16 mei 2019 - Eindhoven

Congres - Seksueel geweld

5 juni 2019 - Utrecht

Congres - Complexe eetstoornissen bij jeugdigen en volwassenen

6 juni 2019 - Utrecht

Jaarlijks Congres - Traumasensitief werken - 2e editie

10 oktober 2019 - Eindhoven

Jaarlijks Congres - Hechtingsproblematiek - 6e editie

Vraag en antwoord


Weerwaarschuwingen

Gaat een scholing door bij slecht weer?

Ja! Onze scholingsdagen gaan door, ook na een KNMI weer-alert. Het is wel aan te bevelen om hier tijdig op te anticiperen door bijvoorbeeld eerder van huis weg te gaan, de auto te kiezen in plaats van de trein, of een hotelovernachting (eigen kosten) te overwegen. Het blijft uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om tijdig aanwezig te zijn.

 

 

Aanmelding en toegang

Hoe dien ik me aan te melden?

Je dient je aan te melden via het webformulier. Je gaat gewoon naar de betreffende scholingsdag en klikt op de knop aanmelden. Als alle (verplichte) velden zijn ingevuld, dan kun je de inschrijving verzenden. Lees ook de voorwaarden goed door, zodat je weet hoe de spelregels zijn. Na verzending ontvang je meteen een bevestiging van je aanmelding op je beeldscherm. Plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijving, waarbij geldt: "vol = vol".

Wat is de oorzaak van foutmeldingen tijdens het inschrijven via het webformulier?

Soms komt het voor dat het niet lukt om via het webformulier in te schrijven. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zijn alle verplichte velden ingevuld? Wis de browsergeschiedenis en schrijf je dan pas opnieuw in, zodat mogelijke fouten definitief gewist worden. Heb je de e-mailadressen correct ingevuld? Gebruik je een verouderde browser, probeer dan eens via een andere computer, ipad of device in te schrijven. Lukt het dan nog niet, dan zet het probleem kort op de mail en stuur dit op naar info@congresburo.com. Onze technische mensen kijken dan graag met je mee.

Tot wanneer kan ik me nog aanmelden?

Zolang de knop 'inschrijven' nog zichtbaar is op de website, is er nog plaats. Als deze knop niet meer in beeld is, betekent het dat alle beschikbare plaatsen bezet zijn voor deze scholingsdag. 

Hoe lang blijft mijn plaats gereserveerd na aanmelding?

Je plaats blijft gereserveerd, ook als de factuur niet tijdig betaald is. Zeker bij grotere organisaties is de doorlooptijd rondom betalingen langer dus geen zorgen, je blijft van harte welkom. Annuleren kan uitsluitend conform de voorwaarden waar bij aanmelding mee akkoord gegaan is (zie de knop bovenaan de website).

Heeft mijn aanmelding jullie bereikt?

Na aanmelding krijg je meteen een bevestiging op je beeldscherm en vanaf dat moment wordt er een plaats voor je gereserveerd of ben je aangemeld voor een online leermodule. De factuur wordt binnen enkele dagen verstuurd naar het e-mailadres van de financiële administratie, mits je dat bij aanmelding hebt ingevuld. Enkele weken voor de scholingsactiviteit ontvang je een reminder en een enquête per e-mail. Twijfel je, stuur dan even een e-mail en je ontvangt snel antwoord op je vraag.

Heb ik een ticket nodig om binnen te komen?

Nee. Als je onze mensen achter de inschrijftafel vertelt hoe je heet en waar je werkt, dan vinden we je naam terug op de deelnemerslijst en volgt de rest vanzelf. Je dient je dus wel persoonlijk aan te melden aangezien de aanwezigheid strak geregistreerd wordt.

Is er een kolfruimte beschikbaar?

Ja hoor! Geef dat 's ochtends even aan bij een van onze medewerkers aan de registratiedesk, dan wordt dit meteen voor je geregeld.

 

 

Accreditatie en bewijs van deelname

Accreditatie nog in behandeling, wat betekent dat?

Wanneer een aanvraag voor accreditatie is ingediend, beoordeelt het betreffende beroepsregister of en hoeveel accreditatiepunten aan de scholing worden toegekend. Zodra een accreditatieverzoek wordt goedgekeurd, vermelden wij dit op de site. 

Waar kan ik zien of accreditatie is aangevraagd bij mijn beroepsregister?

Bij elk congres, symposium en studiedag staat onder het kopje "accreditatie" aangegeven bij welke registers accreditatie is aangevraagd, hoeveel punten zijn toegekend of dat de aanvraag nog in behandeling is. Deze gegevens worden bijgewerkt zodra de registerpunten door de beroepsverenigingen zijn toegekend.

Waarom zijn mijn punten nog niet in mijn beroepsregister bijgeschreven?

We voeren in de regel binnen vier weken na een scholingsdag de toegekende punten in in die registers die ons als organisator toestaan om dat te doen. Val je onder het lerarenregister, SRVB of als bijvoorbeeld orthopedagoog onder SKJ? Dan zul je zelf moeten zorgdragen voor bijschrijving van de punten. Hoe? Raadpleeg de website van je beroepsregister.

Ben je niet aanwezig geweest dan heb je uiteraard ook geen recht op bijschrijving van de punten. Ook niet als je wel de factuur betaald hebt, want punten zijn 'niet te koop.' 

Zijn je punten na vier weken nog altijd niet bijgeschreven? Neem dan even contact met ons op, zodat wij na kunnen kijken waar het misgaat.

Kunnen jullie ook accreditatie aanvragen bij mijn beroepsregister?

Meestal wel. Staat jouw register er niet bij onder het kopje “accreditatie” bij de dag van je keuze? Neem dan ruim voorafgaand aan de dag per e-mail contact met ons op. Dan bekijken we of we ook bij jouw register accreditatie kunnen aanvragen.

Ontvang ik een bewijs van deelname?

Ja. Iedereen die aan één van onze congressen, symposia en studiedagen deelneemt, ontvangt enkele dagen later een bewijs van deelname per e-mail, mits de totale scholingsdag is gevolgd.

Check in: het is belangrijk om je voor aanvang van de scholingsdag persoonlijk te melden aan de registratiebalie vlak voor de ingang van de zaal. Registratie vindt dan plaats via de barcode die op je badge staat.

Check out: na afloop van de scholingsdag dien je je ook te laten uitschrijven, wederom door je badge aan te bieden aan een van onze medewerkers.

Wanneer ik SKJ-geaccrediteerd ben als gedragswetenschapper, gelden SKJ-punten zoals vermeld bij jullie evenementen dan ook voor mij?

Nee. SKJ-punten zoals per evenement vermeld op deze site, betreffen hbo-jeugdzorgwerkers. Als gedragswetenschapper verzorgen NIP, NVO en FGzPt de herregistratie. Je moet dus kijken of het congres / symposium / de studiedag van je keuze door jouw eigen kwaliteitsregister geaccrediteerd is. Alleen dan kunnen jouw punten ook door SKJ bijgeschreven worden.

Gelden NVO-OG punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ?

Ja. Wanneer NVO-OG een bijeenkomst accrediteert, dan gelden die punten ook voor herregistratie NVO basis(ortho)pedagogen en (post)masters in het kader van herregistratie SKJ.

 

 

Ontvangst van berichten

Ontvang ik nog informatie voorafgaand aan een scholingsdag?

Ja. Een week voorafgaand aan het evenement waarvoor je je inschreef, sturen we je bij wijze van service nog een geautomatiseerde herinnering. Het programma, de deelnemerslijst en andere informatie ontvang je op de dag zelf in je deelnemersmap. De beschikbare artikelen en presentaties ontvang je na de scholingsdag op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld.

Waarom een enquête ter voorbereiding?

Veertien dagen voorafgaand aan de scholingsdag ontvang je een enquête per e-mail, die je binnen vier dagen ingevuld terug kunt sturen. De informatie wordt daarna doorgestuurd naar de spreker(s) of docent(en), met het verzoek om waar mogelijk nog te richten op de specifieke vragen en interessegebieden. We proberen op deze manier maatwerk en interactie optimaal te stimuleren en de scholing tot een succes te maken.

Waarom heb ik de enquête niet ontvangen?

Als deelnemers de enquête voorafgaand aan een congres / symposium / studiedag niet ontvangen, dan komt dat meestal omdat ze zich korter dan twee weken voor aanvang van de scholingsdag hebben aangemeld. De enquêtes worden immers 14 dagen tevoren verstuurd. Heb je je na die tijd aangemeld en heb je prangende vragen aan de sprekers? Stuur ons dan even een bericht via het contactformulier. We sluiten je vraag of opmerking dan alsnog kort met de sprekers. Het komt ook voor dat deelnemers een fout maken bij het invoeren van hun e-mailadres bij aanmelding. Maar dat valt doorgaans snel op en kunnen we meteen corrigeren.

