Vraag en antwoord


Live- of online

1. Congressen live of online? Kies maar....

Deelnemers aan een congres op locatie:

 • moeten weten dat onze congreslocaties zich strikt houden aan het landelijk beleid inzake Coranamaatregelen;
 • kunnen het programma en aanvullende informatie lezen door middel van een link / QR-code die gemaild wordt twee dagen voorafgaand. Deze QR-code is ook beschikbaar op de dag zelf;
 • ontvangen na afloop van het congres op locatie de hand-outs via de mail;
 • ontvangen op de startdag van de online uitvoering een inlogcode om de twee gemiste deelsessies gedurende 30 dagen online te bekijken;
 • dit betreft een verplicht onderdeel om in aanmerking te komen voor het bewijs van deelname en de toegekende accreditatiepunten. De systemen worden enkele dagen na afloop van de online uitvoering uitgelezen. Rechthebbenden krijgen daarna binnen 14 dagen het deelnamebewijs gemaild waarna ook de toegekende accreditatiepunten worden verwerkt;
 • moeten weten dat onze congreslocaties zich strikt houden aan het landelijk beleid inzake Coranamaatregelen;
 • worden na afmelding door ziekte of quarantaine dan wel annulering als gevolg van overheidsmaatregelen automatisch omgeboekt naar de online-versie van hetzelfde congres (zie voorwaarden). Bij het niet verschijnen op locatie geldt hetzelfde.

Deelnemers kunnen ook kiezen voor het volgen van online congressen (niet zijnde een live streaming). Het betreft een online leeromgeving met de opnames van alle presentaties die zijn gemaakt tijdens de live uitvoering van het betreffende congres.

Deelnemers:

 • kunnen vanaf de startdatum van de online uitvoering gedurende 30 dagen zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak zij alle bijdragen willen bestuderen;
 • moeten weten dat de toegang automatisch stopt na 30 dagen, en niet te verlengen is;
 • ontvangen hun bewijs van deelname (en indien van toepassing registerpunten) binnen 14 dagen na afloop van de online uitvoering van het congres;

 

 

Aanmelding en toegang ONLINE congressen

1. Hoe schrijf ik in voor een online congres?

Deelnemen aan een online congres kan alleen door in te schrijven via het inschrijfformulier.

Ga naar Aanbod - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven.

Voor sommige kortingstarieven gelden specifieke voorwaarden, wat o.a. inhoudt dat wij eerst de door jou ingevulde gegevens nakijken waarbij wij het recht behouden de inschrijving te weigeren.
Mochten de gevraagde gegevens niet overeekomen met de kortingsvoorwaarden wordt een aanvullende factuur gestuurd aan het dan geldende tarief. Je krijgt hierover altijd bericht via de mail.

Nadat je hebt aangemeld, is een inschrijving definitief. De inschrijfbevestiging verschijnt op je beeldscherm en in je mailbox. Vanaf dat moment is jouw deelname op naam gereserveerd en gelden de voorwaarden waarmee je vooraf akkoord bent gegaan.

2. Is het mogelijk te reserveren per e-mail of telefoon?

Nee, dat is niet mogelijk. Deelnemen aan een online congres kan alleen door je in te schrijven via het inschrijfformulier. Ga naar Aanbod - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven.

3. Hoe werkt een online congres?

De congressen op locatie worden live opgenomen. Na afloop worden alle presentaties zorgvuldig gemonteerd en in de online omgeving LITMOS geplaatst.
Vanaf de startdatum van de online uitvoering (niet zijnde een live streaming) kunnen alle presentaties gedurende precies 30 dagen worden bekeken.


De deelnemers die op locatie zijn geweest, krijgen eveneens op de startdag van de online-versie de inloglink gemaild om de twee overgebleven deelsessies te bekijken.
Dit is een verplicht onderdeel wanneer men een deelnamebewijs en accreditatiepunten wil ontvangen. Het enige register dat hierop een uitzondering biedt is KNMG/GAIA voor bijv. Jeugdartsen.


Schrijf je in nadat de scholing officieel al is begonnen? Nadat wij de betaling hebben ontvangen, maken wij handmatig jouw account aan waardoor litmos.com een inloglink naar je mailt.
Als je eerder hebt deelgenomen, heb je al een Litmos-account en heb je de inloglink niet nodig. De scholing wordt dan toegevoegd en je logt in via het inlogscherm ecb.litmos.com.


Precies 30 dagen na de startdatum is de scholing niet meer toegankelijk, ook als je later inschrijft. Let dus goed op je planning. Verlenging is niet mogelijk.

Wanneer je het totale programma hebt gevolgd (monitoring vindt plaats via het gecertificeerd programma Litmos) krijg je binnen twee weken nadat het online congres officieel is afgelopen per e-mail je deelnamebewijs.

Indien van toepassing regelen wij daarna binnen twee weken de toegekende accreditatiepunten, mits je de correcte gegevens hebt ingevuld op het inschrijfformulier en het desbetreffende register ons toestaat bij te schrijven.

4. Hoe gaat het technisch in z'n werk?

Litmos is een gecertificeerd systeem uit de Verenigde Staten. De presentaties en filmfragmenten werken feilloos, mits de applicaties op de computer die je gebruikt helemaal up-to-date zijn en de benodigde software zorgvuldig is geïnstalleerd. Uiteraard is een stabiele internetverbinding ook een vereiste om probleemloos te kunnen werken.

 • Je krijgt via litmos.com een mail met een inloglink op de startdag van het online congres. Dat bericht heeft iedere ingeschreven deelnemer om uiterlijk 10 uur in zijn/haar mailbox.
 • Geen link ontvangen? Kijk dan in je spam of ongewenste e-mailmap. Mocht je daar ook geen link vinden, vraag dan jouw eigen ICT-collega om het bericht van Litmos op te zoeken en door te laten. Dit is bijvoorbeeld ook van belang voor het geval je jouw wachtwoord vergeten bent en je een replymail van Litmos moet krijgen!
 • De link is alleen bedoeld voor de eerste keer inloggen waarna je meteen een wachtwoord aanmaakt. Samen met je e-mailadres dat dient als gebruikersnaam log je na de eerste keer steeds rechtstreeks in op jouw Litmos-account via ecb.litmos.com
 • Je hebt de link dus niet nodig als je eerder hebt deelgenomen, want dan is jouw account reeds actief. Je logt dan meteen in via ecb.litmos.com (invoeren in je browser, dus NIET via een zoekmachine).
 • Het is handig om het inlogscherm toe te voegen aan jouw bladwijzerbalk.
 • Wil je het online congres op smartphone, I-phone of tablet volgen? Ga dan naar de App Store of Play Store en download de app "SAP Litmos Training".
 • Bij "domain" vul je in: ecb
 • Log vervolgens opnieuw in met je gebruikersnaam en wachtwoord op het apparaat waarop je de app hebt gedownload. Daarna kun je ook via dat mobiele apparaat aan de slag.
 • Er gelden spelregels voor het afgeven van het bewijs van deelname en/of het bijschrijven van accreditatiepunten. Deze worden in een video behandeld aan het begin van het online congres.
 • Na elke presentatie wordt gevraagd om een korte evaluatie van de spreker te geven. Aan het eind van het congres wordt gevraagd een overall-evaluatie in te vullen.
 • Litmos registreert de procesgang van het online congres waardoor er verantwoording kan worden afgelegd aan de verschillende kwaliteitsregisters.
 • Let op: 30 dagen na de officiële startdatum wordt de licentie opgeheven en is toegang tot de scholing niet meer mogelijk. Let daarom goed op je planning!
 • Hoewel de meeste websites en webservices streven naar nul downtime, is downtime onvermijdelijk. Ook giganten als Google en Facebook ondervinden af en toe downtime. De server is dan ‘down’ waardoor een website of in ons geval Litmos een korte tijd niet bereikbaar is.

