15 november 2023 - Zoom

Online Masterclass - Rewiring our perceptions of discipline in schools

Flexibele deelname met keuze voor live stream of opname

Na inschrijving krijg je de vrijheid om live deel te nemen aan deze masterclass of gedurende een hele week toegang te krijgen tot de opname van 15 november 2023 tot en met 22 november 2023.

We begrijpen dat het leven druk kan zijn, dus als je tijdens de live stream afwezig bent, ontvang je automatisch toegang tot de opname.

Deze Engelstalige masterclass betreft een live streaming. Er is Nederlandse vertaling beschikbaar: je kunt zelf schakelen tussen het geluid van de Engelstalige spreker en de Nederlandse vertaling.


Online Masterclass - Rewiring our perceptions of discipline in schools


Startdatum 15 november 2023

Aanvangstijd 19:00 uur

Eindtijd 21:00 uur

Locatie Livestream - Zoom

Prijs € 89,00 ex. 21% BTW

Uiterste inschrijfdatum 15 november 2023

Max. aantal deelnemers 500

De voertaal van deze scholing is Engels met keuzemogelijkheid voor Nederlandse vertaling.

In deze online masterclass staat centraal hoe je gedrag kunt sturen, rekening houdend met het breinfunctioneren van je leerling.

Gedrag dat als problematisch wordt ervaren, is meestal slechts een signaal dat de hersenen en het lichaam van een leerling in de overlevingsstand staan. In deze online masterclass legt Lori uit hoe het zenuwstelsel van leerlingen (en ook dat van onszelf) wordt beïnvloed door tegenspoed en trauma, maar ook door ervaringen van veerkracht. Lori neemt deelnemers mee in een reis door het leerlingenbrein en legt op basis daarvan uit hoe we gedragsproblemen vóór kunnen zijn met behulp van wat we als leerkracht, team of school doen en laten. Ook zal zij ingaan op de zeer belangrijke verschillen tussen co-regulatie en dwangregulatie van leerlinggedrag door jou als professional: hoe zorg je voor discipline, zonder dat dat uitdraait op dwang? Op basis daarvan zal ze ook ingaan op het aanpakken van gedrag in de onderwijspraktijk, rekening houdend met de emotionele, sociale en fysieke gezondheid van zowel de leerling als de leerkracht.

Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!


Voor wie?

Deze online masterclass is bedoeld voor professionals in het onderwijs die met moeilijk leerlinggedrag te maken hebben. Denk daarbij aan:

 • Docenten / leerkrachten
 • Mentoren
 • Teamleiders en andere leidinggevenden
 • Intern / ambulant begeleiders
 • Schoolmaatschappelijk werkers
 • Schoolpsychologen
 • Onderwijskundigen
 • Gedragskundigen in het onderwijs
 • Specialisten SEN
 • Remedial teachers
 • Etc.

Er is Nederlandse vertaling beschikbaar: je kunt zelf schakelen tussen het geluid van de Engelstalige spreker en de Nederlandse vertaling.


Wat leer je?

 • Welke invloed enerzijds tegenslag en trauma en anderzijds ervaringen van veerkracht hebben op het brein en de rest van het zenuwstelsel van leerlingen
 • Hoe diepe verbindingen en sensorische regulatie daar een rol in spelen
 • Wat het voor het brein en het lichaam van een leerling betekent om in de overlevingsstand te moeten functioneren
 • Hoe je dat herkent in hun gedrag
 • Hoe je gedragsproblemen kunt voorkomen door je procedures, gewoontes en overgangen tussen activiteiten aan te passen
 • Wat het verschil is tussen co-regulatie en dwangregulatie van het gedrag van je leerlingen
 • Hoe je leerlingen kunt helpen hun gedrag te reguleren, rekening houdend met de emotionele, sociale en lichamelijke gezondheid van zowel de leerling als jezelf

Programma

19.00 uur Korte introductie door Dr. Guido van de Luitgaarden (Euregionaal Congresburo)
19.05 uur Masterclass door Dr. Lori Desautels (Indianapolis, USA) met aansluiten gelegenheid tot het stellen van vragen
21.00 uur Afsluiting


Wie zijn de sprekers?

