Vraag en antwoord


Live- of online

1. Congressen live of online? Kies maar....

Deelnemers aan een congres op locatie:

  • kunnen het programma en aanvullende informatie lezen door middel van een link / QR-code die gemaild wordt twee dagen voorafgaand. Deze QR-code is ook beschikbaar op de dag zelf;
  • ontvangen na afloop van het congres op locatie de hand-outs via de mail;
  • ontvangen op de startdag van de online uitvoering een inlogcode om de twee gemiste deelsessies (buiten de zomervakantie) gedurende 30 dagen online te bekijken;
  • dit betreft een verplicht onderdeel om in aanmerking te komen voor het bewijs van deelname en de toegekende accreditatiepunten. De systemen worden enkele dagen na afloop van de online uitvoering uitgelezen. Rechthebbenden krijgen daarna binnen 14 dagen het deelnamebewijs gemaild waarna ook de toegekende accreditatiepunten worden verwerkt;
  • moeten weten dat onze congreslocaties zich strikt houden aan het landelijk beleid inzake Coranamaatregelen;
  • worden na afmelding door ziekte of quarantaine dan wel annulering als gevolg van overheidsmaatregelen automatisch omgeboekt naar de online-versie van hetzelfde congres (zie voorwaarden). Bij het niet verschijnen op locatie geldt hetzelfde.

Deelnemers kunnen ook kiezen voor het volgen van online congressen (niet zijnde een live streaming). Het betreft een online leeromgeving met de opnames van alle presentaties die zijn gemaakt tijdens de live uitvoering van het betreffende congres.

Deelnemers:

  • kunnen vanaf de startdatum van de online uitvoering gedurende 30 dagen zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak zij alle bijdragen willen bestuderen;
  • moeten weten dat de toegang automatisch stopt na 30 dagen, en verlenging niet mogelijk is
  • ontvangen hun bewijs van deelname (en indien van toepassing registerpunten) binnen 14 dagen na afloop van de online uitvoering van het congres;

 

 

Aanmelding en toegang ONLINE congressen

1. Hoe schrijf ik in voor een online congres?

Deelnemen aan een online congres kan alleen door in te schrijven via het inschrijfformulier.

Ga naar 'aanbod' - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven.

Voor sommige kortingstarieven gelden specifieke voorwaarden, wat o.a. inhoudt dat wij eerst de door jou ingevulde gegevens controleren waarbij wij het recht behouden de inschrijving te weigeren. Mochten de gevraagde gegevens niet overeenkomen met de kortingsvoorwaarden, dan wordt een aanvullende factuur opgemaakt en verstuurd aan het op dat moment geldende tarief. Je ontvangt hierover altijd een bericht via de mail.

Nadat je hebt aangemeld is een inschrijving definitief. De inschrijfbevestiging verschijnt op je beeldscherm en ontvangje in je mailbox. Vanaf dat moment is jouw deelname op naam gereserveerd en gelden de algemene voorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord bent gegaan.

2. Is het mogelijk te reserveren per e-mail of telefoon?

Nee, dat is niet mogelijk. Deelnemen aan een online congres kan alleen door je in te schrijven via het inschrijfformulier. Ga naar 'aanbod' - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven.

3. Hoe werkt een online congres?

De congressen op locatie worden live opgenomen. Na afloop worden alle presentaties zorgvuldig gemonteerd en in een beveiligde online leeromgeving geplaatst.
Vanaf de startdatum van de online uitvoering (niet zijnde een live streaming) kunnen alle presentaties (buiten de zomervakantie) gedurende precies 30 dagen worden bekeken.

De deelnemers die op locatie zijn geweest, krijgen eveneens op de startdag van de online-versie de inloglink gemaild om de twee overgebleven deelsessies te bekijken.
Dit is een verplicht onderdeel voor het verkrijgen van het bewijs van deelname en de toegekende accreditatiepunten. Het enige register dat hierop een uitzondering biedt is KNMG/GAIA voor bijv. Jeugdartsen.

Schrijf je in nadat de scholing officieel al is begonnen? Nadat wij de betaling hebben ontvangen, maken wij handmatig een account aan waarna je de inloggegevens per mail ontvangt.

Via het programma Upskill, log je standaard in met je emailadres en de toegewezen inlogcode.

  • Voor wat betreft studiebelasting kun je uitgaan van een uur per presentatie.
  • Wanneer je het totale programma hebt gevolgd (monitoring vindt plaats via het digitale systeem) krijg je binnen twee weken nadat het online congres officieel is afgelopen per e-mail je deelnamebewijs en regelen we ook het bijschrijven van de toegekende accreditatiepunten, mits je de correcte gegevens hebt ingevuld op het inschrijfformulier en het desbetreffende register ons toestaat bij te schrijven.
  • Na de vooraf aangegeven einddatum is de scholing niet meer toegankelijk, ook als je later inschrijft. Let dus goed op je planning, want verlenging is niet mogelijk.

4. Hoe gaat het technisch in z'n werk?

Upskill is een (vrij nieuwe) online leeromgeving uit Australië.

Het is een gebruikersvriendelijk en gecertificeerd softwarepakket dat zowel op computers als op mobiele devices gemakkelijk is te volgen. Je logt in met je emailadres en de code die je per e-mail ontvangt.

  • Lukt het niet meteen of loopt je computer vast, kies dan voor 'sign up - inloggen - password vernieuwen.
  • Via actions - review course, kun je gedurende de looptijd van de online scholing de onderdelen opnieuw bekijken.
  • Via de paarse balk (beneden in het scherm) kun je doorspoelen en verder gaan waar je gebleven bent.
  • De procesgang wordt geregistreerd waardoor er verantwoording kan worden afgelegd aan de verschillende kwaliteitsregisters.

Let op, voor Upskill geldt dat verlenging niet mogelijk is.

Noot

Hoewel de meeste websites en webservices streven naar nul downtime, is downtime onvermijdelijk. Ook giganten als Google en Facebook ondervinden af en toe downtime. De server is dan ‘down’ waardoor een website of in ons geval onze online leeromgeving een (korte) tijd niet bereikbaar is.

