26 juni 2024 - Zoom

Webinar - Supporting attachment: single parent households and challenging parental behavior

Vanaf oktober 2021 congressen weer geaccrediteerd voor artsen

Vanaf oktober 2021 zullen onze congressen (met een beetje geluk) ook weer plaats kunnen vinden op locatie. Eén van de prettige gevolgen daarvan is dat onze congressen ook weer geaccrediteerd kunnen worden voor artsen, zoals jeugdartsen en psychiaters. Guido van de Luitgaarden, directeur van het Euregionaal Congresburo: "KNMG/GAIA heeft als enige register een dubbele procedure voor online congressen. Daardoor moesten wij als scholingsaanbieder minimaal 3 maanden voor aanvang van het online congres de volledige, opgenomen inhoud overleggen aan een aparte commissie. Pas nadat die commissie na zes weken tot een oordeel zou komen, konden we ons online aanbod pas voorleggen aan de accreditatiecommissies van specialisten als de NVvP of AbSG. Daar ging dan nogmaals zes weken overheen. Dat dat hele proces dus zo lang duurde, maakte het voor ons organisatorisch onmogelijk om ons online aanbod voor artsen geaccrediteerd te krijgen".

Daar komt echter vanaf het najaar verandering in als de coronaregels het organiseren van congressen op locatie weer toelaten. Van de Luitgaarden: "Vanaf dat moment zal voor ons hele congresaanbod weer accreditatie aangevraagd worden bij registers die aangesloten zijn bij KNMG/GAIA. Voor artsen geldt dan alleen voor deelname op locatie en niet voor het online aanbod. Het goede nieuws is dat we vooralsnog ieder congres vanaf 1 oktober 2021 zowel op locatie als online organiseren, dus artsen kunnen wel weer punten verdienen!"

Wie kiest voor deelname op locatie krijgt ook de kans om de deelsessies waar zij of hij niet bij kon zijn, alsnog te bekijken via internet. Dit is zelfs een voorwaarde voor het verkrijgen van een deelnamebewijs en accreditatiepunten.

Kijk voor het volledige aanbod op onze aanbodpagina.

Terug