoor er ook verantwoording kan worden afgelegd naar de verschillende beroepsregisters.

4. Wanneer ontvang ik mijn bewijs van deelname en de accreditatiepunten?

Indien je het totale programma hebt gevolgd en de factuur is betaald:

 • zal het bewijs van deelname binnen een week nadat het online-congres is afgelopen per mail worden verstuurd
 • zullen wij na een maand de toegekende accreditatiepunten bijschrijven in jouw kwaliteitsregister, mits jouw register ons als organisatie dat toestaat en je ons voorzien hebt van je correcte registernummer.


LET OP: Litmos is een gecertificeerd systeem waarbij de procesgang en deelname aan een online congres zorgvuldig wordt geregistreerd. Op deze wijze kunnen wij als opleidingsinstituut verantwoording afleggen naar de verschillende kwaliteitsregisters toe.

5. Waar kan ik terecht met (technische) vragen?

Wij hanteren een professioneel en gebruikersvriendelijk systeem.

Mocht je toch tegen vragen aanlopen, mail ons dan zodat we je kunnen helpen.

6. Ik ben mijn wachtwoord voor het online congres vergeten

Geen zorgen. Een wachtwoord vergeten overkomt de beste wel eens (of meer dan eens) en je kunt het heel gemakkelijk terugvinden.

Klik op deze link en voer bij "gebruikersnaam" het e-mail adres in waarmee je je ingeschreven hebt voor het betreffende online congres. Klik dan op "doorgaan" en je ontvangt direct een email met een link om een nieuw wachtwoord te kiezen.

7. De link doet het niet meer

De link is alleen bedoeld voor de eerste keer inloggen. Je hebt toen je de eerste keer op de link klikte een eigen wachtwoord aangemaakt. Samen met je gebruikersnaam (je mailadres waarmee je bij ons staat ingeschreven) log je steeds rechtstreeks in op de digitale leeromgeving.

8. Waar vind ik de hand-outs?

In je digitale leeromgeving van Litmos staat een onderdeel dat heet Extra Referenties. Daar download je de hand-outs. Je kunt ze opslaan en/of printen.

9. Is verlenging mogelijk?

Verlenging is NIET mogelijk. De licenties zijn vanaf de startdatum van het online congres precies één maand geldig, waarna het programma Litmos (een software company uit de VS) de toegang automatisch stopt. Op dat moment worden ook de eindresultaten (hoeveel % gevolgd is) van alle deelnemers automatisch geregistreerd voor de verwerking van de accreditatiepunten en de opmaak van de bewijzen van deelname. 

 

 

Weerwaarschuwingen

1. Gaat een scholing door bij slecht weer?

Ja! Onze scholingsdagen gaan door, ook na een KNMI weer-alert. Het is wel aan te bevelen om hier tijdig op te anticiperen door bijvoorbeeld eerder van huis weg te gaan, de auto te kiezen in plaats van de trein of juist andersom, of een hotelovernachting (eigen kosten) te overwegen. Het blijft uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om tijdig aanwezig te zijn.

 

 

Accreditatie en bewijs van deelname

1. Mijn aanvraag voor mijn SKJ-registratie loopt nog/was nog niet toegekend maar de scholing is al geweest. Is het mogelijk om achteraf de punten bij te schrijven?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. SKJ-registratie dient voltooid te zijn voor aanvang van de scholing. Ontvang je later pas je SKJ-nummer, dan heb je volgens SKJ-beleid geen recht op de punten. 

2. Accreditatie nog in behandeling, wat betekent dat?

Wanneer een aanvraag voor accreditatie is ingediend, beoordeelt en bepaalt het betreffende beroepsregister of en zo ja, hoeveel accreditatiepunten aan de scholing worden toegekend. Zodra een accreditatieverzoek wordt goedgekeurd of afgekeurd, vermelden wij dit op de site. 

3. Waar kan ik zien of accreditatie is aangevraagd bij mijn beroepsregister?

Bij elk (online) congres staat onder het kopje "accreditatie" aangegeven bij welke registers accreditatie is aangevraagd, hoeveel punten zijn toegekend of dat de aanvraag nog in behandeling is.
Deze gegevens worden bijgewerkt zodra de registerpunten door de beroepsregisters al dan niet zijn toegekend.
Dezelfde registers vind je vervolgens terug op het inschrijfformulier.

4. Wanneer ik SKJ-geaccrediteerd ben als gedragswetenschapper, gelden SKJ-punten zoals vermeld bij jullie evenementen dan ook voor mij?