5. Ik kan de filmpjes niet zien, wat nu?

De presentaties incl. filmfragmenten werken feilloos, mits de applicatie op de computer die je gebruikt helemaal up-to-date is en de benodigde software zorgvuldig is geïnstalleerd. Wanneer een filmpje hapert, heeft dat meestal met de internetsnelheid te maken.

Dingen die je kunt doen:

  • Ga met je computer dichter bij de router zitten
  • Maak gebruik van een bedrade (LAN-)verbinding
  • Probeer het op een ander apparaat, voor het geval je computer té oud of té traag is
  • Ververs de pagina
  • Zet je computer eens uit en weer aan
  • Lukt het dan nog niet, vraag dan een technisch onderlegd iemand in jouw omgeving om even met je mee te kijken of vraag jouw ICT-collega om hulp. Misschien kunnen bepaalde instellingen ervoor zorgen dat sommige bestanden niet kunnen worden afgespeeld. Door de instellingen tijdens het afspelen van de videos op medium definition te zetten spelen video's onafgebroken en synchroon af.

6. Ik ben mijn inloggegevens kwijt.

Geen zorgen. Je logt in met het emailadres waarmee je hebt ingeschreven. In de mail die je van ons bij de start ontvangen hebt kun je de inloggegevens terugvinden.

Lukt het niet, stuur dan een mail naar info@congresburo.com en dan sturen we je opnieuw de login gegevens toe.

7. Wat betekent 'verlengde inschrijving online congressen'?

Nadat een online congres officeel is gestart, kun je nog enkele weken daarna inschrijven via 'verlengde inschrijving' op de aanbodpagina.

  • Na jouw inschrijving maken wij z.s.m. handmatig (tijdens kantooruren) een account voor je aan in de online omgeving, waarna je per e-mail de inloggegevens ontvangt.
  • Let a.u.b. goed op je planning want het online congres eindigt voor alle deelnemers op dezelfde slotdatum.

8. Is verlenging van de einddatum mogelijk?

Verlenging is NIET mogelijk.

De licenties zijn vanaf de startdatum van het online-congres (buiten de zomervakantie) precies 30 dagen geldig. Daarna stopt de toegang automatisch. Op dat moment worden ook de eindresultaten (hoeveel % gevolgd is) van alle deelnemers automatisch geregistreerd voor de verwerking van de accreditatiepunten en de opmaak van de deelnamebewijzen.

Let daarom zorgvuldig op je planning!

9. Waar vind ik de hand-out?

De hand-out is per spreker toegevoegd en kun je dus downloaden vanuit de online leeromgeving.

10. Ik wil annuleren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Annuleren kan alleen via mail. Stuur jouw annulering naar info@congresburo.com en let erop dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spam neem dan z.s.m. telefonisch contact met ons op of stuur een mail naar info@congresburo.com

Annuleren gaat conform onze annuleringsvoorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord gaat.

Hierin staat o.a. dat annuleren mogelijk is tot 30 dagen voorafgaand aan de start van de scholing. Er worden 25 euro administratiekosten in rekening gebracht excl. 21% btw. Als je reeds betaald hebt, wordt dit bedrag in mindering gebracht bij terugstorting van het bedrag.

Annuleer je binnen de 30 dagen, dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Het is wel mogelijk een vervanger in jouw plaats te laten deelnemen.
De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen.

Wil je een vervanger aanmelden? Mail dan naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en eventueel kwaliteitsregister + nummer naar info@congresburo.com
De kwaliteitsregisters die accreditatie toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag bij het onderdeel accreditatie.

11. Kan ik een vervanger laten deelnemen?

Ja, dat kan.
Stuur via info@congresburo.com om welk congres het gaat en naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en evt. kwaliteitsregister + nummer van de vervanger.
De kwaliteitsregisters die accreditatie toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag, bij het onderdeel accreditatie.

De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen. De vervanger hoeft zich niet opnieuw aan te melden.

 

 

Aanmelding en toegang congressen op LOCATIE

1. Hoe schrijf ik in voor een congres op locatie?

Deelnemen aan een congres op locatie kan alleen door in te schrijven via het inschrijfformulier op de website.

  • Ga naar Aanbod - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven.
  • Wanneer alle plaatsen bezet zijn, dan is de knop inschrijven niet meer zichtbaar.
  • We werken niet met reserve- of wachtlijsten.

Voor sommige kortingstarieven gelden specifieke voorwaarden, wat o.a. inhoudt dat wij eerst de door jou ingevulde gegevens controleren waarbij wij het recht behouden de inschrijving te weigeren. Mochten de gevraagde gegevens niet overeekomen met de kortingsvoorwaarden wordt een aanvullende factuur gestuurd aan het dan geldende tarief. Je krijgt hierover altijd bericht via de mail.

Nadat je je hebt aangemeld, is de inschrijving definitief. De inschrijfbevestiging verschijnt op je beeldscherm en in je mailbox. Vanaf dat moment is de plaats op jouw naam geboekt en gelden de voorwaarden waarmee je bij inschrijving akoord bent gegaan.

2. Ik neem deel op locatie en toch moet ik online nog iets volgen. Hoe zit dat?

Om in aanmerking te komen voor een deelnamebewijs en accreditatiepunten moet de volledige scholing zijn gevolgd:

  • Ben je op locatie geweest, dan houdt dit in dat je de twee deelsessies online bekijkt die je op locatie hebt gemist. De overige delen hoef je niet te bekijken, mag wel.
  • Zodra de online-uitvoering van start gaat, krijg je de inloggevens per mail doorgestuurd. Let eventueel op je spam/ongewenste e-mailmap.
  • Enkele dagen na de einddatum van de online-uitvoering worden de systemen uitgelezen en krijgen rechthebbenden hun deelnamebewijs gemaild.
  • Daarna worden de registernummers aangeboden bij de desbetreffende kwaliteitsregisters. Zij verwerken de punten in de dossiers.