5. Ik kan de filmpjes niet zien, wat nu?

De presentaties incl. filmfragmenten werken feilloos, mits de applicatie op de computer die je gebruikt helemaal up-to-date is en de benodigde software zorgvuldig is geïnstalleerd.

Wanneer een filmpje hapert, heeft dat meestal met de internetsnelheid te maken.

Dingen die je kunt doen:

 • Ga met je computer dichter bij de router zitten
 • Maak gebruik van een bedrade (LAN-)verbinding
 • Probeer het op een ander apparaat, voor het geval je computer té oud of té traag is
 • Ververs de pagina
 • Zet je computer eens uit en weer aan

 • Lukt het dan nog niet, vraag dan een technisch onderlegd iemand in jouw omgeving om even met je mee te kijken of vraag jouw ICT-collega om hulp. Misschien kunnen bepaalde instellingen ervoor zorgen dat sommige bestanden niet kunnen worden afgespeeld. Door de instellingen tijdens het afspelen van de videos op medium definition te zetten spelen video's onafgebroken en synchroon af.

6. Ik ben mijn wachtwoord voor het online congres vergeten

Geen zorgen. Een wachtwoord vergeten overkomt de beste wel eens (of meer dan eens) en je kunt het heel gemakkelijk oplossen. Ga naar het inlogscherm via ecb.litmos.com en onderaan kun je via een linkje een nieuw wachtwoord opvragen.

Of klik op deze link en voer bij "gebruikersnaam" het e-mailadres in waarmee je bij ons staat ingeschreven. Klik daaarna op "doorgaan".

Je ontvangt een replymail van Litmos.com met daarin een link waarmee je een nieuw wachtwoord aanmaakt. Let eventueel op je spam of ongewenste e-mailmap. Krijg je geen link? Dan houd je spamfilter het bericht tegen. Vraag dan jouw ICT-collega het bericht door te laten. Of probeer het op een ander apparaat.

7. Ik heb ingelogd maar kan de scholing niet vinden

Het komt helaas regelmatig voor dat een deelnemer zich met twee verschillende e-mailadressen (voor verschillende congressen) heeft ingeschreven, waardoor er twee Litmos-accounts worden aangemaakt. Let bij het inloggen daarom op welke gebruikersnaam i.c.m. welk wachtwoord je gebruikt.

Ververs ook altijd de startpagina, check of je de meest recente versie van de app hebt gedownload als je werkt vanaf een tablet, iphone of smartphone (kijk bij 'hoe het technisch werkt).

Zorg er tevens voor dat het apparaat waar je mee kijkt, volledig up-to-date is.

Wanneer de 30 dagen verstreken zijn, is de scholing niet meer zichtbaar in Litmos. De licentie is dan verlopen en toegang is dan niet meer mogelijk.

8. Het gebruik van de link en het afspelen van fragmenten (na wisseling van computer)

De link is alleen bedoeld voor de eerste keer inloggen. Je hebt toen je de eerste keer op de link klikte een wachtwoord aangemaakt. Samen met je gebruikersnaam log je steeds rechtstreeks in op je Litmos-account via ecb.litmos.com

Als je eerder hebt deelgenomen, is de inloglink dus niet nodig. Je logt dan meteen in via ecb.litmos.com

De filmfragmenten kun je meerdere keren bekijken gedurende de 30 dagen.

 • Zorg dat je beeldvullend werkt, zodat je beneden aan de pagina de start-stop-toets in beeld hebt.
 • Wanneer je wisselt van computer / device, kan het zijn dat je eerst de app moet downloaden alvorens door te kunnen gaan.
 • Wil je het online congres op smartphone, I-phone of tablet volgen, ga dan naar de App Store of Play Store en download de app "SAP Litmos Training"
 • De evaluaties kun je slechts een keer invullen.

9. Waar vind ik de hand-out?

Log in op je Litmos-account en ga naar de desbetreffende scholing naar het onderdeel Extra Referenties. Download en/of print de hand-out (als je print, kies eventueel een lagere resolutie i.v.m. het inktverbruik). Als een scholing officieel is afgelopen, is de toegang tot de scholing zelf niet meer mogelijk.

10. Ik wil annuleren. Hoe gaat dat in zijn werk?

*Annuleren kan alleen via mail. Stuur jouw annulering naar info@congresburo.com en let erop dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spam neem dan z.s.m. telefonisch contact met ons op of stuur een mailtje naar info@congresburo.com

*Annuleren gaat a.d.h.v. onze annuleringsvoorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord gaat.
Hierin staat o.a. dat annuleren mogelijk is tot 30 dagen voorafgaand aan de start van de scholing. Er worden 25 euro administratiekosten in rekening gebracht met 21% btw. Als je reeds betaald hebt, wordt dit bedrag in mindering gebracht bij het terugstorten.

Annuleer je binnen de 30 dagen, dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd.
Het is echter mogelijk een vervanger te laten deelnemen.
De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen.

Wil je een vervanger aanmelden? Mail dan naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en evt. kwaliteitsregister + nummer naar info@congresburo.com
De kwaliteitsregisters die accreditatie toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag bij het onderdeel accreditatie.

11. Kan ik een vervanger laten deelnemen?

Ja, dat kan.
Stuur via info@congresburo.com om welk congres het gaat en naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en evt. kwaliteitsregister + nummer van de vervanger.
De kwaliteitsregisters die accreditatie toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag, bij het onderdeel accreditatie.

De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen. De vervanger hoeft zich niet opnieuw aan te melden.

12. Hoe wordt de tijd en datum aangegeven in de reminders van Litmos?

Litmos is een Amerikaans softwaresysteem waardoor de datumnotatie verschilt van de Nederlandse datumnotatie. In het Nederlands taalgebied is de volgorde dag-maand-jaar gebruikelijk, terwijl men in de Verenigde Staten de volgorde maand-dag-jaar hanteert. Je kunt de Nederlandse datumnotatie krijgen als je in je profiel onder lokalisatie-instellingen de datumnotatie verandert in dag - maand - jaar.

