14 mei 2024 - Zoom

Webinar - Fostering self-compassion for empowerment and resilience

Keuze tussen live of on-demand

Wie zich inschrijft voor dit webinar kan deelnemen aan de live-stream en / of gedurende de zeven dagen daarna on-demand naar de opname kijken. De live-stream wordt voorzien van automatisch gegenereerde Nederlands ondertiteling en de opname van door een vertaler geredigeerde Nederlandse ondertiteling.


Webinar - Fostering self-compassion for empowerment and resilience


Startdatum 14 mei 2024

Aanvangstijd 12:00 uur

Eindtijd 15:00 uur

Locatie Livestream - Zoom

Prijs € 159,00 ex. 21% BTW

Uiterste inschrijfdatum 14 mei 2024

Max. aantal deelnemers 200

De voertaal van deze scholing is Engels met keuzemogelijkheid voor Nederlandse vertaling.

We leven in een tijd waarin mensen steeds harder over zichzelf lijken te oordelen.

Als hulpverlener, begeleider of onderwijsprofessional kom jij dan ook met grote regelmaat in contact met (jonge) mensen die de lat voor zichzelf (te) hoog leggen en zichzelf keihard afrekenen als ze die lat niet halen. Het concept van zelfcompassie kan voor deze jongeren en volwassenen helpend zijn. Dit webinar helpt je om zelfcompassie te integreren in je professionele praktijk, om zo niet alleen de mensen voor wie je werkt te ondersteunen, maar ook om jezelf te versterken.

De sprekers zijn vooraanstaande psychologen die zowel in de praktijk als in de wetenschappelijke wereld werkzaam zijn. Zij delen hun kennis en ervaringen, en geven praktische tips die je direct in je werk kunt toepassen.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit drie uur durende, leerzame en inspirerende webinar met sprekers uit Australië en de Verenigde Staten. Het webinar is Engels gesproken, maar wordt voorzien van automatisch gegenereerde Nederlandse ondertiteling. Iedereen die zich inschrijft, krijgt na afloop van de live-stream gedurende zeven dagen toegang tot de opnames van het webinar, die voorzien zijn van door een vertaler gemaakte Nederlandse ondertitels.

Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!


Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die op hbo of academisch niveau werkzaam is in de hulpverlening, begeleiding of het onderwijs.


Wat leer je?

Na deelname aan dit webinar heb je kennis opgedaan over:

  • Wat zelfcompassie is en hoe het je cliënten, leerlingen of patiënten kan helpen;
  • Wat de werkzame principes van op zelfcompassie gebaseerde (behandel)interventies zijn;
  • Op welke manier je tieners kunt helpen zelfcompassie te ontwikkelen;
  • Hoe zelfcompassietraining voor mensen met autisme ingezet kan worden;
  • Hoe je ouders in hun ouder- en opvoederschap kunt ondersteunen door middel van zelfcompassie.

Programma

12.00 uur: Korte inleiding door de host, Dr. Guido van de Luitgaarden

12.05 uur: Presentatie door Dr. James Kirby (Universiteit van Queensland Australië): "The essentials of self-compassion interventions" gevolgd door vraag en antwoord.

13.00 uur: Korte pauze

13.05 uur: Presentatie door Dr. Chris Andrews en Dr. Ru Ying Cai (Autism Spectrum Australia): "Helping autistic adults develop self-compassion" gevolgd door vraag en antwoord.

14.00 uur: Korte Pauze

14.05 uur: Dr. Karen Bluth (Universiteit van North Carolina Verenigde Staten): "Self-compassion: Addressing the dire state of mental health in teens" gevolgd door vraag en antwoord

15.00 uur: Korte slotopmerkingen en afsluiting


Wie zijn de sprekers?

Dr. James KirbyUniversity of Queensland
Dr. James Kirby
Bijdrage: The essentials of self-compassion interventions

Dr. James N. Kirby is universitair hoofddocent, klinisch psycholoog en mededirecteur van de Compassionate Mind Research Group aan de Universiteit van Queensland. Hij heeft brede onderzoeksinteresses op het gebied van compassie, maar onderzoekt specifiek factoren die compassievol reageren faciliteren of belemmeren. Hij onderzoekt ook de klinische effectiviteit van op compassie gerichte interventies, met name in de manier waarop ze helpen bij zelfkritiek en schaamte die ten grondslag liggen aan veel depressies en angststoornissen. James heeft ook een Visiting Fellowship bij het Center for Compassion and Altruism Research and Education aan Stanford University en is erelid van de Compassionate Mind Foundation UK. In 2022 schreef hij Choose Compassion en in 2020 was hij co-redacteur van Making an Impact on Mental Health. Hij is Associate Editor voor twee internationale tijdschriften Mindfulness en Psychology & Psychotherapy: Theory, Research & Practice.