Zie meer informatie bij het onderdeel accreditatie en bewijs van deelname.

3. Tot wanneer kan ik me nog inschrijven?

Zolang de knop Inschrijven zichtbaar is op de pagina van het desbetreffende congres is er nog plek. Als deze knop niet meer in beeld is, betekent het dat alle beschikbare plaatsen zijn bezet voor deze scholingsdag. Wij werken niet met reservelijsten.

  • Je kunt ook kiezen voor de online uitvoering van het congres waar je voorkeur naar uitgaat.
  • Kijk ook bij de rubriek 'verlengde inschrijving' op de aanbodpagina.

4. Heeft mijn inschrijving jullie bereikt?

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging op je beeldscherm en in je mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan even je spamfolder of de ongewenste e-mail. Twijfel je? Stuur dan een e-mail naar info@congresburo.com en je krijgt een antwoord op je vraag.

5. Wat moet ik doen bij een foutmelding tijdens het inschrijven?

Wis altijd eerst je browsergeschiedenis en schrijf je daarna opnieuw in, zonder het automatisch aanvullen van formulieren te gebruiken zodat mogelijke fouten definitief worden gewist.

Andere oorzaken kunnen zijn:

  • zijn alle verplichte velden ingevuld? Bij iedere nieuwe poging moet je het formulier opnieuw invullen.
  • zijn de e-mailadressen correct ingevuld?
  • gebruik je een verouderde browser? Probeer dan in te schrijven via een andere computer, ipad of device.

Lukt het dan nog niet, en jouw ICT-collega kan je ook niet verder helpen, zet dan het probleem op de mail en stuur dit door naar info@congresburo.com. Onze technische mensen kijken dan graag met je mee.

6. Is het mogelijk te reserveren per e-mail of telefoon, of via een inkooporder in te schrijven?

Deelnemen aan een congres kan alleen door in te schrijven via het inschrijfformulier.

  • Ga naar 'aanbod' - klik op de desbetreffende scholingsdag - kies de juiste versie - klik op de knop Inschrijven. We beschikken nu over alle gegevens die we nodig hebben om het totale proces zorgvuldig te verzorgen.
  • Als er geen deelname aan de live uitvoering meer mogelijk is, dan is de knop inschrijven niet meer zichtbaar.

7. Heb ik een ticket nodig om binnen te komen?

Nee. Op de dag zelf ligt een badge op naam voor je klaar bij onze registratiedesk. Deze dien je persoonlijk op te halen. De aanwezigheid wordt gecontroleerd en geregistreerd.

Kom je in de plaats van een ander of kun je jouw badge niet vinden, meld je dan aan de registratiedesk.

8. Kan ik mijn keuze voor een deelsessie wijzigen?

Ja, dat kan tenzij de deelsessie is volgeboekt. Je kunt de sessie dan niet meer kiezen op het inschrijfformulier.
Op basis van de geldende gemeentelijke veiligheidsvoorschriften is de locatie verplicht een maximum te hanteren per deelsessie-zaal.

Sta je al ingeschreven en is de sessie nog te kiezen? Stuur ons dan een mail met jouw verzoek. Wij passen de keuze aan op jouw inschrijfformulier.
De inhoudelijke informatie over de deelsessies is terug te vinden bij 'Wie zijn de sprekers' en het 'Programma' op de webpagina van de desbetreffende scholing. Je kunt op het inschrijfformulier klikken als je alvast wil weten of de sessie is volgeboekt.

Let op: Voor deelnemers op locatie geldt de verplichting alle deelsessies te bekijken: twee op locatie en de overige twee online. Dat kan zodra de online-uitvoering van start gaat. Pas daarna heb je recht op een bewijs van deelname en op bijschrijving van accreditatiepunten. De systemen worden enkele dagen na de einddatum van de online-uitvoering uitgelezen.

9. Ik wil annuleren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Annuleren kan alleen via mail. Stuur jouw annulering naar info@congresburo.com en let erop dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Ontvang je deze niet en zit deze ook niet in je spam neem dan z.s.m. telefonisch contact met ons op of stuur een mail naar info@congresburo.com

Annuleren vindt dus plaats op basis van onze annuleringsvoorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord gaat.

Hierin staat o.a. dat annuleren mogelijk is tot 30 dagen voorafgaand aan de start van de scholing. Er worden 25 euro administratiekosten in rekening gebracht excl. 21% btw. Als je reeds betaald hebt, wordt dit bedrag in mindering gebracht bij het terugstorten.

Annuleer je binnen de 30 dagen, dan is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Het is ook mogelijk een vervanger te laten deelnemen. De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen.

Wil je een vervanger aanmelden? Mail dan naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en evt. kwaliteitsregister + nummer naar info@congresburo.com
De kwaliteitsregisters die accreditatie toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag bij het onderdeel accreditatie.

Je kunt er ook voor kiezen om jouw deelname aan een live congres om te zetten naar de online (on demand) uitvoering van dit congres.

10. Kan ik een vervanger sturen?

Ja, dat kan.

  • Stuur via info@congresburo.com om welk congres het gaat en naam, functie, e-mailadres, mobiel nummer en eventueel kwaliteitsregister + nummer van de vervanger.
  • De factuurgegevens blijven gehandhaafd, maar de (persoons)gegevens passen wij aan in onze systemen. De vervanger hoeft zich niet opnieuw in te schrijven.
  • Wil jouw vervanger een andere deelsessie volgen? Dat kan, tenzij de deelsessie is volgeboekt.

Let op: Voor deelnemers op locatie geldt de verplichting alle deelsessies te bekijken: twee op locatie en de overige twee online. Pas dan heb je recht op een bewijs van deelname en op bijschrijving van accreditatiepunten.

Op de officiële startdag van de online-versie krijg je een inloglink gemaild van het scholingsplatform Upskill. Je hebt vanaf dan 30 dagen de tijd de sessies die je gemist hebt te bekijken. Enkele dagen na de einddatum van de online-versie worden de systemen uitgelezen en krijgen rechthebbenden hun deelnamebewijs gemaild. Binnen twee weken daarna worden de accreditatiepunten bijgeschreven.