13. Is verlenging van de einddatum in Litmos mogelijk?

Verlenging is NIET mogelijk.

De licenties zijn vanaf de startdatum van het online-congres precies 30 dagen geldig. Het programma Litmos (een software company uit de VS) stopt de toegang automatisch. Op dat moment worden ook de eindresultaten (hoeveel % gevolgd is) van alle deelnemers automatisch geregistreerd voor de verwerking van de accreditatiepunten en de opmaak van de deelnamebewijzen.

Let daarom zorgvuldig op je planning!

14. Wat betekent 'verlengde inschrijving online congressen'

Nadat een online congres officeel is gestart, kun je nog enkele weken daarna inschrijven via 'verlengde inschrijving' op de aanbodpagina.

Na jouw inschrijving maken wij zo spoedig mogelijk handmatig (tijdens kantooruren) een account voor je aan in de online omgeving van Litmos, waarna je per e-mail de inloglink ontvangt.

Als je al eens aan onze scholingen hebt deelgenomen en je al een Litmos-account hebt, wordt de scholing toegevoegd. Ga dan via je browser naar ecb.litmos.com en log opnieuw in met je e-mailadres waarmee je bij ons hebt ingeschreven [het doet dienst als gebruikersnaam] en vul je zelfgekozen wachtwoord in.

Let a.u.b. goed op je planning want het online congres eindigt voor alle deelnemers op dezelfde slotdatum.

 

 

Aanmelding en toegang congressen op LOCATIE

1. Hoe schrijf ik in voor een congres op locatie?

Deelnemen aan een congres op locatie kan alleen door in te schrijven via het inschrijfformulier.

Ga naar Aanbod - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven.

Als er geen deelname meer mogelijk is, dan is de knop inschrijven niet meer zichtbaar.
Er zijn geen reserve- of wachtlijsten.

Voor sommige kortingstarieven gelden specifieke voorwaarden, wat o.a. inhoudt dat wij eerst de door jou ingevulde gegevens nakijken waarbij wij het recht behouden de inschrijving te weigeren.
Mochten de gevraagde gegevens niet overeekomen met de kortingsvoorwaarden wordt een aanvullende factuur gestuurd aan het dan geldende tarief. Je krijgt hierover altijd bericht via de mail.

Nadat je hebt aangemeld, is een inschrijving definitief. De inschrijfbevestiging verschijnt op je beeldscherm en in je mailbox. Vanaf dat moment is de plaats op jouw naam geboekt en gelden onze voorwaarden waarmee je vooraf akkoord bent gegaan.

2. Ik neem deel op locatie en toch moet ik online nog iets volgen. Hoe zit dat?

Om in aanmerking te komen voor een deelnamebewijs en accreditatiepunten moet de volledige scholing zijn gevolgd.
Als je hebt ingeschreven voor een congres op locatie, dan houdt dit in dat je bij twee deelsessies niet aanwezig hebt kunnen zijn. Deze twee overgebleven deelsessies bekijk je online.

Zodra de online-uitvoering van start gaat, krijg je een inloglink gemaild van Litmos het digitale scholingsplatform.
Als je al een Litmos-account hebt door eerdere deelname, krijg je weliswaar ook een link maar die heb je niet echt meer nodig. Vanaf de startdag kun je gewoon opnieuw inloggen via ecb.litmos.com met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Enkele dagen na de einddatum van de online-uitvoering worden de systemen uitgelezen en krijgen rechthebbenden hun deelnamebewijs gemaild.
Daarna worden de registernummers aangeboden bij de desbetreffende kwaliteitsregisters, die de punten in de dossiers verwerken.

Zie meer informatie bij het onderdeel Accreditatie en bewijs van deelname.

3. Tot wanneer kan ik me nog inschrijven?

Zolang de knop Inschrijven zichtbaar is op de pagina van het desbetreffende congres is er nog plek. Als deze knop niet meer in beeld is, betekent het dat alle beschikbare plaatsen zijn bezet voor deze scholingsdag. Wij werken niet met reservelijsten.

Je kunt wel kiezen voor de online uitvoering van het congres waar je voorkeur naar uitgaat.

4. Heeft mijn inschrijving jullie bereikt?

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging op je beeldscherm en in je mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan even je spamfolder of de ongewenste e-mail. Twijfel je? Stuur dan een e-mail naar info@congresburo.com en je krijgt z.s.m. een antwoord op je vraag.

5. Wat moet ik doen bij een foutmelding tijdens het inschrijven?

Wis altijd eerst je browsergeschiedenis en schrijf je daarna opnieuw in, zonder het automatisch aanvullen van formulieren te gebruiken zodat mogelijke fouten definitief worden gewist.

Andere oorzaken kunnen zijn:

- zijn alle verplichte velden ingevuld? Bij iedere nieuwe poging moet je het formulier opnieuw invullen.
- zijn de e-mailadressen correct ingevuld?
- gebruik je een verouderde browser? Probeer dan in te schrijven via een andere computer, ipad of device.

Lukt het dan nog niet, en jouw ICT-collega kan jou niet verder helpen, zet dan het precieze probleem kort op de mail naar info@congresburo.com. Onze technische mensen kijken dan met je mee.

6. Is het mogelijk te reserveren per e-mail of telefoon, of via een inkooporder in te schrijven?

Deelnemen aan een congres kan alleen door in te schrijven via het inschrijfformulier.

Ga naar Aanbod - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven. We beschikken nu over alle gegevens die we nodig hebben om het totale proces zorgvuldig te verzorgen.

Als er geen deelname aan de live uitvoering meer mogelijk is, dan is de knop inschrijven niet meer zichtbaar.

7. Heb ik een ticket nodig om binnen te komen?

Nee. Op de dag zelf ligt een badge op naam voor je klaar bij onze registratiedesk. Deze dien je persoonlijk op te halen. De aanwezigheid wordt gecontroleerd en geregistreerd.

Kom je in de plaats van een ander of kun je jouw badge niet vinden, meld je dan aan de registratiedesk.

8. Kan ik mijn keuze voor een deelsessie wijzigen?

Ja, dat kan tenzij de deelsessie is volgeboekt. Je kunt de sessie dan niet meer kiezen op het inschrijfformulier.
Op basis van de geldende gemeentelijke veiligheidsvoorschriften is de locatie verplicht een maximum te hanteren per deelsessie-zaal.

Sta je al ingeschreven en is de sessie nog te kiezen? Stuur ons dan een mail met jouw verzoek. Wij passen de keuze aan op jouw inschrijfformulier.
De inhoudelijke informatie over de deelsessies is terug te vinden bij Wie zijn de sprekers en het Programma op de webpagina van de desbetreffende scholing. Je kunt op het inschrijfformulier klikken als je alvast wil weten of de sessie is volgeboekt.

Let op: Voor deelnemers op locatie geldt de verplichting alle deelsessies te bekijken: twee op locatie en de overige twee online. Dat kan zodra de online-uitvoering van start gaat. Pas daarna heb je recht op een bewijs van deelname en op bijschrijving van accreditatiepunten. De systemen worden enkele dagen na de einddatum van de online-uitvoering uitgelezen.