James gaat in zijn presentatie in op wat zelfcompassie is en hoe het werkt tegen zelfkritiek die aan veel angsten en depressies ten grondslag ligt. Daarna zal hij ingaan op de manieren waarop in de dagelijkse beroepspraktijk (elementen van) zelfcompassie kunnen worden gebruikt om cliënten, leerlingen en patiënten vooruit te helpen.

Dr. Chris EdwardsGriffith University en Aspect
Dr. Chris Edwards
Bijdrage: Helping autistic adults develop self-compassion

Chris is een autistische autismeonderzoeker uit Brisbane, Australie. Hij is postdoctoraal onderzoeker bij Autism Spectrum Australia (Aspect) en Adjunct Research Fellow aan Griffith University. Chris promoveerde op een proefschrift over onderwijs via Autism CRC: wereldwijd het eerste nationale, coöperatieve programma dat gericht is op autisme onderzoek.

In deze presentatie wordt besproken hoe volwassenen met autisme vaak te maken krijgen met geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en angst, maar niet altijd de hulp krijgen die ze nodig hebben. Chris en Ru onderzoeken hoe het aanleren van zelfcompassie hun geestelijke gezondheid kan verbeteren. Ze zullen hun onderzoek naar zelfcompassie bij zowel mensen met als zonder autisme delen en het Aspect Self-compassion Program for Autistic Adults (ASPAA) introduceren, een online programma dat ze hebben ontworpen voor volwassenen met autisme. Het programma, ontwikkeld met inbreng van volwassenen met autisme, omvat verschillende modules en oefeningen om zelfcompassie op te bouwen.
Ze hebben dit programma getest met 39 volwassenen met autisme en hun feedback verzameld. Ze lieten verbetering zien op gebieden als zelfcompassie, emotieregulatie en algeheel welzijn. Hun feedback is gebruikt om het programma te verbeteren, zoals het toevoegen van meer video's van autistische volwassenen die hun eigen ervaringen met zelfcompassie delen.
Chris en Ru zullen deze bevindingen presenteren en de ASPAA-modules demonstreren aan therapeuten, hulpverleners en onderwijsprofessionals, waarbij ze advies geven over hoe mensen met autisme het beste kunnen worden ondersteund. Dit houdt onder meer in dat we ons als professionals bewust zijn van de unieke ervaringen van elke persoon, zoals trauma uit het verleden of zintuiglijke voorkeuren.

Dr. Ru Ying CaiLa Trobe University
Dr. Ru Ying Cai
Bijdrage: Helping autistic adults develop self-compassion

Ru is a researcher at Autism Spectrum Australia and La Trobe University, dedicated to exploring factors that support mental health and resilience in autistic individuals and their caregivers. With a strong background in various research methods and statistical analysis, Ru's work focuses on emotion regulation, uncertainty, and mental health in autistic youth and adults. Currently, Ru is investigating how self-compassion in autistic adults relates to their emotional and mental well-being, aiming to develop interventions that enhance mental health through increased self-compassion.

Ru zal deze presentatie samen met Chris Edwards verzorgen.

Karen BluthUniversity of North Carolina
Dr. Karen Bluth
Bijdrage: Self-compassion: Addressing the dire state of mental health in teens

Dr. Karen Bluth is universitair hoofddocent bij de afdeling Psychiatrie van de Universiteit van North Carolina, waar ze onderzoek doet naar zelfcompassie en de invloed ervan op het emotionele welzijn van tieners. Dr. Bluth is mede-maker van het curriculum Mindful Self-Compassion voor tieners en de auteur van de vier boeken voor tieners over zelfcompassie, waaronder “The Self-Compassion Workbook for Teens: Mindfulness and Compassion Skills to Overcome Self-Criticism and Embrace Wie je bent". Haar komende boek, “Mindful Self-Compassion for Teens in Schools: A 16-session Social and Emotional Learning Curriculum” (PESI Publishers) zal in de zomer van 2024 verschijnen. Bovendien is zij de ontvanger van de eerste Mind and Life Foundation-prijs voor publieke communicatie over contemplatief onderzoek.