11. Ontvang ik een hand-out?

Als je een scholing op locatie hebt gevolgd, krijg je binnen twee dagen na afloop de (verzamel) hand-out gemaild. Deze is voorbehouden aan deelnemers.

In de digitale leeromgeving Upskill is de hand-out per spreker toegevoegd.

Tip: via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen en bijdragen aan onze congressen gepubliceerd. Zoek je nog wat extra achtergrondinformatie? Abonneer je dan gratis op de Blik op Hulp nieuwsbrief. Je kunt altijd uitschrijven door op "unsubscribe" te klikken onderaan in de nieuwsbrief.

12. Is er een kolfruimte beschikbaar?

Ja hoor! Geef dat 's ochtends even aan bij een van onze medewerkers aan de registratiedesk, dan wordt dit meteen voor je geregeld.

 

 

Accreditatie en bewijs van deelname

1. Accreditatie (online) congressen

Er gelden bindende criteria vanuit de verschillende kwaliteitsregisters inzake presentie en deelname aan geaccrediteerde scholingen.

  • Voor de (online) congressen registreert onze digitale leeromgeving exact welk percentage van het totale scholingsaanbod is gevolgd. Indien wij als opleidingsaanbieder gerechtigd zijn accreditatie bij te schrijven, geven wij dit uiterlijk binnen 2 weken na sluiting van het online congres door aan de registers.
  • Je dient dus het totale congres te volgen. Voor live deelnemers geldt dus inclusief de gemiste deelsessies die te bekijken zijn via de online leeromgeving. Pas dan heb je recht op een bewijs van deelname en op bijschrijving van de toegekende punten. Het bijschrijven van een deel van de toegekende punten is niet mogelijk.

* Wij werken met een gecertificeerd online systeem waarbij de procesgang en deelname aan een online congres zorgvuldig wordt geregistreerd. Op deze wijze kunnen wij als opleidingsinstituut verantwoording afleggen aan de verschillende kwaliteitsregisters.

2. Accreditatie nog in behandeling, wat betekent dat?

Wanneer een aanvraag voor accreditatie is ingediend, beoordeelt en bepaalt het betreffende kwaliteitsregister of aan de scholing punten worden toegekend, incl. hoeveel punten.

Zodra een accreditatieverzoek wordt goedgekeurd of afgekeurd, krijgen wij daarvan bericht en vermelden wij dit op onze website.

3. Waarom staat mijn kwaliteitsregister er niet tussen?

Alleen de kwaliteitsregisters die accreditatiepunten toekennen zijn terug te vinden op het inschrijfformulier. Alle overige niet-genoemde registers kennen via ons geen punten toe en zijn daarom niet aan te vinken op het inschrijfformulier.

  • Bij elk (online) congres staat onder het kopje Accreditatie aangegeven welke kwaliteitsregisters accreditatie toekennen. Resp. vind je deze terug op het inschrijfformulier.
  • Als er staat In behandeling, dan is er nog geen besluit genomen door het betreffende register. Zodra hun commissie het besluit genomen heeft, krijgen wij daarvan bericht en wordt het aangepast op onze website. Wij als opleidingsaanbieder hebben hier geen invloed op, ook niet op de snelheid van de besluitvorming noch op de hoeveelheid punten.
  • Val je onder het lerarenregister, SRVB of ben je bijv. Orthopedagoog onder SKJ, dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Raadpleeg daarvoor de website van je kwaliteitsregister.
  • Val je onder een register dat bij ons geen punten toekent en je denkt het wel zelf te kunnen regelen, kopieer dan vooraf de gegevens die je denkt nodig te hebben. De scholingsinformatie verdwijnt namelijk van onze website zodra de scholing officieel ten einde is. Wij hebben geen digitale folders o.i.d.

4. Wanneer krijg ik mijn deelnamebewijs en accreditatiepunten?

Binnen twee weken na de einddatum van de online uitvoering worden de systemen uitgelezen en krijgen rechthebbenden het deelnamebewijs gemaild. Indien van toepassing worden ook binnen die tijd de toegekende accreditatiepunten bijgeschreven door het kwaliteitsregister. Dit gaat middels een geautomatiseerd systeem en wordt uitgevoerd per scholing, dus niet zodra iemand zelf de scholing heeft afgerond. Houdt hiermee rekening als je moet herregistreren.

De accreditatiedatum is altijd de startdatum van de scholing waarvoor je hebt ingeschreven. De accreditatiedatum kan niet worden gewijzigd.

Zie eventueel ook het antwoord op vraag 5 en 10.

5. Waarom zijn mijn punten nog niet in mijn kwaliteitsregister bijgeschreven?

  • In de regel zijn de toegekende accreditatiepunten binnen twee weken na het officiële einde van de online versie bijgeschreven door het kwaliteitsregister, mits het factuurbedrag is overgemaakt, de juiste registergegevens zijn ingevuld op het inschrijfformulier en de scholing voltooid is binnen de vastgestelde termijn.
  • Heb je niet de totale scholing gevolgd, dan heb je uiteraard geen recht op bijschrijving van de punten. Ook niet als je de factuur hebt betaald, want punten zijn 'niet te koop'.
  • Voor live deelnemers wordt met het "totale" congres bedoeld inclusief de twee gemiste deelsessies die via de online leeromgeving worden gevolgd.
  • Ben je bijvoorbeeld Orthopedagoog en val je onder SKJ, dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Raadpleeg daarvoor de website van je kwaliteitsregister.
  • Het kan zijn dat er helemaal geen accreditatie is toegekend door jouw register. Tijdens het invullen van het inschrijfformulier heb je daarom GEEN moeten aanvinken.
  • Mocht er naar jouw mening iets niet kloppen voor wat betreft bijschrijving van accreditatiepunten, neem dan contact met ons op. Wij zoeken het dan voor je uit en lossen het indien mogelijk meteen voor je op.