9. Ik wil annuleren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Annuleren kan alleen via mail. Stuur jouw annulering naar info@congresburo.com en let erop dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spam neem dan z.s.m. telefonisch contact met ons op of stuur een mailtje naar info@congresburo.com

Annuleren gaat a.d.h.v. onze annuleringsvoorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord gaat.
Hierin staat o.a. dat annuleren mogelijk is tot 30 dagen voorafgaand aan de start van de scholing. Er worden 25 euro administratiekosten in rekening gebracht met 21% btw. Als je reeds betaald hebt, wordt dit bedrag in mindering gebracht bij het terugstorten.

Annuleer je binnen de 30 dagen, dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd.
Het is echter mogelijk een vervanger te laten deelnemen.
De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen.

Wil je een vervanger aanmelden? Mail dan naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en evt. kwaliteitsregister + nummer naar info@congresburo.com
De kwaliteitsregisters die accreditatie toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag bij het onderdeel accreditatie.

Je kunt er ook voor kiezen om jouw inschrijving te laten omzetten naar de online-versie.

10. Kan ik een vervanger sturen?

Ja, dat kan.

Stuur via info@congresburo.com om welk congres het gaat en naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en evt. kwaliteitsregister + nummer van de vervanger.

De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen. De vervanger hoeft zich niet opnieuw in te schrijven.

Wil jouw vervanger een andere deelsessie volgen? Dat kan, tenzij de deelsessie is volgeboekt.

Let op: Voor deelnemers op locatie geldt de verplichting alle deelsessies te bekijken: twee op locatie en de overige twee online. Pas dan heb je recht op een bewijs van deelname en op bijschrijving van accreditatiepunten.

Op de officiële startdag van de online-versie krijg je een inloglink gemaild van het scholingsplatform Litmos. Je hebt vanaf dan 30 dagen de tijd de sessies die je gemist hebt te bekijken. Enkele dagen na de einddatum van de online-versie worden de systemen uitgelezen en krijgen rechthebbenden hun deelnamebewijs gemaild. Binnen twee weken daarna worden de accreditatiepunten bijgeschreven.

11. Ontvang ik een hand-out?

Als je een scholing op locatie hebt gevolgd, krijg je binnen twee dagen na afloop de (verzamel) hand-out gemaild.

De hand-out is tevens beschikbaar onder de knop 'extra referenties' in de online omgeving van de desbetreffende scholing in het programma Litmos. Hier kun je de hand-outs separaat downloaden. Toegang tot de online omgeving krijg je op de startdag van de online uitvoering van de scholing die je op locatie hebt gevolgd. Voor het verkrijgen van een deelnamebewijs en accreditatiepunten dien je nog de twee overgebleven deelsessies te volgen die je niet hebt kunnen bijwonen.

De hand-out van een scholingsdag is voorbehouden aan deelnemers.

Tip: via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen en bijdragen aan onze congressen gepubliceerd. Zoek je nog wat extra achtergrondinformatie? Abonneer je dan gratis op de Blik op Hulp nieuwsbrief. Je kunt altijd uitschrijven door op "unsubscribe" te klikken onderaan in de nieuwsbrief.

12. Is er een kolfruimte beschikbaar?

Ja hoor! Geef dat 's ochtends even aan bij een van onze medewerkers aan de registratiedesk, dan wordt dit meteen voor je geregeld.

 

 

Accreditatie en bewijs van deelname

1. Accreditatie (online) congressen

Er gelden bindende criteria vanuit de verschillende kwaliteitsregisters inzake presentie en deelname aan geaccrediteerde scholingen.

 • Voor de (online) congressen registreert het systeem Litmos* exact welk percentage van het totale scholingsaanbod is gevolgd. Indien wij als opleidingsaanbieder gerechtigd zijn accreditatie bij te schrijven, geven wij dit uiterlijk binnen 2 weken na sluiting van het online congres door aan de registers.
 • Je dient dus het totale congres te volgen. Voor live deelnemers geldt dus inclusief de gemiste deelsessies die te bekijken zijn via de online leeromgeving. Pas dan heb je recht op een bewijs van deelname en op bijschrijving van de toegekende punten. Het bijschrijven van een deel van de toegekende punten is niet mogelijk.

* Litmos is een gecertificeerd systeem waarbij de procesgang en deelname aan een online congres zorgvuldig wordt geregistreerd. Op deze wijze kunnen wij als opleidingsinstituut verantwoording afleggen aan de verschillende kwaliteitsregisters.

2. Accreditatie nog in behandeling, wat betekent dat?

Wanneer een aanvraag voor accreditatie is ingediend, beoordeelt en bepaalt het betreffende kwaliteitsregister of aan de scholing punten worden toegekend, incl. hoeveel punten.

Zodra een accreditatieverzoek wordt goedgekeurd of afgekeurd, krijgen wij daarvan bericht en vermelden wij dit op onze website.

3. Waarom staat mijn kwaliteitsregister er niet tussen?

Alleen de kwaliteitsregisters die accreditatiepunten toekennen zijn terug te vinden op het inschrijfformulier. Alle overige niet-genoemde registers kennen via ons geen punten toe en zijn daarom niet aan te vinken op het inschrijfformulier.

 • Bij elk (online) congres staat onder het kopje Accreditatie aangegeven welke kwaliteitsregisters accreditatie toekennen. Resp. vind je deze terug op het inschrijfformulier.
 • Als er staat In behandeling, dan is er nog geen besluit genomen door het betreffende register. Zodra hun commissie het besluit genomen heeft, krijgen wij daarvan bericht en wordt het aangepast op onze website. Wij als opleidingsaanbieder hebben hier geen invloed op, ook niet op de snelheid van de besluitvorming noch op de hoeveelheid punten.
 • Val je onder het lerarenregister, SRVB of ben je bijv. Orthopedagoog onder SKJ, dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Raadpleeg daarvoor de website van je kwaliteitsregister.

4. Waarom zijn mijn punten nog niet in mijn kwaliteitsregister bijgeschreven?

 • In de regel zijn de toegekende accreditatiepunten binnen twee weken na het officiële einde van de online versie bijgeschreven door het kwaliteitsregister, mits het factuurbedrag is overgemaakt en de juiste gegevens zijn ingevuld op het inschrijfformulier.
 • Heb je niet de totale scholing gevolgd, dan heb je uiteraard geen recht op bijschrijving van de punten. Ook niet als je de factuur hebt betaald, want punten zijn 'niet te koop'.
 • Voor live deelnemers wordt met het "totale" congres bedoeld inclusief de twee gemiste deelsessies via de online leeromgeving. Je komt dan op 50% te staan.
 • Ben je bijvoorbeeld Orthopedagoog en val je onder SKJ, dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Raadpleeg daarvoor de website van je kwaliteitsregister.
 • Het kan zijn dat er helemaal geen accreditatie is toegekend door jouw register. Tijdens het invullen van het inschrijfformulier heb je daarom GEEN moeten aanvinken.
 • Mocht er naar jouw mening iets niet kloppen voor wat betreft bijschrijving van accreditatiepunten, neem dan contact met ons op. Wij zoeken het dan voor je uit en lossen het indien mogelijk meteen voor je op.

5. Wanneer ik SKJ-geaccrediteerd ben als gedragswetenschapper, gelden SKJ-punten zoals vermeld bij jullie evenementen dan ook voor mij?

Nee. SKJ-punten zoals per evenement vermeld op deze site, betreffen hbo-jeugdzorgwerkers. Als gedragswetenschapper verzorgen NIP, NVO en FGzPt de herregistratie. Je moet dus kijken of de scholing van jouw keuze door jouw eigen kwaliteitsregister geaccrediteerd is. Alleen dan kunnen jouw punten ook door SKJ bijgeschreven worden. De actuele regelingen van SKJ vind je hier voor pedagogen en hier voor psychologen.

6. Gelden NVO-OG punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ?

Ja. Wanneer NVO-OG een bijeenkomst accrediteert, dan gelden die punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ. De actuele regelingen van SKJ vind je hier voor pedagogen en hier voor psychologen.

7. Mijn aanvraag voor mijn SKJ-registratie loopt nog/was nog niet toegekend maar de scholing is al geweest. Is het mogelijk om achteraf de punten bij te schrijven?

De manier waarop SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals / jeugdzorgwerkers omgaat met het toekennen van herregistratiepunten, is te lezen op de site van SKJ.

8. Waarom een bewijs van deelname?

Wanneer je in het bezit bent van een bewijs van deelname, kun je aantonen dat je de betreffende scholingsdag hebt gevolgd. Dit is bijvoorbeeld van belang voor het bijschrijven van accreditatiepunten in de kwaliteitsregisters die vooraf punten hebben toegekend aan de scholing. Daarnaast kun je het bewijs van deelname ook gebruiken voor je eigen portfolio.

9. Ontvang ik een bewijs van deelname?

Om recht te hebben op het bewijs van deelname dien je het totale programma te hebben gevolgd. Dit houdt in: in Litmos sta je op 100% als je de online-versie hebt gevolgd en 50% als je het congres live hebt bijgewoond waardoor je alleen nog de twee gemiste deelsessies hebt moet volgen.

Alle deelnemers (zowel live als online) ontvangen in de regel binnen twee weken nadat het online congres officieel is afgelopen hun deelnamebewijs via de mail, mits de factuur betaald is.
Bij live congressen geldt tevens de check-in en check-out:

 • Check in: het is belangrijk om je vóór aanvang van de scholingsdag persoonlijk te melden bij de registratiedesk vlak voor de ingang van de zaal. Registratie vindt dan plaats via de barcode die op je badge staat.
 • Check out: na afloop van de scholingsdag lever je jouw badge in bij een van onze medewerkers.

10. De link werkt niet om het deelnamebewijs te downloaden

Als de link bij jou niet werkt, dan heb je geen pdf.viewer of is deze niet up-to-date. Een pdf.viewer kun je gratis installeren op jouw apparaten.

Een andere optie is de link zorgvuldig te selecteren en in je browser te plakken.

 

 

Facturen

1. Hoe kan ik optimaal gebruik maken van mijn scholingsbudget?

Door bij inschrijving goed te kijken naar de geldende kortingsmogelijkheden.

Verder is het aan te bevelen om de actuele regels van de belastingdienst te raadplegen:

 • BTW kan in veel gevallen fiscaal worden verrekend

2. Wanneer ontvang ik de factuur?

Normaal gesproken op de dag van inschrijving (behalve bij bepaalde kortingsopties) en uitsluitend per e-mail in pdf-formaat.

Ons factureringsproces is geautomatiseerd. De factuurgegevens die je hebt ingevuld op het inschrijfformulier worden dus automatisch overgenomen. Informeer vooraf of een kostenplaats of overig kenmerk verplicht is, zodat de factuur niet wordt afgewezen.

De factuur wordt vervolgens gemaild naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij "e-mail financiële administratie".

Heb je eenmaal ingeschreven, dan is deze definitief en geldt er een betalingsverplichting. Annuleren kan uitsluitend conform onze annuleringsvoorwaarden.

Houdt dus rekening met de factuureisen van jouw werkgever. Als je bepaalde gegevens nog niet weet, schrijf je dan pas in zodra je ze weet. Bij een afwijzing van onze factuur wordt jouw inschrijving geannuleerd conform onze annuleringsvoorwaarden.

3. Welke factuurdatum wordt gehanteerd?

De dag van inschrijving geldt als factuurdatum want ons factureringsproces is geautomatiseerd.

4. Ben ik verplicht om de BTW te betalen?

Ja. Het intellectueel eigendom van de inhoud van onze congressen ligt niet bij ECB waardoor de belastingwetgeving voorschrijft dat BTW-heffing verplicht is, ook al zijn wij CRKBO-gecertificeerd. Op de facturen worden de bedragen gesplitst aangezien in veel gevallen de BTW fiscaal aftrekbaar is voor organisaties en ZZP-ers.

Moet de factuur naar bijv. een Belgische organisatie waarop de verleggingsregeling van toepassing is, noteer dan op het inschrijfformulier in het tekstvak opmerkingen het BTW-nummer met de notitie BTW verleggen.

5. BTW verleggen: een factuur m.b.t. een werkgever binnen de EU

 • Wij factureren standaard aan Nederlandse BTW. Alleen als je werkzaam bent voor een organisatie binnen de EU waarop de verleggingsregeling van toepassing is, noteer dan op het inschrijfformulier in het tekstvak opmerkingen het BTW-nummer mét de notitie erbij: BTW verleggen. Hierdoor wordt geen geautomatiseerde factuur met BTW aangemaakt. Wij controleren dan eerst of jouw organisatie recht heeft op deze regeling. Wij doen dit via deze link
 • Betaal je via Ideal (verpicht als student, ZZP-er of deelnemer aan een masterclass), dan is verleggen van BTW niet mogelijk. De factuur wordt automatisch opgemaakt inclusief BTW. Het achteraf wijzigen van deze factuur is niet mogelijk.
 • Let op: wees zorgvuldig met het invullen van jouw inschrijfformulier, aangezien een inschrijving definitief is. Bij afwijzing van de factuur wordt jouw inschrijving a.d.h.v. onze annuleringsvoorwaarden geannuleerd. Een eventuele nieuwe factuur wordt met extra administratiekosten á € 25,- met 21% btw opgemaakt. Vraag daarom eerst aan jouw werkgever of BTW verlegd dient te worden en schrijf je dan pas in wanneer je over alle benodigde gegevens beschikt.

7. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Het betalen in termijnen is helaas niet mogelijk. Ons factureringsproces is geautomatiseerd, waardoor na inschrijving de factuur in pdf wordt aangemaakt en verzonden.

8. Klopt mijn factuurbedrag wel?

Er ontstaat weleens verwarring doordat de 21% BTW die wij van de overheid aan deelnemers in rekening moeten brengen over het hoofd wordt gezien.

Het totaalbedrag staat vermeld op de overzichtspagina [deze verschijnt vóórdat je inschrijft], in je inschrijfbevestiging en onderaan op de factuur.

9. Achteraf wijzigen van facturen

Ons systeem neemt over wat is ingevuld bij het onderdeel factuurgegevens op het inschrijfformulier.
Als jouw werkgever alleen de factuur in behandeling neemt als er bijv. een kostenplaats, kostensoort, routecode of btw-nummer o.i.d. op vermeld staat, vraag dit dan eerst na voordat je inschrijft. Een inschrijving is namelijk gekoppeld aan de geldende voorwaarden.

Bij een afwijzing van een door ons verstuurde factuur dienen wij te crediteren. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

10. Is mijn factuur betaald?

Vraag dit altijd na bij je werkgever.

Als de factuur niet betaald is, dan krijg je na verloop van tijd een herinnering. Let altijd goed op je spambox.

Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam geboekt staan, dus je kunt gewoon deelnemen.

11. Betaald en toch een betalingsherinnering ontvangen?

Betalingen worden automatisch getraceerd wanneer het debiteur- en factuurnummer zijn vermeld bij de betaling. Wanneer deze gegevens ontbreken of foutief worden vermeld, dan blijft de betaling openstaan in ons boekhoudsysteem en ontvang je een betalingsherinnering.

Mocht je toch betaald hebben, geef dan even per e-mail aan ons door wanneer het bedrag is overgeschreven, dan zoeken wij dit handmatig op en corrigeren dit in ons systeem zodat verdere betalingsherinneringen worden voorkomen.

12. Krijg ik een ontvangstbevestiging na betaling?

Nee, er wordt geen betalingsbevestiging verstuurd. Wanneer een bedrag langere tijd blijft openstaan, krijg je een betalingsherinnering. Je plaats blijft echter gewoon op jouw naam geboekt staan.

13. Kan ik toch deelnemen als de factuur nog niet betaald is?

Ja, je plaats blijft op naam staan evenals de financiële vordering. Raadpleeg de voorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord bent gegaan.

14. Waarom niet gratis annuleren binnen 30 dagen?

Bij inschrijving dien je je akkoord te verklaren met de voorwaarden die gelden voor deelname. Vervolgens wordt een plaats op naam geboekt en worden de kosten volledig doorberekend naar de organisatie. Vergelijk het met het boeken van een vliegticket of een concertkaartje.

Mocht je verhinderd zijn, dan kan uiteraard een collega jouw plaats innemen. Bij het doorgeven van een vervanger hebben wij nodig: naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer. Indien van toepassing voeg daaraan toe het kwaliteitsregister, registernummer en de geboortedatum. De registers die accreditatiepunten toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag.

15. Ik heb niet deelgenomen, maar ik heb me wel ingeschreven. Moet ik nu toch betalen?

Ja.
Annuleer je korter dan 30 dagen van tevoren, dan ben je het totale factuurbedrag verschuldigd.
De financiële vordering komt niet te vervallen aangezien de kosten volledig zijn doorberekend naar de organisatie. Zie ook de voorwaarden op onze website.

Als je meer dan 30 dagen voorafgaand aan de scholingsdag per e-mail hebt geannuleerd én je van ons de annuleringsbevestiging hebt ontvangen, dan krijg je het inschrijfbedrag (mits betaald) teruggestort. Let altijd goed op je spam of ongewenste e-mailmap. Bij twijfel, mail ons dan even.

16. Wat gebeurt er als een factuur niet betaald wordt?

Heb je eenmaal ingeschreven, dan is deze definitief en geldt er een betalingsverplichting.

Blijft betaling uit, dan volgt een betalingsherinnering en/of nemen we via een andere route contact met je op.

Uiteindelijk neemt een extern advocaten incassobureau de afhandeling debiteurenbeheer van ons over.

De bijkomende kosten (incl. gerechtskosten) worden dan verhaald op de persoon die heeft ingeschreven.

Uiteraard proberen we deze laatste stap te voorkomen en het komt gelukkig ook maar zelden voor.

17. Kan ik een e-factuur ontvangen?

Dat is niet mogelijk. Wij werken niet met vaste klantenkaarten. Voor iedere deelname dient men het inschrijfformulier volledig opnieuw in te vullen. Hierdoor ontstaat een uniek debiteurnummer. De koppeling met e-facturatiesoftware is daardoor niet mogelijk. Facturen worden automatisch na inschrijving in pdf verstuurd. Bij afwijzing van een factuur wordt deze a.d.h.v. onze voorwaaden geannuleerd incl. 25 euro administratiekosten + 21% btw.

18. Hoe lang duurt een terugbetaling via Mollie?

Meestal ontvang je het teruggestorte bedrag binnen vier werkdagen op jouw bankrekening. Als je met een creditcard of bankkaart hebt betaald, verschijnt de terugstorting binnen 14 dagen op je rekeningoverzicht.

 

 

Kortingen

1. Hoe maak ik gebruik van de ZZP korting?

De ZZP-korting is uitsluitend bedoeld voor eenmansbedrijven c.q. freelancers niet zijnde in loondienst of maatschappen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan dienen de factuurgegevens en het KvK-nummer op het inschrijfformulier overeen te komen met de gegevens zoals ze bekend zijn bij de Kamer van Koophandel.


Gaat het om een Belgische eenmanszaak dan kun je het ondernemersnummer invullen.
Let op: Het verleggen van BTW is niet mogelijk, aangezien de betaling online dient plaats te vinden.
Zie ook Facturen: Een factuur m.b.t. een werkgever binnen de EU (BTW verleggen).


Mocht blijken dat de ingevulde gegevens niet overeenkomen met de ZZP-kortingsvoorwaarden, dan zal een aanvullende factuur aan het geldende tarief worden opgemaakt.
Als de scholing meer dan 30 dagen voor aanvang is, kun je nog kosteloos annuleren. Houdt dus rekening met de startdatum van het congres waarvoor je kiest.

Stuur bij annulering een mail naar info@congresburo.com en let op dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Bij twijfel, bel dan even: 043-2057962.

2. Hoe maak ik gebruik van de vroegboekkorting?

Door vroeg te boeken. Hieronder verstaan we dan inschrijven vóór de datum die bovenaan de pagina van het congres staat aangegeven als deadline voor de vroegboekkorting.

3. Hoe maak ik gebruik van Blik op Hulp korting?

Wie de nieuwsbrief van onze mediapartner www.blikophulp.nl reeds ontvangt of wil ontvangen, kan korting krijgen voor bijna al onze congressen. Deze korting staat dan vanzelf als optie vermeld op het inschrijfformulier. Je vinkt aan dat je abonnee wordt of bent van de Blik op Hulp-nieuwsbrief.