Nee. SKJ-punten zoals per evenement vermeld op deze site, betreffen hbo-jeugdzorgwerkers. Als gedragswetenschapper verzorgen NIP, NVO en FGzPt de herregistratie. Je moet dus kijken of het congres / symposium / de studiedag van je keuze door jouw eigen kwaliteitsregister geaccrediteerd is. Alleen dan kunnen jouw punten ook door SKJ bijgeschreven worden.

5. Gelden NVO-OG punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ?

Ja. Wanneer NVO-OG een bijeenkomst accrediteert, dan gelden die punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ.

6. Waarom zijn mijn punten nog niet in mijn beroepsregister bijgeschreven?

Wij schrijven in de regel binnen vier weken na een scholingsdag de toegekende punten bij in die registers die ons als organisator toestaan om dat te doen, mits het factuurbedrag is overgemaakt en de juiste gegevens zijn ingevuld op het inschrijfformulier.

Val je onder het lerarenregister, SRVB of als bijvoorbeeld Orthopedagoog onder SKJ, dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Raadpleeg daarvoor de website van je beroepsregister.

Ben je niet of slechts gedeeltelijk aanwezig geweest c.q. heb jeeen online-congres niet volledig gevolgd, dan heb je uiteraard ook geen recht op bijschrijving van de punten. Ook niet als je de factuur hebt betaald, want punten zijn 'niet te koop'.

7. Ontvang ik een bewijs van deelname?

Ja, mits je de totale scholingsdag hebt gevolgd en het factuurbedrag is overgemaakt. Je ontvangt dan binnen enkele dagen na afloop het deelnamebewijs per e-mail.
Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam-/ongewenste e-mailbox. 

Bij live-congressen geldt:

Check in: het is belangrijk om je vóór aanvang van de scholingsdag persoonlijk te melden bij de registratiedesk vlak voor de ingang van de zaal. Registratie vindt dan plaats via de barcode die op je badge staat.

Check out: na afloop van de scholingsdag dien je je ook te laten uitschrijven. Wederom door je badge aan te bieden aan een van onze medewerkers.

8. Waarom een bewijs van deelname?

Wanneer je in het bezit bent van een bewijs van deelname, kun je aantonen dat je de betreffende scholingsdag gevolgd hebt. Dit is bijvoorbeeld van belang voor het bijschrijven van accreditatiepunten in de kwaliteitsregisters die vooraf punten hebben toegekend aan de scholing.

Daarnaast kun je het bewijs van deelname ook gebruiken voor je eigen portfolio.

9. Ontvang ik een hand-out?

De hand-outs van een scholingsdag zijn voorbehouden aan de deelnemers en worden achteraf in pdf gemaild naar het door de deelnemer opgegeven e-mailadres. Bij online congressen zijn de hand-outs beschikbaar via de knop 'extra referenties'.

Tip:
Via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen over (bijdragen aan) onze congressen gepubliceerd. We raden je dan ook aan om je op de Blik op Hulp nieuwsbrief te abonneren.

 

 

Ontvangst van berichten

1. Kan ik de deelnemersmap ontvangen als ik niet heb deelgenomen aan een scholingsdag?

De hand-out van een scholinsdag is voorbehouden aan de deelnemers.

Tip:
Via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen over (bijdragen aan) onze congressen gepubliceerd. We raden je dan ook aan om je op de Blik op Hulp nieuwsbrief te abonneren.

2. Ontvang ik nog informatie voorafgaand aan een scholingsdag/na afloop van een scholingsdag?

Ja, een maand voorafgaand aan het live-congres waarvoor je bent ingeschreven, sturen wij je bij wijze van service nog een herinnering. Dat is een automatisch gegenereerd bericht.
Niet ontvangen? Kijk dan even in je spambox/ongewenste e-mailfolder.

Het programma en schrijfmaterialen ontvang je op de dag zelf. Uiteraard is het programma en overige congresinformatie ook te lezen op www.congresburo.com 

Een bewijs van deelname en de beschikbare artikelen en presentaties ontvang je in de regel zo'n twee dagen na de scholingsdag op het e-mailadres waarmee je je hebt ingeschreven, mits het volledige factuurbedrag is overgemaakt. Het zijn een geautomatiseerde berichten welke in je spambox/ongewenste e-mailfolder terecht kunnen komen, dus wees alert.

Let op:
Download (na het openen van de link) het document z.s.m. en sla dit meteen op, want een link blijft maar korte tijd actief op onze server.