Waarom ontvang ik geen berichten (meer) van jullie?

Dat kan een paar oorzaken hebben. Misschien is er met je inschrijving iets misgelopen? Neem dan gewoon contact met ons op per e-mail. Een andere oorzaak kan gelegen zijn in het enthousiasme van je spamfilter. Kijk daarom in de map “ongewenste mail” of daar wellicht het bericht dat je zoekt terechtgekomen is. Vind je daar ook niets? Neem dan contact op met je systeembeheerder en vraag hem of alle berichten vanaf ons domein (congresburo.com) te “whitelisten”. Dat klinkt misschien als geheimtaal, maar je systeembeheerder zal je verzoek begrijpen. Echt!

Hoe weet ik aan welke deelsessies ik kan deelnemen?

Bij inschrijving kun je je voorkeur voor de deelsessies aanvinken. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, ontvang je hiervan meteen bericht tijdens het invullen van het webformulier.

Na bevestiging van je inschrijving ontvang je een bericht op je beeldscherm, waarop ook de deelsessies vermeld staan. Op de scholingsdag ontvang je bij registratie een badge, waarop de gekozen deelsessies staan gedrukt.

 

 

Vervoer en parkeren

Businformatie locatie Mercure - Zwolle

Tijdens congressen, symposia en studiedagen staat een bus van de firma Sallandtours om 9.15 uur klaar aan de achterzijde van station Zwolle. Om stipt 9.30 uur vertrekt deze bus naar Mercure waar u 10 minuten later arriveert. Na afloop vertrekt de bus om 16.45 uur vanaf de hoofdingang van Mercure naar station Zwolle.

Waar vind ik informatie over de parkeerkosten bij jullie locaties?

Bij de beschrijving van elke locatie is informatie opgenomen over parkeerplaatsen en -kosten.

Sta ik wel of niet aangemeld voor het gratis busvervoer op de locatie Zwolle?

Sta je volgens jou niet aangemeld en wil je toch graag met de bus mee? Stuur ons dan even een bericht via het contactformulier. Dan zorgen wij er alsnog voor dat je mee kunt, mits er nog genoeg plaats is in de bus. Sta je wel aangemeld en kom je bij nader inzien toch liever met de auto, dan horen we dat ook graag via het contactformulier.

 

 

Dieetwensen

Kunnen jullie voor de lunch rekening houden met mijn dieet?

Wij doen onze uiterste best om rekening te houden met specifieke medische dieetwensen, mits je ons dat op tijd laat weten. Liefst meteen al via het aanmeldformulier middels het daartoe bestemde tekstveld. En anders uiterlijk twee weken voor je naar onze scholingsdag komt via het contactformulier.

De reguliere lunch bestaat uit een buffet inclusief vegetarisch. Als je vegetarisch eet, hoef je dit niet te vermelden op het inschrijfformulier.

Hoe gaat dat op de dag zelf in z'n werk?

Bij aanvang van de lunch kun je je melden bij het personeel en na het noemen van je naam zal de lunch persoonlijk aan je worden uitgereikt.
Dit geldt niet voor vegetariërs, aangezien het reguliere buffet incl. vegetarisch eten is.

 

 

Kortingen

Hoe maak ik gebruik van de groepskorting?

Door op dezelfde datum vijf mensen uit dezelfde organisatie aan te melden. Dat doe je door voor elke deelnemer, op dezelfde dag, apart in het inschrijfformulier met behulp van de daarvoor bestemde knop aan te geven dat hij of zij deel uitmaakt van een groep van 5 collega’s. 

Wij regelen dan dat je maar voor vier mensen het vol- of vroegboektarief betaalt. We hebben alle gegevens nodig om het totale proces zorgvuldig aan te sturen.

Let op: de aanmeldingsprocedure is volledig geautomatiseerd, dus uitzonderingen zijn niet mogelijk.

Partner, studenten-, ZZP-, en nieuwsbriefkortingen vallen niet onder groepsaanmeldingen. Dat is ook de reden waarom er bij inschrijving maar een vakje aangevinkt kan worden.

Waarom moet iedere deelnemer apart worden aangemeld bij groepskorting?

