Startdatum 30 september 2024
Aanvangstijd 19:00 uur
Eindtijd 21:00 uur
Locatie Livestream - Zoom
Prijs € 89,00 ex. 21% BTW
Uiterste inschrijfdatum 30 september 2024
Max. aantal deelnemers 200
Is dat een probleem in het onderwijs? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief te zijn en informatie goed op te slaan in het geheugen. Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.
Hoogleraar, aandacht-expert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt docenten en begeleiders om als winnaar uit de strijd om aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe leerlingen hun werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je leerlingen kunt helpen om hun concentratie langer vast te houden.
Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Deze masterclass is relevant voor iedereen die in het onderwijs, de begeleiding of de hulpverlening werkt. Denk aan:
19.00 uur: Introductie door moderator Dr. Guido van de Luitgaarden
19.10 uur: Lezing "Zo werkt aandacht in het onderwijs" - door Prof. Dr. Stefan van der Stigchel
20.45 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen (Nederlands)
21.00 uur: Einde
Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.
Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep AttentionLab die onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn samen ons beeld van de wereld vormen. Het onderzoek van Stefan is in het verleden ondersteund door NWO Veni en Vidi subsidies. Op dit moment doet hij onderzoek naar visueel werkgeheugen, gesteund door een ERC Consolidator subsidie en NWO VICI subsidie. Naast zijn wetenschappelijke publicaties is Stefan auteur van de populairwetenschappelijke boeken 'Zo werkt Aandacht' en 'Concentratie', en meer recent 'Grip op je aandacht'. Zijn boeken worden internationaal uitgegeven, onder andere bij MIT Press.
In het hedendaagse onderwijs is het steeds lastiger om gedurende langere tijd onafgebroken geconcentreerd te blijven. Dit komt door de overvloed aan mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes die voortdurend onze aandacht vragen. Maar waarom is dit een probleem? Het is een probleem omdat concentratie van essentieel belang is voor creativiteit en het effectief opslaan van informatie in het geheugen. Het is daarom de hoogste tijd voor wetenschappelijke inzichten die ons helpen om hiermee om te gaan binnen het onderwijs. Hoe hier concreet gestalte aan te geven wordt tijdens deze masteclass uitgelegd door Stefan van der Stigchel.
SKJ
2 punten voor jeugd- en gezinsprofessionals in de categorie Formeel leren - Webinar
Registerplein
2 punten voor:
NIP K&J / NVO-OG
2 punten voor herregistratie
5 punten voor opleiding - behandeling
0,5 punt voor opleiding - diagnostiek
De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.
Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.
Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.
Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.
Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!
Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!