3. Waarom een enquête ter voorbereiding?

Veertien dagen voorafgaand aan een live-congres ontvang je een enquête per e-mail, die je binnen vier dagen ingevuld terug kunt sturen. De informatie wordt daarna anoniem doorgestuurd naar de sprekers met het verzoek om waar mogelijk nog te richten op de specifieke vragen en interessegebieden. We proberen op deze manier maatwerk en interactie optimaal te stimuleren.

4. Waarom heb ik de enquête niet ontvangen?

Als je de enquête voorafgaand aan een scholingsdag niet hebt ontvangen, kan het zijn dat je je korter dan twee weken voor aanvang van de scholingsdag hebt aangemeld. De enquêtes worden namelijk 14 dagen tevoren gemaild, hetgeen een volledig geautomatiseerd proces is. 
Heb je je binnen die 14 dagen voor aanvang van de scholingsdag ingeschreven en heb je prangende vragen aan de sprekers? Stuur ons dan even een bericht via het contactformulier of info@congresburo.com. We sluiten je vraag/opmerking dan alsnog kort met de sprekers. Uiteraard kun je op de dag zelf ook je vraag stellen. 

Het komt ook voor dat deelnemers op hun inschrijfformulier een fout hebben gemaakt bij het invullen van hun e-mailadres. Ten slotte kan het gebeuren dat de spamfilter van jezelf of je werkgever onze berichten niet doorlaat. Daar krijgen wij helaas geen melding van. Als je twijfelt of je inschijving wel goed is gegaan, neem dan gerust contact met ons op.

5. Waarom ontvang ik geen berichten (meer) van jullie?

Dat kan een paar oorzaken hebben. Kijk eens in je spambox of de map “ongewenste mail”. Het bericht dat je zoekt kan daarin terecht zijn gekomen. Vind je daar niets? Dan is je spamfilter overenthousiast geweest. Neem dan contact op met je systeembeheerder en vraag hem/haar alle berichten vanaf ons domein (congresburo.com) te “whitelisten”. Dat klinkt misschien als geheimtaal, maar je systeembeheerder zal je verzoek begrijpen. Echt!
 

6. Hoe weet ik aan welke deelsessies ik kan deelnemen?

Bij inschrijving kun je je voorkeur voor de deelsessies aanvinken, tenzij de optie is volgeboekt.
Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, zie je dit meteen op het inschrijfformulier. Er is geen reservelijst. Vol = vol.

Op de inschrijfbevestiging staan jouw gekozen deelsessies vermeld. Op de scholingsdag zelf ontvang je bij registratie een badge op naam waarop ook de gekozen deelsessies vermeld staan.

 

 

Vervoer en parkeren

1. Businformatie locatie Mercure - Zwolle

Voor ECB-congressen staat een bus van de firma Sallandtours om 9.15 uur klaar aan de achterzijde van station Zwolle. Om stipt 9.30 uur vertrekt deze bus naar Mercure waar je 10 minuten later arriveert. Na afloop vertrekt de bus om 16.45 uur vanaf de hoofdingang van Mercure naar station Zwolle.

2. Waar vind ik informatie over de parkeerkosten bij jullie locaties?

Bij het onderdeel Locatie is informatie opgenomen over parkeerplaatsen. Kosten kunnen weleens wijzigen. Hiervoor kun je het beste naar de website gaan van de locatie zelf.

3. Sta ik wel of niet aangemeld voor het gratis busvervoer op de locatie Zwolle?

In de bevestigingsmail staat vermeld of je bij inschrijving hebt aangegeven van het busvervoer gebruik te willen maken. Bij twijfel, mail ons even info@congresburo.com.
Heb je aangegeven van het busvervoer gebruik te willen maken en kom je bij nader inzien toch liever met de auto, dan horen wij dat ook graag. 

 

 

Kortingen

1. Hoe maak ik gebruik van de ZZP korting?

De ZZP-korting is uitsluitend bedoeld voor eenmansbedrijven c.q. freelancers niet zijnde in loondienst. Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan dient de factuur op naam van je eigen bedrijf te worden gezet met de gegevens zoals ze bekend zijn bij de Kamer van Koophandel. Ook dien je je KvK-nummer bij inschrijving in te vullen op het inschrijfformulier. Gaat het om een Belgische eenmanszaak, dan kun je het ondernemersnummer invullen.