6. Wanneer ik SKJ-geaccrediteerd ben als gedragswetenschapper, gelden SKJ-punten zoals vermeld bij jullie evenementen dan ook voor mij?

Nee. SKJ-punten zoals per evenement vermeld op deze site, betreffen hbo-jeugdzorgwerkers. Als gedragswetenschapper verzorgen NIP, NVO en FGzPt de herregistratie. Je moet dus kijken of de scholing van jouw keuze door jouw eigen kwaliteitsregister geaccrediteerd is. Alleen dan kunnen jouw punten ook door SKJ bijgeschreven worden. De actuele regelingen van SKJ vind je hier voor pedagogen en hier voor psychologen.

7. Gelden NVO-OG punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ?

Ja. Wanneer NVO-OG een bijeenkomst accrediteert, dan gelden die punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ. De actuele regelingen van SKJ vind je hier voor pedagogen en hier voor psychologen.

8. Mijn aanvraag voor mijn SKJ-registratie loopt nog/was nog niet toegekend maar de scholing is al geweest. Is het mogelijk om achteraf de punten bij te schrijven?

De manier waarop SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals / jeugdzorgwerkers omgaat met het toekennen van herregistratiepunten, is te lezen op de site van SKJ.

9. Waarom een bewijs van deelname?

Wanneer je in het bezit bent van een bewijs van deelname, kun je aantonen dat je de betreffende scholingsdag hebt gevolgd. Dit is bijvoorbeeld van belang voor het bijschrijven van accreditatiepunten in de kwaliteitsregisters die vooraf punten hebben toegekend aan de scholing. Daarnaast kun je het bewijs van deelname ook gebruiken voor je eigen portfolio.

10. Ontvang ik een bewijs van deelname?

Om recht te hebben op het bewijs van deelname dien je het totale programma te hebben gevolgd. Dit houdt in dat je de volledige online-versie hebt gevolgd en 50% als je het congres live hebt bijgewoond waardoor je alleen nog de twee gemiste deelsessies hebt moet volgen.

Alle deelnemers (zowel live als online) ontvangen in de regel binnen twee weken nadat het online congres officieel is afgelopen hun deelnamebewijs via de mail, mits de factuur betaald is.

Bij live congressen geldt tevens de check-in en check-out:

  • Check in: het is belangrijk om je vóór aanvang van de scholingsdag persoonlijk te melden bij de registratiedesk vlak voor de ingang van de zaal.
  • Check out: na afloop van de scholingsdag lever je jouw badge in bij een van onze medewerkers.

11. De link werkt niet om het deelnamebewijs te downloaden

Als de link bij jou niet werkt, dan heb je geen pdf.viewer of is deze niet up-to-date. Een pdf.viewer kun je gratis installeren op jouw apparaten.

Een andere optie is de link zorgvuldig te selecteren en in je browser te plakken.

 

 

Facturen

19. Waarom krijg ik toch een betalingsherinnering in cc terwijl mijn werkgever betaalt?

Betalingsherinneringen worden standaard verstuurd naar het opgegeven emailadres van de financiële administratie. Deze herinneringen worden tevens automatisch verstuurd naar de opdrachtgever (lees: de persoon die zich op naam heeft ingeschreven, gaat deelnemen aan de scholing en dus juridisch aansprakelijk is).

1. Hoe kan ik optimaal gebruik maken van mijn scholingsbudget?

Door bij inschrijving goed te kijken naar de geldende kortingsmogelijkheden.

Verder is het aan te bevelen om de actuele regels van de belastingdienst te raadplegen:

  • BTW kan in veel gevallen fiscaal worden verrekend

2. Wanneer ontvang ik de factuur?

Normaal gesproken op de dag van inschrijving (behalve bij bepaalde kortingsopties) en uitsluitend per e-mail in pdf-formaat.

Ons factureringsproces is geautomatiseerd. De factuurgegevens die je hebt ingevuld op het inschrijfformulier worden dus automatisch overgenomen. Informeer vooraf of een kostenplaats of overig kenmerk verplicht is, zodat de factuur niet wordt afgewezen.

De factuur wordt vervolgens gemaild naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij "e-mail financiële administratie".

Heb je eenmaal ingeschreven, dan is deze definitief en geldt er een betalingsverplichting. Annuleren kan uitsluitend conform onze annuleringsvoorwaarden.

Houdt dus rekening met de factuureisen van jouw werkgever. Als je bepaalde gegevens nog niet weet, schrijf je dan pas in zodra je ze weet. Bij een afwijzing van onze factuur wordt jouw inschrijving geannuleerd conform onze annuleringsvoorwaarden.

3. Welke factuurdatum wordt gehanteerd?

De dag van inschrijving geldt als factuurdatum want ons factureringsproces is geautomatiseerd.

4. Ben ik verplicht om de BTW te betalen?

Ja. Het intellectueel eigendom van de inhoud van onze congressen ligt niet bij ECB waardoor de belastingwetgeving voorschrijft dat BTW-heffing verplicht is, ook al zijn wij CRKBO-gecertificeerd. Op de facturen worden de bedragen gesplitst aangezien in veel gevallen de BTW fiscaal aftrekbaar is voor organisaties en ZZP-ers.

Moet de factuur naar bijv. een Belgische organisatie waarop de verleggingsregeling van toepassing is, noteer dan op het inschrijfformulier in het tekstvak opmerkingen het BTW-nummer met de notitie BTW verleggen.

5. BTW verleggen: een factuur m.b.t. een werkgever binnen de EU

  • Wij factureren standaard aan Nederlandse BTW. Alleen als je werkzaam bent voor een organisatie binnen de EU waarop de verleggingsregeling van toepassing is, noteer dan op het inschrijfformulier in het tekstvak opmerkingen het BTW-nummer mét de notitie erbij: BTW verleggen. Hierdoor wordt geen geautomatiseerde factuur met BTW aangemaakt. Wij controleren dan eerst of jouw organisatie recht heeft op deze regeling. Wij doen dit via deze link
  • Betaal je via Ideal (verpicht als student, ZZP-er en deelnemer aan een masterclass en een reeds gestart congres), dan is verleggen van BTW niet mogelijk. De factuur wordt automatisch opgemaakt inclusief BTW. Het achteraf wijzigen van deze factuur is niet mogelijk.
  • Let op: wees zorgvuldig met het invullen van jouw inschrijfformulier, aangezien de (annulerings)voorwaarden van kracht zijn na inschrijving. Bij afwijzing en/of aanpassing van de factuur wordt jouw inschrijving a.d.h.v. onze annuleringsvoorwaarden geannuleerd. Een eventuele nieuwe factuur wordt met extra administratiekosten á € 25,- met 21% btw opgemaakt. Vraag daarom eerst aan jouw werkgever of BTW verlegd dient te worden en schrijf je dan pas in wanneer je over alle benodigde gegevens beschikt. Denk daarbij ook aan kostenplaats, kostensoort of een andere interne (boekhoudkundige) code.

7. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Het betalen in termijnen is helaas niet mogelijk. Ons factureringsproces is geautomatiseerd, waardoor na inschrijving de factuur in pdf wordt aangemaakt en verzonden.

8. Klopt mijn factuurbedrag wel?

Er ontstaat weleens verwarring doordat de 21% BTW die wij van de overheid aan deelnemers in rekening moeten brengen over het hoofd wordt gezien.

Het totaalbedrag staat vermeld op de overzichtspagina [deze verschijnt vóórdat je inschrijft], in je inschrijfbevestiging en onderaan op de factuur.

9. Achteraf wijzigen van facturen

Ons systeem neemt over wat is ingevuld bij het onderdeel factuurgegevens op het inschrijfformulier.
Als jouw werkgever alleen de factuur in behandeling neemt als er bijv. een kostenplaats, kostensoort, routecode of btw-nummer o.i.d. op vermeld staat, vraag dit dan eerst na voordat je inschrijft. Een inschrijving is namelijk gekoppeld aan de geldende voorwaarden.

Bij een afwijzing van een door ons verstuurde factuur dienen wij te crediteren. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

10. Is mijn factuur betaald?

Vraag dit altijd na bij je werkgever.

Als de factuur niet betaald is, dan krijg je na verloop van tijd een herinnering. Let altijd goed op je spambox.

Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam geboekt staan, dus je kunt gewoon deelnemen.

11. Betaald en toch een betalingsherinnering ontvangen?

Betalingen worden automatisch getraceerd wanneer het debiteur- en factuurnummer zijn vermeld bij de betaling. Wanneer deze gegevens ontbreken of foutief worden vermeld, dan blijft de betaling openstaan in ons boekhoudsysteem en ontvang je een betalingsherinnering.

Mocht je toch betaald hebben, geef dan even per e-mail aan ons door wanneer het bedrag is overgeschreven, dan zoeken wij dit handmatig op en corrigeren dit in ons systeem zodat verdere betalingsherinneringen worden voorkomen.

12. Krijg ik een ontvangstbevestiging na betaling?

Nee, er wordt geen betalingsbevestiging verstuurd. Wanneer een bedrag langere tijd blijft openstaan, krijg je een betalingsherinnering. Je plaats blijft echter gewoon op jouw naam geboekt staan.

13. Kan ik toch deelnemen als de factuur nog niet betaald is?

Ja, je plaats blijft op naam staan evenals de financiële vordering. Raadpleeg de voorwaarden waarmee je bij inschrijving akkoord bent gegaan.

14. Waarom niet gratis annuleren binnen 30 dagen?

Bij inschrijving dien je je akkoord te verklaren met de voorwaarden die gelden voor deelname. Vervolgens wordt een plaats op naam geboekt en worden de kosten volledig doorberekend naar de organisatie. Vergelijk het met het boeken van een vliegticket of een concertkaartje.

Mocht je verhinderd zijn, dan kan uiteraard een collega jouw plaats innemen. Bij het doorgeven van een vervanger hebben wij nodig: naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer. Indien van toepassing voeg daaraan toe het kwaliteitsregister, registernummer en de geboortedatum. De registers die accreditatiepunten toekennen zijn terug te vinden op de webpagina van de desbetreffende scholingsdag.

15. Ik heb niet deelgenomen, maar ik heb me wel ingeschreven. Moet ik nu toch betalen?

Ja.
Annuleer je korter dan 30 dagen van tevoren, dan ben je het totale factuurbedrag verschuldigd.
De financiële vordering komt niet te vervallen aangezien de kosten volledig zijn doorberekend naar de organisatie. Zie ook de voorwaarden op onze website.

Als je meer dan 30 dagen voorafgaand aan de scholingsdag per e-mail hebt geannuleerd én je van ons de annuleringsbevestiging hebt ontvangen, dan krijg je het inschrijfbedrag (mits betaald) teruggestort. Let altijd goed op je spam of ongewenste e-mailmap. Bij twijfel, mail ons dan even.

16. Wat gebeurt er als een factuur niet betaald wordt?

Heb je eenmaal ingeschreven, dan is deze definitief en geldt er een betalingsverplichting.

Blijft betaling uit, dan volgt een betalingsherinnering en/of nemen we via een andere route contact met je op.

Uiteindelijk neemt een extern advocaten incassobureau de afhandeling debiteurenbeheer van ons over.

De bijkomende kosten (incl. gerechtskosten) worden dan verhaald op de persoon die heeft ingeschreven.

Uiteraard proberen we deze laatste stap te voorkomen en het komt gelukkig ook maar zelden voor.

17. Kan ik een e-factuur ontvangen?

Dat is niet mogelijk. Wij werken niet met vaste klantenkaarten. Voor iedere deelname dient men het inschrijfformulier volledig opnieuw in te vullen. Hierdoor ontstaat een uniek debiteurnummer. De koppeling met e-facturatiesoftware is daardoor niet mogelijk. Facturen worden automatisch na inschrijving in pdf verstuurd. Bij afwijzing van een factuur wordt deze conform onze voorwaaden geannuleerd incl. 25 euro administratiekosten + 21% btw.

