30 januari 2025 - Utrecht

Jaarlijks Congres - LVB - editie 2025

Jaarlijks Congres - LVB - editie 2025

Het jaarlijks congres over LVB staat dit keer in het teken van de signalering, behandeling en begeleiding van psychische problematiek bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) zijn extra gevoelig voor psychische problemen. Onderzoek toont aan dat zij drie tot vier keer meer kans hebben op het ontwikkelen van psychopathologie dan normaal begaafde mensen. Dit omvat gedrags- en agressieproblemen, persoonlijkheidsstoornissen, depressie, angstproblematiek, evenals schizofrenie en psychoses. De oorzaak van hun verhoogde kwetsbaarheid ligt veelal in een combinatie van biologische, psychische en omgevingsfactoren.

Sprekers uit wetenschap en praktijk staan garant voor een interessant congres, waarbij zij zowel vanuit wetenschappelijk onderzoek als praktijkervaring hun inzichten zullen delen en de vertaling zullen maken naar de praktijk.

Schrijf je snel in als je de live uitvoering van het congres in Utrecht wilt bijwonen. Het aantal deelnemers voor de on-demand uitvoering is onbeperkt.

Selecteer een uitvoering: