Wat is een online congres?

Een online congres is geen webinar. En ook geen live gestreamd congres op locatie. Maar wat is het dan wel? En hoe werkt het? We leggen het je hier uit.

Wat is het?

Een online congres staat in een digitale leeromgeving. Daar vind je de videocolleges van alle sprekers: in totaal zo'n zeven uur aan exclusief voor deelnemers toegankelijke bijdrages van sprekers die we speciaal voor het online congres benaderd hebben. Je krijgt gedurende 30 dagen toegang tot deze omgeving. Daardoor kun je in je eigen tempo naar alle bijdrages kijken. 

Hoe werkt het?

Het is echt heel simpel. Als je je via deze site hebt aangemeld voor een online congres, dan ontvang je op de dag dat het online congres start vóór 10.00 uur 's morgens een inlog-link voor de online leeromgeving. Als je daarop klikt, dan wordt je gevraagd om nogmaals je voor- en achternaam in te voeren. Daarna kun je beginnen met kijken naar de verschillende video-colleges, filmpjes die sprekers willen laten zien van bijvoorbeeld cliënten en kun je de hand-outs van alle sprekers downloaden. Nadat je alle verplichte onderdelen van het online congres hebt bekeken, geeft de digitale leeromgeving aan dat je het programma voltooid hebt. Je hebt de kans om het online congres te voltooien tot 30 dagen nadat je de inloglink ontvangen hebt.

Bewijs van deelname en accreditatie

Uiterlijk twee weken na de slotdatum van het online congres ontvang je je bewijs van deelname. Uiterlijk vier weken na de slotdatum worden je eventuele registerpunten doorgegeven aan je register. Uiteraard ontvang je alleen een bewijs van deelname en registerpunten als je het congres voltooid hebt.

Voordelen

Behalve dat je op een online congres niet besmet kunt worden met het coronavirus, zijn er ook nog andere voordelen: je hebt geen reistijd en -kosten, je kunt in je eigen tempo kijken, je kunt een docent nog eens terugspoelen en je bent flexibel in je tijd- en locatiekeuze. Je kunt immers ook op je tablet of smartphone naar de sprekersbijdragen kijken.

Daarnaast zijn er de gebruikelijke kortingen voor ZZP-ers en vroege boekers en voor ontvangers van de gratis nieuwsbrief van Blik op Hulp. Daar bovenop mag je nog een collega gratis laten inschrijven voor het online congres waarvoor je koos. Of je mag zelf een tweede congres naar keuze uitzoeken om kosteloos aan deel te nemen.

Inschrijven

Ga snel naar onze aanbodpagina, kies voor het congres waaraan je wil deelnemen, en schrijf je in!

Terug