18. Hoe lang duurt een terugbetaling via Mollie?

Meestal ontvang je het teruggestorte bedrag binnen vier werkdagen op jouw bankrekening. Als je met een creditcard of bankkaart hebt betaald, verschijnt de terugstorting binnen 14 dagen op je rekeningoverzicht.

 

 

Kortingen

1. Hoe maak ik gebruik van de ZZP korting?

De ZZP-korting is uitsluitend bedoeld voor eenmansbedrijven c.q. freelancers niet zijnde in loondienst of maatschappen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan dienen de factuurgegevens en het KvK-nummer op het inschrijfformulier overeen te komen met de gegevens zoals ze bekend zijn bij de Kamer van Koophandel.


Gaat het om een Belgische eenmanszaak dan kun je het ondernemersnummer invullen.
Let op: Het verleggen van BTW is niet mogelijk, aangezien de betaling online dient plaats te vinden.
Zie ook Facturen: Een factuur m.b.t. een werkgever binnen de EU (BTW verleggen).

Mocht blijken dat de ingevulde gegevens niet overeenkomen met de ZZP-kortingsvoorwaarden, dan zal een aanvullende factuur aan het op dat moment geldende tarief worden opgemaakt. Als de scholing meer dan 30 dagen voor aanvang is, kun je nog kosteloos annuleren. Houdt dus rekening met de startdatum van de scholing waarvoor je kiest.

Stuur bij annulering een mail naar info@congresburo.com en let op dat je een annuleringsbevestiging krijgt. Bij twijfel, bel dan naar: 043-2057962.

2. Hoe maak ik gebruik van de vroegboekkorting?

Door vroeg te boeken. Hieronder verstaan we dan inschrijven vóór de datum die bovenaan de pagina van de scholing staat aangegeven als deadline voor de vroegboekkorting.

3. Hoe maak ik gebruik van Blik op Hulp korting?

Wie de nieuwsbrief van onze mediapartner www.blikophulp.nl reeds ontvangt of wil ontvangen, kan korting krijgen voor bijna al onze congressen. Deze korting staat dan vanzelf als optie vermeld op het inschrijfformulier. Je vinkt aan dat je abonnee wordt of bent van de Blik op Hulp-nieuwsbrief.

Noot:

  • Als je de Blik op Hulp-nieuwsbrief al ontvangt, schrijf je dan wel in met hetzelfde e-mailadres zodat je de nieuwsbrief slechts een keer krijgt.
  • Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kies dan een Blik op Hulp-nieuwsbriefbericht en scroll naar beneden en klik op unsubscribe.

4. Hoe maak ik gebruik van partnerkorting?

Soms organiseren we evenementen in samenwerking met bijvoorbeeld een vakblad, waardoor abonnees van dat vakblad korting krijgen voor dat evenement. De korting staat dan vanzelf als optie vermeld op het inschrijfformulier. We vragen het vakblad om te controleren of je ook daadwerkelijk abonnee bent.

5. Hoe maak ik gebruik van studentenkorting?

Om in aanmerking te komen voor het studententarief dien je aan te tonen dat je een voltijdstudent bent (niet zijnde in loondienst of werkzaam als ZZP-er of als stagiaire).

Je dient bij inschrijving een bewijs te uploaden (bijv. de bevestigingsbrief die je van jouw opleiding hebt gekregen toen je werd toegelaten) waarop duidelijk vermeld staat dat jouw huidige studie voltijds is en waarop jouw adresgegevens genoemd staan. Deze adresgegevens dienen overeen te komen met de factuurgegevens op het inschrijfformulier.

Mochten de gegevens niet voldoen aan deze voorwaarden, wordt jouw aanmelding per mail afgewezen a.d.h.v. onze annuleringsvoorwaarden, waarmee je akkoord gaat bij inschrijving. Er kan een aanvullende factuur worden opgemaakt aan het dan geldende tarief.

Er kan alleen betaald worden via iDeal en deelname is alleen mogelijk aan online-congressen.

6. Hoe maak ik gebruik van de groepskorting?

De eerste inschrijver wordt gezien als hoofdaanmelder.

  • Deze hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's.
  • Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze unieke groepscode.
  • Let op dat je dezelfde scholing en uitvoering kiest als de hoofdaanmelder.
  • De gratis 5e deelnemer moet ook inschrijven zodat wij van iedereen alle informatie hebben die nodig is om het totale proces voor elke deelnemer optimaal te regelen.
  • De 4 betaalde plaatsen worden berekend aan het geldende vroegboek- of voltarief. De 5de plaats is gratis.
  • De factuur wordt opgemaakt conform de factuurgegevens zoals de hoofdaanmelder deze heeft ingevuld op het inschrijfformulier. De factuur wordt daarna in pdf gemaild naar het ingevulde financieel e-mailadres.
  • Het factuurbedrag dient in z'n totaliteit betaald te worden, aangezien de factuur niet kan worden gesplitst.
  • De overige geldende [actie]kortingen zijn niet mogelijk voor wie zich op basis van groepskorting inschrijft.

 

 

Ontvangst van berichten

1. Kan ik de hand-out ontvangen als ik niet heb deelgenomen aan een scholingsdag?

Nee. De hand-out van een scholinsdag is voorbehouden aan de deelnemers.

Tip: via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen over (bijdragen aan) onze congressen gepubliceerd. We raden je dan ook aan om je op de Blik op Hulp nieuwsbrief te abonneren.