2. Hoe maak ik gebruik van de groepskorting?

Door vijf mensen uit dezelfde organisatie met dezelfde factuurgegevens en hetzelfde financieel e-mailadres op dezelfde dag in te schrijven voor hetzelfde congres.
Dus ook de 5e (gratis) persoon dient zich in te schrijven. Zie ook de tip bij vraag 3.

Wij hebben alle gegevens nodig om het totale proces zorgvuldig aan te sturen. Vul bij de persoonlijke gegevens daarom nooit hetzelfde e-mailadres in.
Bij financieel e-mailadres dient wel hetzelfde mailadres te worden ingevuld. Er wordt 1 factuur opgemaakt met daarop de namen van de 5 deelnemers, waarvan 4 worden berekend.

Op het inschrijfformulier bij het onderdeel 'kortingen' vink je de groepskorting aan. Als aan de voorwaarden is voldaan, boeken wij vijf plaatsen terwijl er voor vier mensen het vol- of vroegboektarief wordt berekend.
Partner, studenten-, ZZP-, en nieuwsbriefkortingen vallen niet onder groepsaanmeldingen. Dat is ook de reden waarom er bij inschrijving maar één vakje kan worden aangevinkt.

Let op: de inschrijfprocedure is volledig geautomatiseerd. Uitzonderingen zijn niet mogelijk.

Zie ook de tip die wordt gegeven bij de vraag die hierna volgt.

3. Waarom moet iedere deelnemer apart worden ingeschreven bij groepskorting?

Wij hebben je individuele gegevens nodig voor het correct afhandelen van deelnamebewijzen en de eventuele accreditatieregeling. Ook ontvangt iedere deelnemer voorinformatie op zijn/haar persoonlijk e-mailadres, zoals een reminder en een enquête ter voorbereiding op de scholingsactiviteit. Ook in geval van deelsessies willen we graag weten waar de voorkeur naar uit gaat. Deelsessies hebben een deelnemersmaximum. Achteraf worden de beschikbare presentaties en artikelen in pdf naar iedere deelnemer doorgestuurd, ook nu weer per e-mail (mits het volledige factuurbedrag is overgemaakt).

Tip:
Laat 1 iemand alle gegevens verzamelen van de 5 deelnemers (persoonlijk e-mailadres, mobiel nr, deelsessiekeuzes en evt. kwaliteitsregister + nr.). Open 5x het inschrijfformulier, vul 1x de organisatie-factuurgegevens en het financieel e-mailadres in. Kopieer en plak die info in de overige 4 inschrijfformulieren. Vul de persoonlijke gegevens per formulier aan en verstuur de formulieren. Zo heb je 5x alle deelnemers voor de groepaanmelding in één keer verwerkt en maak je gebruik van de groepskorting.

4. Hoe maak ik gebruik van de vroegboekkorting?

Door vroeg te boeken. Hieronder verstaan we dan inschrijven vóór de datum die bovenaan de pagina van het congres staat aangegeven als deadline voor de vroegboekkorting.

5. Hoe maak ik gebruik van de studentenkorting?

De studentenkorting is alleen geldig voor mensen die op het moment van inschrijven fulltime naar school gaan. Je hebt dus geen betaalde baan, de factuur staat op jouw naam en je verzamelt ook geen accreditatiepunten. Dat je studie voltijd is, dient letterlijk op je bewijs te lezen te zijn. Dus bijv. niet alleen maar de naam van de opleiding.

Dit bewijs dient tevens aan te tonen dat het om jouw gegevens gaat. Tijdens het inschrijfproces wordt aan je gevraagd om deze gegevens ter controle te uploaden.
Houdt hier rekening mee als je je inschrijft, ook als je je zeer kort van tevoren inschrijft.

Indien je niet in aanmerking komt voor de studentenkorting, wordt jouw inschrijving afgewezen en je gegevens worden meteen verwijderd. Je krijgt daarvan bericht per e-mail.

Als de beschikbare studentenplaatsen bezet zijn, dan is deze kortingsoptie niet meer zichtbaar op het inschrijfformulier. 

6. Hoe maak ik gebruik van Blik op Hulp korting?

Wie de nieuwsbrief van onze mediapartner www.blikophulp.nl reeds ontvangt of wil ontvangen, kan korting krijgen voor sommige van onze congressen. Deze korting staat dan vanzelf als optie vermeld op het inschrijfformulier. Je vinkt aan dat je abonnee wordt of bent van de Blik op Hulp nieuwsbrief.

NB.
Als je de Blik op Hulp nieuwsbrief al ontvangt, schrijf je dan wel in met hetzelfde e-mailadres zodat je de nieuwsbrief slechts een keer ontvangt. 