NB.
Als je de Blik op Hulp-nieuwsbrief al ontvangt, schrijf je dan wel in met hetzelfde e-mailadres zodat je de nieuwsbrief slechts een keer krijgt.

Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kies dan een Blik op Hulp-nieuwsbriefbericht en scroll naar beneden en klik op unsubscribe.

4. Hoe maak ik gebruik van partnerkorting?

Soms organiseren we evenementen in samenwerking met bijvoorbeeld een vakblad, waardoor abonnees van dat vakblad korting krijgen voor dat evenement. De korting staat dan vanzelf als optie vermeld op het inschrijfformulier. We vragen het vakblad om te controleren dat je abonnee bent.

5. Hoe maak ik gebruik van studentenkorting?

Om in aanmerking te komen voor het studententarief dien je aan te tonen dat je een voltijdstudent bent (niet zijnde in loondienst of werkzaam als ZZP-er of als stagiaire).

Je dient bij inschrijving een bewijs te uploaden (bijv. de bevestigingsbrief die je van jouw opleiding hebt gekregen toen je werd toegelaten) waarop duidelijk vermeld staat dat jouw huidige studie voltijds is en waarop jouw adresgegevens genoemd staan. Deze adresgegevens dienen overeen te komen met de factuurgegevens op het inschrijfformulier.

Mochten de gegevens niet voldoen aan deze voorwaarden, wordt jouw aanmelding per mail afgewezen a.d.h.v. onze annuleringsvoorwaarden, waarmee je akkoord gaat bij inschrijving. Er kan een aanvullende factuur worden opgemaakt aan het dan geldende tarief.

Er kan alleen betaald worden via iDeal en deelname is alleen mogelijk aan online-congressen.

6. Hoe maak ik gebruik van de groepskorting?

De eerste inschrijver wordt gezien als hoofdaanmelder. Er worden meteen 5 plaatsen gereserveerd, waarbij 4 plaatsen in rekening worden gebracht. Deze 4 plaatsen worden berekend aan het geldende vroegboek- of voltarief. De 5de plaats is dan gratis.

De factuur wordt opgemaakt a.d.h.v. de factuurgegevens zoals de hoofdaanmelder ze heeft ingevuld op het inschrijfformulier. De factuur wordt daarna in pdf gemaild naar het ingevulde financieel e-mailadres.

De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze unieke groepscode. Let op dat je dezelfde uitvoering en kortingsoptie kiest als de hoofdaanmelder.

De gratis 5e deelnemer moet ook inschrijven zodat wij van iedereen alle informatie hebben die nodig is om het totale proces voor elke deelnemer optimaal te regelen.


De overige geldende [actie]kortingen zijn niet mogelijk voor wie zich op basis van groepskorting inschrijft.

7. Hoe kom ik in aanmerking voor STAP-subsidie van UWV?

STAP-subsidie vraag je aan via het STAP-portaal van UWV. Je hebt hiervoor DigiD nodig en het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs ontvang je per mail nadat je bij ons voor een scholing hebt ingeschreven (congressen en lezingen komen niet in aanmerking voor STAP):

 • Conform voorwaarden van het UWV ben je verplicht om ons meteen te informeren wanneer jouw aanvraag voor STAP-subsidie is afgekeurd. De goedkeuring krijgen wij door en jij wordt door ons meteen op de hoogte gesteld over de vervolgstappen;
 • Wanneer je op ons inschrijfformulier de keuze hebt gemaakt om na afkeuring hoe dan ook deel te nemen, dan schrijf je opnieuw in. Je kunt dan gebruik maken van de geldende kortingen;
 • Wanneer je op ons inschrijfformulier de keuze hebt gemaakt om na afkeuring niet deel te nemen, dan annuleren wij kosteloos jouw inschrijving, nadat je ons over de afkeuring hebt geïnformeerd. Let op dat je onze annuleringsbevestiging krijgt;
 • Je kunt tot vier weken voor aanvang van het congres een STAP-inschrijving doen op onze website;
 • De geldende kortingen zijn niet mogelijk voor wie zich op basis van de STAP-subsidie aanmeldt.

  Alles over het aanvragen van STAP-subsidie en gelegenheid tot het stellen van vragen daarover, vind je hier: www.uwv.nl/particulieren/stap-budget/

 

 

STAP-budget

1. Wat is het STAP-budget?

De overheid stelt iedere twee maanden een budget beschikbaar voor mensen die voor hun werk bij- of nascholing willen volgen. Met een STAP-aanmeldingsbewijs kun je dit bij het UWV aanvragen. Als dit budget toegekend wordt, betaalt de overheid jouw deelname en doe je dus gratis mee aan de scholing die voor STAP-subsidie in aanmerking komt.

2. Hoe krijg je een STAP-aanmeldingsbewijs?

Je kunt een STAP-aanmeldingsbewijs bemachtigen door op onze Aanbod-pagina naar de scholing van jouw keuze te gaan. Vervolgens klik je rechts in beeld op de paarse knop met "Inschrijven en STAP-aanmeldingsbewijs" ontvangen. Daar vul je alle gevraagde gegevens in. Onmiddellijk daarna ontvang je van ons een mail met daarin het aanmeldingsbewijs dat je bij UWV kunt indienen om de STAP-subsidie aan te vragen. Deze knop is alleen zichtbaar bij scholingen die in aanmerking komen voor de STAP-subsidie.

3. Hoe wordt jouw aanmelding financieel afgehandeld als mijn STAP-subsidie aanvraag slaagt?

Wordt je subsidie toegekend? Dan sturen wij UWV een factuur en doe je dus gratis mee.

4. Wat als je geen subsidie krijgt?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je onverhoopt geen subsidie krijgt of dat het geld op was voordat je jouw aanvraag kon indienen. Bij een afwijzing dien jij ons op de hoogte te stellen. Het UWV stuurt namelijk alleen jou de afwijzing. Bij het invullen van je gegevens op ons inschrijfformulier vragen wij jou wat je wil doen als je geen subsidie krijgt. Je krijgt dan de keuze om toch deel te nemen op eigen kosten, door opnieuw in te schrijven (waarbij je gebruik kunt maken van de kortingen), of je te laten uitschrijven. Houdt hierbij rekening met onze annuleringsvoorwaarden.

5. Waar kun je terecht met vragen over het STAP-budget?

Heb je vragen over de STAP-subsidie? Dan kunnen wij daar zelf geen antwoord op geven. Daar is het UWV voor. Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen en de mogelijkheid om telefonisch of via chat vragen aan een UWV-expert te stellen.

 

 

Ontvangst van berichten

1. Kan ik de hand-out ontvangen als ik niet heb deelgenomen aan een scholingsdag?

De hand-out van een scholinsdag is voorbehouden aan de deelnemers.

Tip:
Via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen over (bijdragen aan) onze congressen gepubliceerd. We raden je dan ook aan om je op de Blik op Hulp nieuwsbrief te abonneren.