2. Ontvang ik nog informatie voorafgaand aan een scholingsdag?

Ja

  • Drie weken voorafgaand aan de start van het congres waarvoor je bent ingeschreven, sturen wij jou bij wijze van service nog een herinnering.
  • Twee weken van tevoren krijg je een enquêtemail waar je vrijwillig op mag reageren. Zie nadere uitleg bij vraag 3 hieronder.
  • Bij deelname aan de uitvoering op locatie krijg je twee dagen van tevoren de congresmap gemaild.
  • Bij deelname aan de online-uitvoering krijg je twee dagen voorafgaand een mail met voorinformatie.
  • Het zijn allemaal geautomatiseerde berichten. Let dus ook op je spam of ongewenste e-mailmap.
  • Het programma en overige congresinformatie is terug te lezen op de desbetreffende webpagina van de scholingsdag via www.congresburo.com

3. Waarom een enquête ter voorbereiding?

Veertien dagen voorafgaand aan een live congres ontvang je een enquête per e-mail, die je binnen vier dagen ingevuld terug kunt sturen. De informatie wordt daarna anoniem doorgestuurd naar de sprekers met het verzoek om waar mogelijk nog te richten op de specifieke vragen en interessegebieden. Wij proberen op deze manier maatwerk en interactie optimaal te stimuleren.

4. Waarom heb ik de enquête niet ontvangen?

  • Het kan zijn dat je korter dan twee weken voor aanvang van de scholingsdag hebt ingeschreven. De enquêtes worden 14 dagen van tevoren gemaild en er zijn vier dagen de tijd om de drie vragen in te vullen. Het is een volledig geautomatiseerd proces.
  • Heb je een prangende vraag aan een spreker? Uiteraard kun je deze vraag op de congresdag zelf stellen.
  • Als je online deelneemt, is dat helaas niet mogelijk. Als de spreker in de hand-out zijn/haar mailadres toont, betekent dit dat je een korte vraag kunt insturen. Eventueel kun je via internet proberen om contact te zoeken.
  • Het komt ook voor dat deelnemers op hun inschrijfformulier een fout hebben gemaakt bij het invullen van hun e-mailadres. Als je denkt dat dit het geval is, neem dan contact met ons op via info@congresburo.com
  • Het kan gebeuren dat de spamfilter van jouw provider of je werkgever onze berichten niet doorlaat. Als je twijfelt of je inschijving wel goed is gegaan, neem dan contact met ons op via info@congresburo.com
  • Als je met een andere collega deelneemt, is het van belang dat jullie een eigen e-mailadres invullen op het inschrijfformulier. Dit om het (technisch) aansturen van het volledige proces voor ons mogelijk te maken. Als je denkt dat dit het geval is, neem dan contact met ons op via info@congresburo.com

5. Waarom ontvang ik geen berichten (meer) van jullie?

Dat kan een paar oorzaken hebben. Kijk eens in je spam of ongewenste e-mailmap. Het bericht dat je zoekt kan daarin terecht zijn gekomen.
Vind je daar niets? Dan kan het zijn dat je spamfilter overenthousiast is geweest. Neem dan contact op met jouw eigen systeembeheerder en vraag hem/haar alle berichten vanaf ons domein (congresburo.com) te “whitelisten”. Dat klinkt misschien als geheimtaal, maar je systeembeheerder zal je verzoek begrijpen.

6. Hoe weet ik aan welke deelsessies ik kan deelnemen?

Bij inschrijving voor een live congres op locatie kun je jouw voorkeur voor de deelsessies aanvinken op het inschrijfformulier, tenzij de optie is volgeboekt.
Er is geen reservelijst. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, zie je dit meteen op het inschrijfformulier.
Het maximale aantal is bepaald door de locatie en heeft o.a. te maken met veiligheidsvoorschriften.

  • Op je inschrijfbevestiging zie je de door jouw gekozen deelsessies.
  • Op de dag zelf ligt bij onze registratiedesk een badge op naam voor je klaar. Hierop vind je de door jou gekozen deelsessies.
  • Nadat je de scholing op locatie hebt gevolgd, dien je de twee overgebleven deelsessies nog verplicht online te volgen. Tenzij je geen deelnamebewijs en/of accreditatiepunten nodig hebt.
  • De inloglink voor het volgen van de twee overgebleven deelsessies krijg je op de officiële startdatum van het online-congres. Zie voor meer informatie de webpagina van het congres, je inschrijfbevestiging en/of deze vraag- en antwoordpagina. Op de zelf wordt hierop nog eens geattendeerd door de dagvoorzitter. Let er dus op dat je dit gedeelte niet mist als je accreditatiepunten en een deelnamebewijs nodig hebt.

 

 

Vervoer en parkeren

1. Waar vind ik informatie over de parkeerkosten bij jullie locaties?

Bij het onderdeel 'locatie' op onze website is informatie opgenomen over parkeren. Kosten kunnen weleens wijzigen. Hiervoor kun je het beste naar de website gaan van de locatie zelf.

 

 

Standhouders

1. Hoe kom ik een aanmerking voor een stand?

Wanneer je een stand wilt aanvragen voor een of meerdere congressen, stuur dan een verzoek naar info@congresburo.com. Vermeld duidelijk om welk congres(sen) het gaat en welk produkt of dienst je onder de aandacht wenst te brengen. Binnen enkele dagen ontvang je dan een reactie op je aanvraag. Bij een GO zal de aanvraag worden omgezet naar een defintieve reservering.

2. Ik heb een stand gereserveerd en hoe verder?

Op de congresdag kun je tussen 8.00 en 9.00 uur de gereserveerde stand / tafel(s) gaan inrichten. Mensen van onze organisatie zijn dan ook aanwezig om je ontvangen en nadere aanwijzingen te geven.

Vanaf 9 uur arriveren de deelnemers en dient dus alles klaar te staan. Alle stands staan opgesteld in (of grenzend aan) de ruimte waar de deelnemers hun pauzes doorbrengen en dus tijd hebben om de stands te bezoeken. Wanneer je extra informatie nodig hebt over parkeren of het afleveren van materialen, neem dan rechtstreeks contract op met de congreslocatie.

 

 

Weerwaarschuwingen

1. Gaat een scholing door bij slecht weer?

Ja! Onze scholingsdagen gaan door, ook na een KNMI weer-alert. Het is wel aan te bevelen om hier tijdig op te anticiperen door bijvoorbeeld eerder van huis weg te gaan, de auto te kiezen in plaats van de trein of juist andersom, of een hotelovernachting (eigen kosten) te overwegen. Het blijft uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om tijdig aanwezig te zijn.