Dr. Bluth is al meer dan 40 jaar mindfulness-beoefenaar, mindfulness-leraar en docent met 18 jaar leservaring in de klas. Dr. Bluth geeft regelmatig lezingen, geeft workshops en geeft lessen in zelfcompassie en mindfulness in onderwijs- en gemeenschapssettings. Daarnaast traint ze internationaal docenten in Mindful Zelfcompassie voor Tieners.

Tegenwoordig worden jongeren geconfronteerd met ongekende uitdagingen op het gebied van de geestelijke gezondheid, en deze uitdagingen zijn wereldwijd zichtbaar. Het aantal depressies, angstgevoelens en zelfmoorden is de afgelopen tien jaar explosief gestegen onder tieners en is nog verergerd door de Covid-19-pandemie. Gelukkig hebben we echter manieren om deze verwoestende situatie aan te pakken.

Er is aangetoond dat zelfcompassie, gedefinieerd als een persoonlijke hulpbron waarin iemand zichzelf in moeilijke tijden steun geeft, verband houdt met minder stress, angst en depressie. Bovendien lijken degenen die aangeven meer zelfcompassie te hebben, gebufferd te zijn tegen de schadelijke effecten van trauma en emotioneel pijnlijke levensgebeurtenissen. In deze presentatie zal Dr. Bluth de definitie van zelfcompassie verwoorden, hoe dit zich manifesteert bij tieners, en een overzicht geven van het recente onderzoek naar het beschermende effect van zelfcompassie voor tieners. Ook zal Dr. Bluth verschillende zelfcompassiepraktijken delen die voorbeelden zijn van wat aan tieners wordt geleerd in 'Mindful Self-Compassion for Teens', het programma dat ze heeft aangepast op basis van het Mindful Self-Compassion-programma van Neff en Germer.

Guido van de LuitgaardenEuregionaal Congresburo
Dr. Guido van de Luitgaarden
Bijdrage: Host

Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.

Guido zal op dit webinar fungeren als host.


Accreditatie

Staat de aanvraag bij jouw register nog op "in behandeling"? Meld je dan toch risicoloos aan. Als je je aanmeldt onder vermelding van een geldig registernummer van een register waarbij de aanvraag in behandeling is, dan neem je gratis deel wanneer dat register (tegen iedere verwachting in) geen punten zou toekennen!

FGzPt
3 punten

SKJ
3 punten voor jeugd- en gezinsprofessionals in de categorie informeel leren - conferentie

NIP K&J / NVO-OG
3 punten voor herregistratie
1,5 punten voor opleiding - behandeling
0,5 punt voor opleiding - diagnostiek

Registerplein
3 punten voor:

  • Cliëntondersteuners
  • GGZ-agogen
  • Maastchappelijk werkers
  • Gezinshuisouders
  • Kinder- / jongerenwerkers
  • Mantelzorgmakelaars
  • Psychodiagnostisch werkers
  • Sociaal agogen
  • Sociaal werkers

Kwaliteitsregister V&V
3 punten voor:

  • GGZ-verpleegkundigen
  • Jeugdverpleegkundigen
  • Kinderverpleegkundigen
  • Praktijkverpleegkundigen
  • SPV-en

Register Vaktherapie
3 punten


Prijs en korting


Prijs

De prijs voor deelname aan deze dag is € 159,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.

Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.


Kortingen

Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.


Alle voordelen op een rij

  • Webinar van drie uur met vier vooraanstaande experts op het gebied van zelf-compassie
  • Mogelijkheid tot het stellen van vragen
  • Evidence-based inzichten die bruikbaar zijn voor je praktijk
  • Live-stream in het Engels, voorzien van automatisch gegenereerde Nederlandstalige ondertiteling
  • Na afloop van de live-stream gedurende zeven dagen toegang tot de opnames met door een vertaler gemaakte Nederlandse ondertiteling
  • Met bewijs van deelname en registerpunten na deelname

Aanmelding

Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.

Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!

Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!