Wij hebben je individuele gegevens nodig voor het correct afhandelen van je deelnamebewijzen en de eventuele accreditatieregeling. Ook ontvang je voorinformatie op je persoonlijk e-mailadres, zoals een reminder en een enquête ter voorbereiding op de scholingsactiviteit. In geval van deelsessies willen we ook graag weten waar je voorkeur naar uitgaat, zodat er een plaats voor je wordt vrijgehouden. Achteraf worden de beschikbare presentaties en artikelen in pdf naar je doorgestuurd, ook nu weer per e-mail.

Hoe maak ik gebruik van de vroegboekkorting?

Door vroeg te boeken. En onder “vroeg” verstaan we dan vóór de datum die bovenaan de pagina van het congres / symposium / de studiedag van je keuze aangegeven staat als deadline voor de vroegboekkorting.

Hoe maak ik gebruik van de studentenkorting?

De studentenkorting is alleen geldig voor voltijdstudenten zonder dienstbetrekking of eigen praktijk. We zullen je vragen om daarvoor ter controle een duidelijk leesbaar en aantoonbaar bewijs naar ons te mailen. Als de beschikbare studentenplaatsen bezet zijn, dan is deze kortingsoptie niet meer zichtbaar op de website.

Hoe maak ik gebruik van Blik op Hulp korting?

Wie de nieuwsbrief van onze mediapartner www.blikophulp.nl reeds ontvangt, kan korting krijgen voor sommige van onze congressen / symposia / studiedagen. Bij die evenementen geef je dan middels de daarvoor bestemde knop in het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van de Blik op Hulp korting. Meld je dan wel aan met hetzelfde e-mailadres als waarop je de nieuwsbrief van Blik op Hulp ontvangt, zodat je de nieuwsbrief slechts een keer blijft ontvangen. 

Hoe maak ik gebruik van partnerkortingen?

Soms organiseren we evenementen in samenwerking met bijvoorbeeld een vakblad, waardoor abonnees van dat vakblad korting krijgen voor een bepaald congres / symposium / studiedag. Bij die evenementen geef je dan middels de daarvoor bestemde knop in het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van de partnerkorting. We vragen het vakblad dan om te controleren dat je abonnee bent.

Kan ik de deelnemersmap ontvangen als ik niet heb deelgenomen aan een scholingsdag?

De hand-outs van een evenement zijn voorbehouden aan de deelnemers. Maar via onze mediapartner www.blikophulp.nl worden regelmatig journalistieke verslagen over (bijdragen aan) onze congressen, symposia en studiedagen gepubliceerd. We raden je dan ook aan om je op hun nieuwsbrief te abonneren.

 

 

Facturen

Wanneer ontvang ik de factuur?

Normaal gesproken binnen twee of drie dagen en uitsluitend per e-mail in pdf formaat. De factuur wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij 'financiële administratie'. Hebben jullie nog geen factuur van ons gezien? Kijk dan eerst even in je “ongewenste mail”-folder. Overenthousiaste spamfilters zien onze rekeningen immers wel eens voor spam aan. Is daar ook niets te vinden? Neem dan contact met ons op.

Ben ik verplicht om de BTW te betalen?

Het intellectueel eigendom van de inhoud van onze scholingen ligt niet bij ECB, waardoor de belastingwetgeving voorschrijft dat BTW-heffing verplicht is. Op de facturen worden de bedragen gesplitst aangezien voor veel cursisten de BTW aftrekbaar is.

Welke factuurdatum wordt gehanteerd?

De dag van inschrijving geldt als factuurdatum. Je kunt je dus ook aanmelden voor een congres dat in een volgend kalenderjaar gaat plaatsvinden, zodat het bedrag van het scholingsbudget in het huidige kalenderjaar kan worden betaald.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Het betalen in termijnen is helaas niet mogelijk. Na inschrijving wordt een plaats op naam gereserveerd en zal de factuur nog dezelfde dag in pdf worden verzonden. Dit is een volledig geautomatiseerd proces, waarbij de betalingsherinneringen zes weken na inschrijving worden opgestart, indien het factuurbedrag nog openstaat. 

Klopt mijn factuurbedrag wel?

In de regel wel. Er ontstaat wel eens verwarring doordat de 21% BTW die wij van de overheid aan deelnemers in rekening moeten brengen, over het hoofd wordt gezien. Heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op, dan bekijken we wat er aan de hand is en hoe we dat kunnen oplossen.