2. Ontvang ik nog informatie voorafgaand aan een scholingsdag?

Ja, drie weken voorafgaand aan het live congres waarvoor je bent ingeschreven, sturen wij jou bij wijze van service nog een herinnering met daarin de locatiegegevens. Deze gegevens zijn altijd terug te vinden op onze website bij Locaties.

Twee weken van tevoren krijg je een enquêtemail waar je vrijwillig op mag reageren. Zie nadere uitleg bij vraag 3 hieronder.

De congresmap wordt twee dagen van tevoren naar je gemaild.

Het zijn allemaal geautomatiseerde berichten. Let dus ook op je spam of ongewenste e-mailmap.

Het programma en overige congresinformatie is terug te lezen op de desbetreffende webpagina van de scholingsdag via www.congresburo.com

Als je deelneemt aan een online congres dan krijg je hetzelfde als hierboven, behalve de congresmap. Je krijgt twee dagen voorafgaand aan de start een mail met voorinformatie.
Ook hier gaat het om geautomatiseerde berichten. Let op je spam of ongewenste e-mailmap.

3. Waarom een enquête ter voorbereiding?

Veertien dagen voorafgaand aan een congres ontvang je een enquête per e-mail, die je binnen vier dagen ingevuld terug kunt sturen. De informatie wordt daarna anoniem doorgestuurd naar de sprekers met het verzoek om waar mogelijk nog te richten op de specifieke vragen en interessegebieden. Wij proberen op deze manier maatwerk en interactie optimaal te stimuleren.

4. Waarom heb ik de enquête niet ontvangen?

1. Het kan zijn dat je korter dan twee weken voor aanvang van de scholingsdag hebt ingeschreven. De enquêtes worden 14 dagen van tevoren gemaild en er zijn vier dagen de tijd om de drie vragen in te vullen. Het is een volledig geautomatiseerd proces.

Heb je een prangende vraag aan een spreker? Uiteraard kun je deze vraag op de congresdag zelf stellen.
Als je online deelneemt, is dat helaas niet mogelijk. Je kunt jouw vraag invullen op het evaluatieformulier bij de desbetreffende spreker. Als de spreker in de hand-out zijn/haar mailadres toont, betekent dit dat je een korte vraag kunt insturen.
Eventueel kun je via internet proberen om contact te zoeken.

2. Het komt ook voor dat deelnemers op hun inschrijfformulier een fout hebben gemaakt bij het invullen van hun e-mailadres. Als je denkt dat dit het geval is, neem dan contact met ons op via info@congresburo.com


3. Het kan gebeuren dat de spamfilter van jouw provider of je werkgever onze berichten niet doorlaat. Als je twijfelt of je inschijving wel goed is gegaan, neem dan contact met ons op via info@congresburo.com

4. Als je met een andere collega deelneemt, is het van belang dat jullie een eigen e-mailadres invullen op het inschrijfformulier. Dit om het (technisch) aansturen van het volledige proces voor ons mogelijk te maken. Als je denkt dat dit het geval is, neem dan contact met ons op via info@congresburo.com

5. Waarom ontvang ik geen berichten (meer) van jullie?

Dat kan een paar oorzaken hebben. Kijk eens in je spam of ongewenste e-mailmap. Het bericht dat je zoekt kan daarin terecht zijn gekomen.
Vind je daar niets? Dan kan het zijn dat je spamfilter overenthousiast is geweest. Neem dan contact op met jouw eigen systeembeheerder en vraag hem/haar alle berichten vanaf ons domein (congresburo.com) te “whitelisten”. Dat klinkt misschien als geheimtaal, maar je systeembeheerder zal je verzoek begrijpen.

6. Hoe weet ik aan welke deelsessies ik kan deelnemen?

Bij inschrijving voor een congres op locatie kun je jouw voorkeur voor de deelsessies aanvinken op het inschrijfformulier, tenzij de optie is volgeboekt.
Er is geen reservelijst. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, zie je dit meteen op het inschrijfformulier.
Het maximale aantal is bepaald door de locatie en heeft o.a. te maken met veiligheidsvoorschriften.


Op je inschrijfbevestiging zie je de door jouw gekozen deelsessies.
Op de dag zelf ligt bij onze registratiedesk een badge op naam voor je klaar. Hierop vind je de door jou gekozen deelsessies.

Nadat je de scholing op locatie hebt gevolgd, dien je de twee overgebleven deelsessies nog verplicht online te volgen. Tenzij je geen deelnamebewijs en/of accreditatiepunten nodig hebt.

De inloglink voor het volgen van de twee overgebleven deelsessies krijg je op de officiële startdatum van het online-congres. Zie voor meer informatie de webpagina van het congres, je inschrijfbevestiging en/of deze vraag- en antwoordpagina. Op de zelf wordt hierop nog eens geattendeerd door de dagvoorzitter. Let er dus op dat je dit gedeelte niet mist als je accreditatiepunten en een deelnamebewijs nodig hebt.

 

 

Vervoer en parkeren

1. Waar vind ik informatie over de parkeerkosten bij jullie locaties?

Bij het onderdeel Locatie op onze website is informatie opgenomen over parkeren. Kosten kunnen weleens wijzigen. Hiervoor kun je het beste naar de website gaan van de locatie zelf.

 

 

Standhouders

1. Hoe kom ik een aanmerking voor een stand?

Wanneer je een stand wilt aanvragen voor een of meerdere congressen, stuur dan een verzoek naar info@congresburo.com. Vermeld duidelijk om welk congres(sen) het gaat en welk produkt of dienst je onder de aandacht wenst te brengen. Binnen enkele dagen ontvang je dan een reactie op je aanvraag. Bij een GO zal de aanvraag worden omgezet naar een defintieve reservering.

2. Ik heb een stand gereserveerd en hoe verder?

Op de congresdag kun je tussen 8.00 en 9.00 uur de gereserveerde stand / tafel(s) gaan inrichten. Mensen van onze organisatie zijn dan ook aanwezig om je ontvangen en nadere aanwijzingen te geven.

Vanaf 9 uur arriveren de deelnemers en dient dus alles klaar te staan. Alle stands staan opgesteld in (of grenzend aan) de ruimte waar de deelnemers hun pauzes doorbrengen en dus tijd hebben om de stands te bezoeken. Wanneer je extra informatie nodig hebt over parkeren of het afleveren van materialen, neem dan rechtstreeks contract op met de congreslocatie.

 

 

Weerwaarschuwingen

1. Gaat een scholing door bij slecht weer?

Ja! Onze scholingsdagen gaan door, ook na een KNMI weer-alert. Het is wel aan te bevelen om hier tijdig op te anticiperen door bijvoorbeeld eerder van huis weg te gaan, de auto te kiezen in plaats van de trein of juist andersom, of een hotelovernachting (eigen kosten) te overwegen. Het blijft uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om tijdig aanwezig te zijn.