7. Hoe maak ik gebruik van partnerkortingen?

Soms organiseren we evenementen in samenwerking met bijvoorbeeld een vakblad, waardoor abonnees van dat vakblad korting krijgen voor dat evenement. De korting staat dan vanzelf als optie vermeld op het inschrijfformulier. We vragen het vakblad om te controleren dat je abonnee bent.

 

 

Facturen

1. Hoe kan ik optimaal gebruik maken van mijn scholingsbudget?

Door bij inschrijving goed te kijken naar de geldende kortingsmogelijkheden.

Verder is het aan te bevelen om de actuele regels van de belastingdienst te raadplegen:

 • BTW kan in veel gevallen fiscaal worden verrekend
 • Scholingskosten (het op peil houden van kennis t.b.v. je vak / organisatie) kan in veel gevallen eveneens fiscaal worden verrekend

2. Wanneer ontvang ik de factuur?

Normaal gesproken op de dag van inschrijving (behalve bij bepaalde kortingsopties) en uitsluitend per e-mail in pdf-formaat. 

Ons factureringsproces is volledig geautomatiseerd. De factuurgegevens die je hebt ingevuld op het inschrijfformulier worden dus automatisch overgenomen. De factuur wordt vervogens gemaild naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij "e-mail financiële administratie". 

Als de factuur naar je eigen mailadres moet, let dan ook op je spambox. De factuur kan daar onverhoopt in terechtkomen. Zit de factuur daar niet in? Neem dan contact met ons op via info@congresburo.com

3. Welke factuurdatum wordt gehanteerd?

De dag van inschrijving geldt als factuurdatum want ons factureringsproces is geautomatiseerd.
 

4. Ben ik verplicht om de BTW te betalen?

Ja. Het intellectueel eigendom van de inhoud van onze congressen ligt niet bij ECB waardoor de belastingwetgeving voorschrijft dat BTW-heffing verplicht is, ook al zijn wij CRKBO-gecertificeerd. Op de facturen worden de bedragen gesplitst aangezien in veel gevallen de BTW fiscaal aftrekbaar is voor organisaties en ZZP-ers.

Heeft u bijv. een Belgische organisatie waarop de verleggingsregeling van toepassing is, noteer dan op het inschrijfformulier in het tekstvak opmerkingen het BTW-nummer.

Wellicht ook goed om te weten dat ook scholingskosten fiscaal kunnen worden verrekend als je een opleiding volgt voor het op peil houden van je kennis.

5. Kan ik een e-factuur ontvangen?

Het is mogelijk om een e-factuur te ontvangen na inschrijving indien je het programma PEPPOL gebruikt.

PEPPOL is compatible met Exact Online, ons factureringssysteem. Een andere mogelijkheid is er helaas niet.
Inschrijven kan natuurlijk, maar dan ontvang je een factuur in pdf.
Let op: na aanmelding gelden de (annulerings)voorwaarden. Je bent immers een koopovereenkomst aangegaan.

Heb je PEPPOL en wil je een e-factuur? Geef dit dan aan tijdens het inschrijfproces door in het tekstveld opmerkingen te noteren dat je PEPPOL hebt en een e-factuur wilt ontvangen.
 

6. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Het betalen in termijnen is helaas niet mogelijk. Ons factureringsproces is geautomatiseerd, waardoor na inschrijving de factuur in pdf wordt aangemaakt en verzonden. 

7. Klopt mijn factuurbedrag wel?

Er ontstaat weleens verwarring doordat de 21% BTW die wij van de overheid aan deelnemers in rekening moeten brengen over het hoofd wordt gezien. Het totaalbedrag staat vermeld bij het desbetreffende congres en in je bevestiging. 

8. Achteraf wijzigen van facturen

Ons factureringsproces is geautomatiseerd, maar het komt voor dat deelnemers bij inschrijving een foutief factuuradres doorgeven. Deze gegevens kunnen we achteraf aanpassen op de originele factuur. Een datum of factuurbedrag kan niet worden gewijzigd.

Tevens zijn wij niet wettelijk verplicht kostenplaatsen en/of kostensoorten en/of routecodes te vermelden op een factuur. Dit is wel een service die geboden wordt.
De deelnemer kan deze gegevens aangeven op het inschrijfformulier. Dit wordt dan vervolgens automatisch overgenomen op de factuur.

