Startdatum 1 oktober 2024
Aanvangstijd 15:00 uur
Eindtijd 17:00 uur
Locatie Livestream - Zoom
Prijs € 89,00 ex. 21% BTW
Uiterste inschrijfdatum 1 oktober 2024
Max. aantal deelnemers 200
Kinderen kunnen betrokken raken bij diverse vormen van schokkende gebeurtenissen, van huiselijke situaties tot grootschalige crises. Het is daarbij cruciaal om te erkennen dat kinderen unieke behoeften hebben; ze zijn tenslotte geen kleine volwassenen. Dit vraagt om een specifieke benadering om de impact van dergelijke gebeurtenissen op hun leven te minimaliseren. In de praktijk zien we vaak dat de focus op de langdurige psychologische begeleiding ligt, waarin problemen zoals indringende gedachten, nachtmerries, en regressie aangepakt worden. De acute fase van opvang direct na de gebeurtenis is echter van even groot belang. Onmiddellijke ondersteuning na een schokkende gebeurtenis biedt een fundament voor de natuurlijke verwerking van de gebeurtenis en kan latere complicaties voorkomen. Ouders en andere volwassenen kunnen evenzeer getroffen zijn door de gebeurtenis, wat de noodzaak voor een tijdig en gepast hulpaanbod benadrukt. Door snel te handelen, kun je de eerste schok opvangen en een pad effenen voor eventuele toekomstige ondersteuning.
Er loopt een automatisch gegenereerde Nederlandse ondertiteling mee in deze Engelstalige masterclass.
Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Deze online masterclass is bedoeld voor hulpverleners en leerkrachten en richt zich op het versterken van de veerkracht bij kinderen door middel van effectieve opvangtechnieken en -principes in de acute fase na een ingrijpende gebeurtenis.
Werk- en denkniveau: HBO - Universitair
Na het volgen van deze masterclass weten cursisten:
15.00 uur: Introductie door moderator Dr. Guido van de Luitgaarden
15.05 uur: Strengthening Resilience in Children After Traumatic Events door Dr. Erik De Soir [Engelstalig]
16.30 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen via de chat
17.00 uur: Einde
Erik de Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van acute en chronische traumatisering. In 1998 richtte hij Crisis & Conflict Counseling op en in 2010 De Weg Wijzer – Centrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (in Leopoldsburg). Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Brandweer- en Dringende Geneeskundige Hulpverleningszone Noord-Limburg en verleent al vele jaren psychologische crisisopvang en begeleiding aan getroffenen van verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Tevens doceert hij crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.
Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.
SKJ
2 punten voor jeugd- en gezinsprofessionals in de categorie informeel leren - conferentie
FGzPt
2 punten
NIP / NVO
2 punten voor herregistratie
5 punten voor opleiding - behandeling
0,5 punten voor opleiding - diagnostiek
Kwaliteitsregister V&V
2 punten voor:
Registerplein
2 punten voor:
Register vaktherapie
2 punten
De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.
Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.
Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.
Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.
Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!
Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!