Lori Desautels gedrag discipline scholenButler University Indianapolis
Dr. Lori Desautels
Bijdrage: "Our Journey Through the Developing Nervous System as We Rewire Our Perceptions of Discipline in Schools"

Dr. Lori Desautels heeft een bachelor in special education, een master in onderwijsbegeleiding en promoveerde op een proefschrift over gedachte formatie bij adolescenten. Zij is momenteel universitair docent aan de faculteit onderwijskunde van Butler University te Indianapolis (USA). Zij startte daar onder meer het programma Applied Educational Neuroscience / Brain and Trauma, dat gericht is op leerkrachten, docenten, mentoren, begeleiders en leidinggevenden die werken met kinderen en adolescenten die tegenslag en trauma (hebben) ervaren. Ze staat daarnaast wekelijks als leerkracht voor een groep 12- en 13-jarigen op de Belzer Middle School. Zij werkte als adviseur en opleider samen met honderden schoolbesturen in de Verenigde Staten. Lori is auteur van onder meer de boeken “How May I Serve You, Revelations in Education", "Unwritten, The Story of a Living System", "Eyes Are Never Quiet", “Rewiring Our Perception of Discipline” en "Intentional Neuroplasticity, Our Educational Journey Towards Post Traumatic Growth".

Gedrag dat als problematisch wordt ervaren, is slechts een signaal dat de hersenen en het lichaam van een leerling in de overlevingsstand staan. In deze online masterclass legt Lori uit hoe het zenuwstelsel van leerlingen (en ook dat van onszelf) wordt beïnvloed door tegenspoed, trauma en ervaringen van veerkracht. Ze neemt deelnemers mee in een reis door het leerlingenbrein en legt op basis daarvan uit hoe we gedragsproblemen voor kunnen zijn met behulp van wat we als leerkracht, team of school doen en laten. Ook zal zij ingaan op de zeer belangrijke verschillen tussen co-regulatie en dwangregulatie van gedrag: hoe zorg je voor discipline, zonder dat dat uitdraait op dwang? Op basis daarvan zal ze ook ingaan op het aanpakken van gedrag in de onderwijspraktijk, rekening houdend met de emotionele, sociale en fysiologische gezondheid van zowel de leerling als de leerkracht.

Guido van de LuitgaardenEuregionaal Congresburo
Dr. Guido van de Luitgaarden
Bijdrage: Moderator - host

Guido van de Luitgaarden is opgeleid als sociaal-pedagogisch hulpverlener en werkte in die hoedanigheid onder meer in het sociaal-cultureel werk. Hij was gedurende 16 jaar als senior onderzoeker en docent werkzaam bij Zuyd Hogeschool, lectoraat Sociale Integratie. Guido promoveerde aan de University of Salford (VK) op een proefschrift over oordeels- en besluitvorming bij vermoedens van kindermishandeling. Sinds 2006 is hij verbonden aan het Euregionaal Congresburo en het Centrum voor Educatie en Supervisie. Daarnaast is hij echtgenoot en (pleeg)vader.


Accreditatie

Voor deze online masterclass is accreditatie aangevraagd bij:

Registerplein
In behandeling

SKJ
2 punten voor jeugd- en gezinsprofessionals in de categorie formeel leren - webinar

NIP K&J / NVO-OG
2 punten voor herregistratie
0,5 punt voor opleiding - behandeling
0,5 punt voor opleiding - overige taken

AbSG (KNMG/GAIA)
2 punten nascholing JGZ


Prijs en korting


Prijs

De prijs voor deelname aan deze dag is € 89,00 ex. 21% BTW en dit bedrag moet direct na inschrijven worden voldaan via iDeal of een andere online betaalmethode.

Na afloop krijg je een Bewijs van deelname en worden (indien van toepassing) de registerpunten bijgeschreven.


Kortingen

Wil je deelnemen met een groep van 5 of meer personen, dan kun je gebruik maken van de groepskorting. Op die manier neemt elke vijfde deelnemer van de groep gratis deel. De hoofdaanmelder ontvangt na inschrijving de groepscode en stuurt deze door naar de 4 collega's. Elke collega moet daarna zelf inschrijven onder vermelding van deze code.


Alle voordelen op een rij

 • Unieke masterclass door een wereldwijd gezaghebbende wetenschapper die zelf ook voor de klas staat
 • Kies tijdens het webinar eenvoudig zelf of je naar de Nederlandstalige tolk luistert of naar de Engelstalige spreker
 • Bewijs van deelname
 • Registerpunten
 • Eenvoudig deelnemen op je computer, smartphone of tablet
 • Webinar gemist? Vanaf de dag na het webinar is het een week lang toegankelijk voor wie zich inschreef, maar er niet live bij kon zijn.

Aanmelding

Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.

Wacht niet te lang met inschrijven. Op dit moment is er nog plaats, maar vol is vol!

Kun je zelf niet komen? Vertel dan een collega over deze dag!