10 oktober 2024 - Zoom

Online Masterclass - Destructieve partnerrelaties

Verhinderd? Geen probleem..

  • De inloggegevens worden op de dag van uitvoering verstuurd.
  • Je kunt de scholing ook on demand volgen. Binnen 24 uur na afloop van de livestream ontvangen alle ingeschreven deelnemers toegang tot de opnames in onze online leeromgeving. Deze opnames zijn beschikbaar van 11 oktober 2024 tot en met 18 oktober 2024, zodat je op een moment dat jou uitkomt de scholing kunt volgen.

Online Masterclass - Destructieve partnerrelaties


Startdatum 10 oktober 2024

Aanvangstijd 15:00 uur

Eindtijd 17:00 uur

Locatie Livestream - Zoom

Prijs € 89,00 ex. 21% BTW

Uiterste inschrijfdatum 10 oktober 2024

Max. aantal deelnemers 100

Narcistische of destructieve partnerrelaties zijn schadelijk vanwege dominantie, controle, manipulatie, gebrek aan empathie en emotioneel misbruik.

Deze relaties manifesteren vaak een ongelijkwaardige machtsdynamiek waarbij de narcistische partner streeft naar dominantie. Een gebrek aan empathie bij de persoon met narcisme resulteert in gevoelens van eenzaamheid bij de andere partner, terwijl emotioneel misbruik, zoals kleineren en isoleren, frequent voorkomt. De narcistische partner vertoont een constante behoefte aan bewondering en reageert gevoelig op kritiek, waardoor een cyclus van misbruik ontstaat, doorspekt met momenten van genegenheid en manipulatie. Ook voor de aanwezige kinderen heeft dit vérstrekkende gevolgen. Hoewel niet alle uitdagende relaties narcistisch zijn, kan aanhoudende destructieve gedragspatronen professionele interventie rechtvaardigen. Om effectief om te gaan met een narcistische of destructieve partnerrelatie, is een bewuste inspanning richting herstel van autonomie vereist.

In deze online masterclass richt expert Richelle Hodiamont MSc. zich op de dynamiek van destructieve partnerrelaties. Ze biedt praktische strategieën voor professionals die slachtoffers van emotioneel geweld begeleiden en behandelen.

Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!


Voor wie?

Deze online masterclass is bedoeld hulpverleners die in hun praktijk in aanraking komen met slachtoffers van narcistische of destructieve partnerrelaties.

Werk- en denkniveau: HBO - Universitair


Wat leer je?

  • Herkenning en diagnostiek van destructieve relaties
  • De impact van narcistisch gedrag op de andere partner en de kinderen
  • De fases van herstel van de slachtoffers van emotioneel geweld
  • Ondersteuning in het herstel van autonomie

Programma

15.00 uur: Introductie door moderator Dr. Guido van de Luitgaarden
15.05 uur: Lezing van Drs. Michèlle Hodiamont, inclusief gelegenheid tot het stellen van vragen en bespreken van casuïstiek
17.00 uur: Einde


Wie zijn de sprekers?

Richèlle HodiamontPraktijk RICH
Richèlle Hodiamont MSc.
Bijdrage: Destructieve partnerrelaties

Richèlle Hodiamont studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Zij werkte in een Blijf van m’n Lijf-huis en begeleidde vrouwen nadat ze een huiselijk geweldssituatie waren ontvlucht. Richèlle deed een 4-jarige vervolgstudie, integratieve psychotherapie en is in 2012 haar eigen praktijk gestart, gespecialiseerd in (complex trauma na) emotioneel geweld. Daar werkt zij inmiddels met nog drie andere collega’s en behandelen zij mensen die te maken hebben (gehad) met destructieve relaties en/of ouderverstoting. Hulpvragen variëren van 'hoe communiceer ik met mijn narcistische ex-partner?' tot 'ik voel me voortdurend opgejaagd en onveilig terwijl ik allang volwassen ben en mijn narcistische ouder wel aankan'.

Hulpvragers (lees: slachtoffers van destructieve partnerrelaties) brengen niet zelden symptomen ter sprake die in eerste instantie moeilijk verklaarbaar zijn. Deze kunnen variëren van sombere stemmingen, overmatige vermoeidheid, overmatig gepieker, gevoelens van ontoereikendheid, een laag zelfbeeld tot diverse fysieke klachten. Wanneer er dieper wordt ingegaan op de situatie blijkt vaak dat deze klachten voortkomen uit ongelukkige relaties. Deze relaties vertonen vaak destructieve patronen die verschillende problemen kunnen veroorzaken. Soms is de relatie al verbroken, maar blijft het contact met een ex-partner (vooral vanwege de kinderen) stressvol. Er kunnen nog juridische procedures lopen met betrekking tot omgangsregelingen en instanties zoals Jeugdzorg of Veilig Thuis kunnen bij de zaak betrokken zijn. Cliënten dragen vaak een zware last van het gedrag van hun (ex-)partner, dat vaak narcistische trekken en emotioneel geweld vertoont. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op hun welzijn en functioneren.

Guido van de LuitgaardenEuregionaal Congresburo
Dr. Guido van de Luitgaarden
Bijdrage: Moderator en host

Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.


Accreditatie

SKJ
2 punten voor jeugd- en gezinsprofessionals in de categorie formeel leren - webinar

NIP K&J / NVO-OG:
2 punten voor herregistratie
5 punten voor opleiding - behandeling
0,5 punt voor opleiding - diagnostiek

Registerplein
2 punten voor:

  • Cliëntondersteuners
  • GGZ-agogen
  • Maastchappelijk werkers
  • Gezinshuisouders
  • Kinder- / jongerenwerkers
  • Mantelzorgmakelaars
  • Psychodiagnostisch werkers
  • Sociaal agogen
  • Sociaal werkers

Prijs en korting


Prijs

De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.

Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.


Kortingen

Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.


Alle voordelen op een rij

  • Vooraanstaande expert (Nederlandstalig) op het gebied van narcisme
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen en inbreng van casuïstiek
  • Bewijs van deelname, handout en artikelen achteraf
  • Herregistratiepunten

Aanmelding

Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.

Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!

Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!