Betreft het een organisatie binnen de EU waarbij BTW mag worden verlegd, vul dan ook het BTW-nummer in van je werkgever. Wij controleren dan eerst de gegevens alvorens een aangepaste factuur op te stellen.

9. Is mijn factuur betaald?

Als je factuur niet betaald is, dan krijg je na verloop van tijd een herinnering. Ontvang je geen herinnering? Dan is de factuur of betaald of de betalingsherinneringen zitten in je spambox. Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam geboekt staan, dus je kunt gewoon deelnemen. 

10. Betaald en toch een betalingsherinnering ontvangen?

Betalingen worden automatisch getraceerd wanneer het factuur- en of debiteurennummer zijn vermeld bij overschrijving. Wanneer deze gegevens ontbreken of foutief worden vermeld, dan blijft de betaling openstaan in het betalingssysteem en ontvang je een betalingsherinnering. Mocht je toch betaald hebben, geef dan even per e-mail aan ons door wanneer het bedrag is overgeschreven, dan zoeken wij dit op en corrigeren dit handmatig zodat verdere betalingsherinneringen worden voorkomen. 

11. Krijg ik een ontvangstbevestiging na betaling?

Nee, er wordt geen betalingsbevestiging verstuurd. Wanneer een bedrag langere tijd blijft openstaan, krijg je een betalingsherinnering. Je plaats blijft echter gewoon op jouw naam geboekt staan.

12. Kan ik toch deelnemen als de factuur nog niet betaald is?

Ja, je plaats blijft op naam staan evenals de financiële vordering. Raadpleeg de voorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord bent gegaan.

Het deelnamebewijs, de link naar de beschikbare hand-outs en het bijschrijven van accreditatiepunten vindt plaats nadat het volledige factuurbedrag is overgemaakt. Dit zijn geautomatiseerde processen. Betaal je dus te laat, dan dien je ons per mail te informeren over de datum van overboeking omdat wij dan handmatig deze processen moeten aansturen.

13. Waarom niet gratis annuleren binnen 30 dagen?

Bij inschrijving dien je je akkoord te verklaren met de voorwaarden die gelden voor deelname. Vervolgens wordt een plaats op naam geboekt en worden de kosten volledig doorberekend naar de organisatie. Vergelijk het met het boeken van een vliegticket of een concertkaartje.

Mocht je verhinderd zijn, dan kan uiteraard een collega jouw plaats innemen. Zie welke info wij nodig hebben bij Aanmelding en toegang LIVE congressen - vraag 9. Kan ik een vervanger sturen

14. Ik heb niet deelgenomen, maar ik heb me wel ingeschreven. Moet ik nu toch betalen?

Dat hangt ervan af of je tijdig schriftelijk hebt geannuleerd. Als je meer dan 30 dagen voorafgaand aan de scholingsdag per e-mail hebt geannuleerd en je van ons de annuleringsbevestiging hebt ontvangen, dan krijg je het inschrijfbedrag (mits betaald) teruggestort. Annuleer je korter dan 30 dagen van tevoren dan ben je het totale factuurbedrag verschuldigd. De financiële vordering komt niet te vervallen aangezien de kosten volledig zijn doorberekend naar de organisatie. 
Zie ook de voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan door je in te schrijven.

15. Wat gebeurt er als een factuur niet betaald wordt?

De algemene voorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord bent gegaan, zijn leidend bij de afhandeling van financiële vorderingen. 

 

 

Standhouders

1. Hoe kom ik een aanmerking voor een stand?

Wanneer je een stand wilt aanvragen voor een of meerdere congressen, stuur dan een verzoek naar info@congresburo.com. Vermeld duidelijk om welk congres(sen) het gaat en welk produkt of dienst je onder de aandacht wenst te brengen. Binnen enkele dagen ontvang je dan een reactie op je aanvraag. Bij een GO zal de aanvraag worden omgezet naar een defintieve reservering. 

2. Ik heb een stand gereserveerd en hoe verder?

Op de congresdag kun je tussen 8.00 en 9.00 uur de gereserveerde stand / tafel(s) gaan inrichten. Mensen van onze organisatie zijn dan ook aanwezig om je ontvangen en nadere aanwijzingen te geven.

Vanaf 9 uur arriveren de deelnemers en dient dus alles klaar te staan. Alle stands staan opgesteld in (of grenzend aan) de ruimte waar de deelnemers hun pauzes doorbrengen en dus tijd hebben om de stands te bezoeken. Wanneer je extra informatie nodig hebt over parkeren of het afleveren van materialen, neem dan rechtstreeks contract op met de congreslocatie