Achteraf wijzigen van facturen

Wanneer een factuur eenmaal is opgemaakt en verstuurd, kan het factuurbedrag niet meer gewijzigd worden. De factuur is administratief doorgeboekt en de BTW wordt automatisch verrekend. Het komt wel regelmatig voor dat deelnemers bij inschrijving een foutief factuuradres doorgeven, of kostenplaats en/of kostensoort vergeten te vermelden. Deze gegevens kunnen we wel achteraf aanpassen op de origenele factuur.

Is mijn factuur betaald?

Als je factuur niet betaald is, dan krijg je na verloop van tijd een herinnering via een externe organisatie Vrendly. Ontvang je geen herinnering? Dan mag je ervan uit gaan dat je factuur betaald is. Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam gereserveerd, dus je kunt gewoon deelnemen. 

Betaald en toch een betalingsherinnering ontvangen?

Betalingen worden automatisch getraceerd wanneer het factuur- en of debiteurennummer is vermeld bij overschrijving. Wanneer deze gegevens ontbreken of fout worden ingevuld wordt blijft de betaling openstaan in het betalingssysteem. Hierdoor ontvang je zes weken na opmaak van de factuur een betalingsherinnering. Mocht je toch betaald hebben, geef dan even per e-mail aan ons door wanneer het bedrag is overgeschreven, dan zoeken wij dit op en corrigeren wij dit handmatig zodat verdere betalingsherinneringen worden voorkomen. 

Ontvang ik een ontvangstbevestiging na betaling?

Nee, er wordt geen betalingsbevestiging verstuurd. Wanneer het bedrag langere tijd blijft open staan, dan ontvang je via het  bedrijf Vrendly een betalingsherinnering. Je plaats blijft hoe dan ook op jouw naam gereserveerd.

Kan ik toch deelnemen als de factuur nog niet betaald is?

Ja, je plaats blijft op naam gereserveerd, ongeacht of de factuur nog open staat. Raadpleeg ook de algemene voorwaarden waar bij inschrijving mee akkoord is gegaan.

Waarom niet gratis annuleren binnen 30 dagen?

Bij inschrijving dien je je akkoord te verklaren met de voorwaarden die gelden voor deelname. Vervolgens wordt een plaats op naam gereserveerd en worden kosten doorberekend naar de organisatie. Vergelijk het met het boeken van een vliegticket of een plaatsbewijs voor een concert. Mocht je verhinderd zijn, dan kan uiteraard wel een collega jouw plaats innemen. 

Ik heb niet deelgenomen, maar me wel ingeschreven. Moet ik nu wel betalen?

Dat hangt ervan af of je je hebt afgemeld. Als je je meer dan 30 dagen voor de scholingsdag waarvoor je je inschreef, afgemeld hebt, dan krijg je het inschrijfbedrag (mits betaald) teruggestort. Meld je je korter dan 30 dagen van tevoren af of verschijn je niet zonder afmelding, dan ben je het totale rekeningbedrag verschuldigd. De financiële vordering komt dus niet te vervallen, aangezien de kosten volledig zijn / worden doorberekend naar de organisatie.

Je mag wel (eventueel zonder voorafgaande aankondiging) een vervanger sturen die in jouw plaats deelneemt. We zorgen dan dat we op de dag zelf de gegevens van je vervanger noteren en dragen dan zorg voor een op de juiste naam gesteld bewijs van deelname en eventuele bijschrijving van registerpunten voor hem of haar. Het gemakkelijkst is natuurlijk als je van tevoren wel even doorgeeft dat er iemand anders in je plek komt, zodat we alles voor je plaatsvervanger vooraf kunnen regelen. Een vervanger kun je doorgeven via het contactformulier. Kijk ook op de website onder het kopje voorwaarden, dan zal het duidelijk worden. 

Wat gebeurt er als een factuur niet betaald wordt?

Het debiteurenbeheer wordt verzorgd door een externe organisatie Vrendly. Wanneer een factuur zes weken na verzending nog openstaat, wordt automatisch de eerste betalingsherinnering verstuurd en ook het eventuele vervolgtraject wordt overgenomen door Vrendly. De algemene voorwaarden waarmee bij inschrijving akkoord is verklaard, zijn leidend bij de afhandeling van financiële vorderingen. 

 

 

e-Learning

Wanneer krijg ik toegang tot mijn e-learning?

Stuur even een e-mail zodra je factuur betaald is, en geef dan aan per welke datum je wenst te starten met de e-learning. Je wordt dan toegelaten tot de elektronische leeromgeving, waarvoor je de code ontvangt per e-mail. Vervolgens heb je dan vier weken om de e-learning te volgen.